Myslím že som vychovaná slušne,len som sa príliž naviazala na svoju maminu,bola vždy ku mňe príliš dobrá a vždy všetko robila za mňa čiže som trochu nesebavedomá a nepriebojná.
@jessiqa no ved to,my vzdy ked sme niekde boli ja som vzdy sedela tesne prilepena k mamine aj ked ma ine deti volali hrat sa s nimi...teraz ani k babke sa mi nechce ist ale to preto ze ja mam psychobabku ale nieje to az tak zlee...pomaly sa osamostatnujem. Podla mna sa stala chyba este vo vnutri
zo zaciatku som len vtravela ze by som robila vsetko inak..ale teraz ked si to tak retrospektivne pozeram tak vidim ze moji rodicia robili vsetko pre to aby mi bolo najlepsie a hlavne aby sa mi nic nestalo.. takze som spokojna a dufam ze raz budem aj ja moct vychovavat tak ako mna vychovavali moji rodiciA...a za to ich velmi lubim...
J NE SOM Z TAK SPOKOJNA ROBIA VELA CHYB SLUBILI MI PSA A TAK NA DRUHY DEN MI HO DALI PREC LENN PRETO ZE BYVAME V BYTE ALE PRETDYM MI DVA MESIACE HOVORILI ZE MI HO AJ TAK KUPIA SU ZLI A čO SI VY O TOM MYSLITE?
naučili ma, aby som bol dobrí k ľuďom, aby som pomáhal zlým ľuďom (napr. sestre, lebo je sestra, a vlastne ona za to nemôže, že je na mňa zlá), proste kvôli tomu som prišiel o veľa, lebo som všetkým pomáhal, dobrým aj zlým.
postupným stretávaním a spoznávaním iných ľudí, kámošov, ich jebnutých charakterov a pováh, som si uvedomil, že moji rodičia majú (aj pre ich pričinenie) doma zlato
V trinástich-štrnástich by som už z princípu opdovedala nie, ale to by bolo z dôvodov typu ´´nepustia ma dlhšie von´´ alebo ´´kážu mi vysávať si izbu´´ Teraz mám na to už trošku iný pohľad a myslím si, že ma vychovali dobre. A moje chyby nie sú ich vinou,ale vinou mojej sprostej povahy..
Vcelku áno.. ale dosť spravilo aj to, že som chcela byť človekom s istými vlastnosťami a snažila som sa o to.. čiže.. nejde len o výchovu.. ale aj o tú.. a tak s výchovou som celkom spokojná..aj ked chyby tam sú..
Co sa týka mojej výchovy matka vo veeľa veciach zlyhala:
Ako decko som pociťovala nadvládu brata
Ako decko som bola neustále buzerovaná
Ako decko som nič nemohla vyskúšať sama
Ako decko som bola moc chránená
Ako decko som nič nemohla žiade športy nič ...
Ako decko som dosť trpela co sa týka alkoholizme v našej rodine
Ako decko som trpela menejcenosťou vdaka uprednostňovaniu brata
Ako decko som ....je toho dosť a itak vyrastlo úplne niečo iné ako malo ....o výchovu som sa potom postarala ja a ešte sa aj sama o seba starám takže tak no
Vzhľadom na to, ako každý deň stretávam ľudí, u ktorých zlyhala ako-taká výchova na 100%, si dovolím tvrdiť, že som vychovaná až priveľmi dobre. I keď robím kraviny, nikdy sa za mňa rodičia nemuseli hanbiť a vždy ma viedli k samostatnosti..
Vždy mi dovolili väčšinu vecí, čo so chcela, ale nikdy som nebola rozmaznaná a vážila som si to. Mamina mi vždy dovolila urobiť hocijaký (i ten najblbší) krok dopredu, ale nikdy mi nedovolila cúvnuť. Tým som sa naučila niesť si zodpovednosť za to, čo robím.
Možno teraz, počas rozvodu ma majú statočne v paži, ale vychovali zo mňa emocionálne silného jedinca, som samostatná a málokedy potrebujem pomoc rodičov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
ale inak sem spokojna
naučili ma, aby som bol dobrí k ľuďom, aby som pomáhal zlým ľuďom (napr. sestre, lebo je sestra, a vlastne ona za to nemôže, že je na mňa zlá), proste kvôli tomu som prišiel o veľa, lebo som všetkým pomáhal, dobrým aj zlým.
ale už som sa prevychoval
Ako decko som pociťovala nadvládu brata
Ako decko som bola neustále buzerovaná
Ako decko som nič nemohla vyskúšať sama
Ako decko som bola moc chránená
Ako decko som nič nemohla žiade športy nič ...
Ako decko som dosť trpela co sa týka alkoholizme v našej rodine
Ako decko som trpela menejcenosťou vdaka uprednostňovaniu brata
Ako decko som ....je toho dosť a itak vyrastlo úplne niečo iné ako malo ....o výchovu som sa potom postarala ja a ešte sa aj sama o seba starám takže tak no
Vždy mi dovolili väčšinu vecí, čo so chcela, ale nikdy som nebola rozmaznaná a vážila som si to. Mamina mi vždy dovolila urobiť hocijaký (i ten najblbší) krok dopredu, ale nikdy mi nedovolila cúvnuť. Tým som sa naučila niesť si zodpovednosť za to, čo robím.
Možno teraz, počas rozvodu ma majú statočne v paži, ale vychovali zo mňa emocionálne silného jedinca, som samostatná a málokedy potrebujem pomoc rodičov.
relatívne vychovaná
relativne samorast
relatívne dospelá
relatívne ešte stále dieťa.