Máte radi syr/syry? Aké druhy najradšej jete? Tvrdé (eidam, gouda, ementál, ementaller, cheddar, parmezán..), či plesnivé s ušľachtilou plesňou na povrchu (brie, camembert...) či vnútri (niva, roquefort..)? "Suché" či "mokré" (balkánsky syr, mozarella..).
mám rada syry, sú tak trochu mojou vášňou a ešte viac mojou prácou, mám rada obyčajný klasický eidam, nemám rada sladké syry napr. ementáler, maasdammer a kedysi som ľúbila aj plesňové s plesňou vo vnútri, ale už ich nemám rada... a taktiež mám rada mozarellu i balkánsky syr a občas tie olomoucké syrečky... a mám rada z ovčieho mlieka, i z kravského a z kozieho iba mladý syr
Vždy mám nejaký generic tvrdý syr do varenia, ten nemusí byť veľmi lahodný.
Z tavených jedine Karička a Lunex.
Plesňové: zlatý camembert je najlepšie jedlo ever, prípadne brie alebo nejaký echt francúzsky.
Mozzarellu, balkánsky, goudu, ovčí, všetko..
Pre boha, tavené syry neťahajte do témy o syroch ale o sračkách. Inak sa to nazvať nedá.
A milujem plesňové syry, omnomnom! Camembert St. Benoit, to je mňamka.
jj milujem syr a tak najviac jem eidam lebo je cenovo najpristupnejsi ale vzdy si dam k tomu aj plesnivy nieco ako nivu alebo ovci taky biely trusivy a take ostiepky , korbacky alebo slovensku mozzarelu (to je taka bez tej vody) a aj roztieratelne si dam rad noo a teraz som dostal chutky a este aj emental mam rad alebo goudu jedine co nemusim su olomoucke syrecky akoze ani nie chutovo ale strasne to smrdi nemozem to moc priblizovat k nosu
mám rada syry ale zase nie som labužník a veľa som ich ešte ani neochutnala... eidam to je klasika... feta syr milujem najviac a camembert mi tiež chutí
och áno! milujem syry.
najlepšie zrejúce tvrdé syry - čím starší tým väčšia mňamka... ale sú všetky drahé strašne. akurát v tesku majú taký litovský, 12 mesačný na kúsky polámaný za vpohode cenu.
a potom lúbim aj nivu, údené syry a korbáčiky, parenice, tavené syry, plesnivé syry, mozzarelku, parmezán hocičo úplne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Vždy mám nejaký generic tvrdý syr do varenia, ten nemusí byť veľmi lahodný.
Z tavených jedine Karička a Lunex.
Plesňové: zlatý camembert je najlepšie jedlo ever, prípadne brie alebo nejaký echt francúzsky.
Mozzarellu, balkánsky, goudu, ovčí, všetko..
A milujem plesňové syry, omnomnom! Camembert St. Benoit, to je mňamka.
skoro všetky
Len tie fakt najsmradlavejsie nedam do ust
Ten kto vymyslel syr, to bol pan
inak si natom nejako moc nepotrpím, vlastne by som ich ani nemala konzumovať vo väčšom množstve
a hermelín je mňam
najlepšie zrejúce tvrdé syry - čím starší tým väčšia mňamka... ale sú všetky drahé strašne. akurát v tesku majú taký litovský, 12 mesačný na kúsky polámaný za vpohode cenu.
a potom lúbim aj nivu, údené syry a korbáčiky, parenice, tavené syry, plesnivé syry, mozzarelku, parmezán hocičo úplne.