Som jednoznačne proti,ale znížila by som výšku trestov,lebo je to naozaj choré,že za akékoľvek drogy človek sedí viac ako za vraždu či usmrtenie.
Jednoducho dlhodobé požívanie marihuany robí z človeka totálneho výpeka..a kde by sme sa to ocitli,že by ľuďom záležalo len na tom, kedy si ušúľajú brčko....
No takto...istým spôsobom je droga skoro všetko, ide o to, kde si stanovíme hranice...tak je to so všetkým. Myslím si, že viacerí ľudia majú problémy s alkoholom a cigaretami a z toho dôvodu som proti legalizácii iných drog, bez ohľadu na to, či sú tvrdšie, alebo mäkšie. Okrem pitia alkoholu a fajčenia budú viacerí ešte aj húliť a to určite neprispeje k zdravšej spoločnosti. Samozrejme oči mám otvorené a viem, že už v dnešnej dobe viacerí húlia a že kto chce, tak si marihuanu zaobstará aj tak, ale ide o to, že pokiaľ sa dekriminalizuje, alebo zlegalizuje, bude k tomu ľahší prístup.
Pokiaľ by ľudia zvládali alkohol a cigarety, nemal by som problém s marihuanou, ale ľudia majú problémy aj s týmito legálnymi drogami.
je mi to tak jedno ako či zajtra bude alebo nebude pršať keď ju niekto chce zoženie si ju tak či tak.. btw v prahe zoženiete na diskotéke rýchlejšie gram marišky ako jednu cigaretu a to je kurva smutné
...nemám nič proti legalizácii marihuany na zdravotné účely.
Zároveň nevidím dôvod legalizovať marihuanu pre iné ako vedecké, odborné a lekárske účely - to si rovno povolme steroidy, zlegalizujme obchod s bielym mäsom -----
Kto chce ten si nájde, ale bol by som nerád keby moje decko v budúcnosti chodili s jointom v papuli v 11 rokoch...
bez ohladu nato že sa to kuri určite áno, je to rastlinka ktorá môže ušetriť lesy, ktorá je liečivá, dá sa z neju vyrábať bio plast, kvalitné bio textílie, kvalitná stavebný materiál na izolácie, v potravinárstve.. je to toho viac ako len dať si jointa, toho si dám kedy chcem.. ale proste nikto nemá právo zakazovať niečo čo nikto nikdy ani nepovolil, pretože to tu jednoducho rástlo.
@puco90 zákony spoločnosti sú iné ako zákony diskriminácie a xenofobie.. prečo by mala byť zakazana tato rastlina? jednine čo tým zákanom dokázali je, že dali na nu zretel, bacha z tohto za môže vaše decko zhuliť, a decko to vyskúša práve preto že je to ilegalne.....vymenujem stovky rastlin ktoré sú legálne rastú u nás volne, pestujú sa v kvetináčoch, na zahradkách a sú psychotropné, halucinogenné a nikto si ich nevšíma, pretože sú bežné, žiadny zákon na ne nesiaha že sú toxické a normálne sa využívajú
tiez milujem ludi co napisu ze trava je fet ale ak poznaju sposob ako budem ganju dychat cez handricku tak nech mi napisu ts rad sa poucim za dalsie nwm kedy sa tuna podari legalizacia,dekriminalizacia kedze... aj straty pre lekarske spolocnosti ked travu si moze hocikto vypestovat doma a nemusi si davat nwm ake picoviny proti bolesti napr...... ,strata re mafiu ekdze samozrejem diler musi co to enchat im aspon ti väcsi a samozrejme keby je u nas nejaky poriadny MM ako napr v cechach mozno bysa s tym aj neco urobila ale nie 20 ludi z toho 10 sú pándle ale jebem na to zahulujem si tak ci tak
Hoci som marihuanu nikdy nefajčil a ani nepožíval iným spôsobom a ani neplánujem... som určite za jej dekriminalizáciu, za legalizáciu na lekárske účely a myslím, že aj za celkovú legalizáciu, samozrejme so silnou reguláciou štátu v tejto oblasti... a primerane vysokými spotrebnými daňami... Podľa mňa sa na tom dajú získať veľké prachy do štátneho rozpočtu
@flyleaf preco chces niekomu inemu zakazovat za to ze ty s tym nesuhlasis ani ich neuzivas / nepijes ? ved ti ludia ti nic nerobia ci ? nemam rad takyto pristup ze vsetko vsetkym zakazme za to ze nas sa to netyka
nech to legalizuju a stat na tom zacne zarabat, aspon nebudu musiet zdierat obcanov. ved aj alkohol a cigarety su pre stat biznis, na trave sa este viac nabalia. a ked nie, tak nech zvysia tresty za ine veci - marihuana - 8 rokov, zabitie 24 rokov, nech sa nedostane vrah z basy skor ako neskodny hulic.
za legalizáciu (s vysokými daňami, a za predpokladu oveľa vyššieho zdravotného poistného pre konzumentov marihuany. Ak by sa zistilo že má zdravotný problém ktorý eventuelne mohla spôsobiť maruhuana, následky nesie on sám.).
A je to menšie zlo ako alkohol a argument, že ľudia nezvládajú alkohol a preto by mala byť zakázaná marihuana je asi taký ako zakázať niekomu jablká lebo je alergický na jahody
@filipkoo vecicka je to vynikajuca a keby bola lacnejsia ja by som bol len rad a este kebyze sa to iba dekriminalizuje tak stat by nemusel platit zbytocne vydavky za fajciarov ktorí maju pri sebe 1gram sak to je smiesne
za dekriminalizaciu, ale samo o sebe je to nesystemove, a preto prvykrat v zivote suhlasim s Ficovym blogom ( aj tak neverim ze ho pisal on ), ze treba dekrimininalizovat cely trestny zakonik, lebo u nas su tresty za take hluposti a ludia maju normalne poradovnik aby mohli ist do basy
Súhlasím. V Portugalsku to vyriešili radikálne, zlegalizovali všetky drogy a zaujímavé,že počet ich užívateľov sa znížil. Takisto urobili jeden pokrok v myslení a to je,že na závislosť sa pozerajú ako na zdravotný problém a nie ako na kriminálnu činnosť. A majú pravdu.
Ale tým nechcem orodovať za tvrdé drogy,je to svistvo, ale marihuanou nikomu neubližujeme narozdiel od alkoholu. Aspoň dekriminalizácia.
Pekne by som vam vsetkym dopriala zit pod strechou so zavislym clovekom, to by vam hadam otvorilo oci. Zit mesiace a mesiace len na chlebe a cestovinach a ten pocit bezmocnosti, ze nemozte urobit nic, lebo konzumovat danu latku je povolene a netrestne.
Pisete, ze marihuana sa nefetuje a ze nie ste fetakom. ale fetakov s hulicmi spaja koniec koncov to iste - zavislost. Samozrejme, su obcasny konzumenti, to je aj ok, ale mnoho ludi spadne aj do zavislosti a to uz je pruser jak pre danu osobu ako pre jeho okolie.
A nech mi nikto netvrdi, ze na mariske sa zavislost neda vybudovat.
Urcite nie som za legalizovanie a dekriminalizacia, budis, ok - znizit tresty sa mozu ale uplne zrusit rozhodne nie.
Hm minule mi kamarát od ktorého som chcela veci povedal že teraz je to dosť napiču pre tých čo to riešia lebo policajti vraj robia také že keď niekoho chytia, tak mu povedia že nič z toho nebude mať ak im bonzne 5 ďalších ľudí ktorí riešia....neviem čo je na tom pravdy ale je to dosť na piču si myslím...
@stenatko tak to máš úplnú pravdu.. dá sa na tom vybudovať závislosť to som videla na bývalom ktorí mi furt len klamal až nakoniec som zistila že čo furt robil keď so mnou "nemohol" byť....
Odkedy som toto zistila bola som zásadne proti travke, ale teraz keď potrebujem vypnúť od matky a od školy tak cez víkendy si dám a je to fakt uvoľňujúce... no nie zas natoľko, aby som bez toho nevedela žiť, tí ľudia čo sú na tom závislí majú buď veľmi veľa problémov, alebo sú to proste ľahko ovplyvniteľné povahy...
@klaudiqaaa nie cosi cajti takéto nerobia... teda co ja viem... naposledy ked nás chitili (ja som pri sebe sice nic nemal) ale tak kamosi áno a nám vraveli ze oni si to musia zapísat ale ani nás vsetkych mena si nepytali ze to potrebuju koli stanici aby pojeb nemali ci co to... a ze oni to potom zahodia ten papier... a ze taketo veci vobec neriesia... len ak by nam nasli striekacky tak nás do auta berú... toť vsjo
@janehonda súhlasím s Tebou, to by to tu už vyzeralo; ako možno, keby sme iný národ, ale keď si zoberieme aký sú Slováci pod vplyvom a ako sú rýchlo nakazený závislosťami, tak to radšej fakt nie; a myslím, že človeku je najlepšie bez akéhokoľvek stimulu šťastia
Dekriminalizácia?! URČITE! Aby mladý človek skončil s vrúbkom v trestnom registri za 0.2 g, čo v praxi znamená pol dosť chabého brka ? Veď to je smiešne. Bola som na súdnom pojednávaní, kde týpek síce bol recidivista, ale aj tak za poslednýkrát, čo ho chytili, mu naparili 4 roky za už spomínané množstvo? Smiešne. Malo by sa to jednoznačne upraviť.
Naša krajina je celá dosť mimo a po zadu, takže legalizácie, či dekriminilizácie sa tak skoro nedočkáme, jedine že by si naše ministerstvo ubalilo brko a spoločne porozmýšlali aké pičoviny sa tu dejú zatial čo si oni peniažky ratáju,( čo je nemožné ) bohužial, je to tu celé postavené dost na hlavu, a zostať v tejto krajine je bohužial už len strata času, teším sa ked odtialto vypadnem... lebo zostať tu znamená živiť cigánov a tých vyžšie...
@tomas71 nemozeme to takto posudzovat, lebo kazdy pripad je iny. sebaobrana, umysel, nepricetnost... chcela som len podotknut, ze by v tom bolo treba zaviest nejaku primeranost. ako moze byt vrah z basy skor vonku ako hulic? ved to nie je normalne. cigani zabiju staru babku a ani do basy nejdu. a u niekoho najdu 0,1 g a ma byt v base 5 rokov? to je strasna volovina. nech sa zvysia tresty za ine veci alebo znizia tie za marihuanu. lebo kvoli nerozvaznosti z mladosti mas mat zniceny zivot?? podotykam, ze hulic nikomu neublizuje, len sebe.
Som aspoň za dekriminalizáciu, keďže tie tresty sa mi zdajú dosť vysoké. Legalizovať by som ale veľmi asi nechcel. Sám som to rok fajčil (som rád, že som úplne stopol) a viem, že na tom vzniká dosť veľká psychická závislosť (málokto vie, čo skutočne psych. závislosť je).
@cicatrix Ale o výmere trestov rozhoduje zákonodarca, ktorý je (by mal byť), pri vytváraní skutkových podstát trestných činov, motivovaný aj inými záujmami ako je "pomstiteľský" inštinkt a subjektívny pocit miery spravodlivosti,,, pričom na tie tresty sa netreba pozerať len z moralistického hľadiska, ako na prostriedok odplaty (čo ja úplne odmietam), ale aj z hľadiska účelu trestu ako odstrašujúceho prostriedku... Pochybujem o tom, že ak by sme nastavili výšku trestu za zabitie napr. na 24 rokov, tak by sa výrazne zmenšil počet zabitých ľudí... Zabitia sa môže kľudne dopustiť aj človek, ktorý naplní skutkovú podstatu tým, že predbieha nákladné auto na klukatej ceste 3. triedy mimo obce a kvôli vlastnej bezpečnosti a aj bezpečnosti ostatných účastníkov c. premávky prekročí MPR. pri predbiehaní náklaďáku povedzme o 30 km/h... A v tom sa ide zaradiť a zrazí dieťa, ktoré svojím oblečením splýva s okolím a nie je ho dobre vidieť. Dopustil sa zabitia ? Nepochybne... úmyselne konal takým spôsobom, ktorý mohol viesť k smrti niekoho... a potom toho niekoho aj "našiel" v malom dieťati, ktoré z nedbanlivosti zabil... Pri takomto prípade nikoho neodradí výška trestu a takých prípadov je dosť... A pochybujem, že by ľudia kvôli tomu prestali predbiehať pomalšie vozidlá.... resp. prestali prekračovať mpr pri predbiehaní, ak si to situácia vyžaduje Ale napr. pri pašovaní marihuany, je efekt odradenia vyšší, pretože spravidla , ak niečo pašuješ/požívaš, tak veľmi dobre vieš čo robíš A niekomu možno ten vysoký trest nestojí za to a práve preto to nebude robiť
Okrem toho aj pobyt človeka vo väzení niečo stojí a nie je to málo... preto ak 10 rokov bude mať rovnaký význam ako 30 z hľadiska schopnosti odradiť/prevychovať väzňa , tak voľme tú lacnejšiu alternatívu
Nerozvážnosťou z mladosti môže byť aj velezrada
Proste treba to prinajmenšom dekriminalizovať a ak nie tak to teba nechať tak a nehýbať s výškami ostatných trestov
@tomas71 tak jasne, zabitie bol zly priklad, to su tie veci medzi nebom a zemou, rozne nahody, ktore sa deju a ziadne tresty ani zakony to nezmenia. mna len skor desi to, ze kriminalita rastie a nikto s tym nic nerobi, ludia sa v noci pomaly boja ist na ulicu. a oni riesia zavisleho chudaka, ktory sa skryva, aby sa zhulil. ale to, ze nam pred ocami zhorel nadherny a vzacny klenot - Krasna Horka, tak to akoby nikomu nevadilo. nemusia sa zvysovat tresty, ale treba davat doraz tam, kde ma byt. pasovanie je uz ina vec, tam si je clovek vedomy do coho ide. myslim, ze dekriminalizacia sa tyka skor malych uzivatelov nez paserakov. nas stat by mal zacat trestat tych, ktori trest potrebuju. a nezabudaj, ze clovek, ktory sedi za pol gramu travy tiez stoji peniaze danovych poplatnikov. namiesto toho, aby si to odpracoval vo verejno prospesnych pracach a bol pre stat prinosom, lebo podla mna to nie je ziaden kriminalny cin sa zhulit.
jednoznacne za dekriminilizáciu,nie za legalizáciu...potom by sme tu mali vela pojašenych a vytretych cudzincov ako v Holandsku joint raz za cas padne vhod
@flyleaf Hm,ale tým by sa nič nevyriešilo, napríklad keď sa pozrieme na dobu prohibície v USA, nič to nevyriešilo, naopak, počet užívateľov alkoholu sa zvýšil a dal sa zohnať aj tak. Akurát bol nebezpečnejší ako ten, ktorý sa vyrábal legálne, pretože sa vyrábal z formaldehydu a podobne. Tým nechcem alkohol obhajovať, ale som len chcela podotknúť, že kriminalizáciou by sa nič nevyriešilo. Maximálne by pár ľudí zatkli, no tí ostatní by sa k tomu dostali aj tak. Mimochodom ak je niečo zakázané tak to logicky láka viac ľudí a najmä teenagerov, ktorí si povedia: "A budem robiť napriek!"
ten kto fajčí cigy alebo pije je feťák?? hlavne si zistite blbci čo to slovo znamená
dekriminalizácia?? dovolíte ľudom mať niečo čomu bude spoločnosť aj tak hovoriť nie?? to je totálna blbosť preto jednoznačne legalizovať
všetko by malo byť legálne, žiadna prohibícia nikdy nefungovala...
legalom by veľa zločinu prišlo o financie, mohol by zarobiť štát a to najdôležitejšie- všade kde dekriminalizovali/legalizovali sa počet užívateľov znížil!! asi to stojí za zamslenie
@stenatko poznám desiatky ľudí čo húlia a na thc sa nedá vybudovať fyzická závislosť(okrem toho je to dokázané vedecky, tvoje telo napríklad obsahuje thc od prírody...)
@greenbunny Je mi jasné, že nie každý si na tom vybuduje závislosť - ja netvrdím, že je závislý každý, kto to raz v živote skúsil. Neviem prečo niektoré osoby na tom závislé sú a niektoré nie.
Ale ja osobne poznám ľudí, čo boli na tom závislí.
@stenatko pravdepodobne šlo o psychickú závislosť. tá vie byť tiež ťažká ale dá sa jej zbaviť oveľa ľahšie, stačí silné vôla
alebo si grass čo húlil ešte niečím "cukroval"
trávu netreba zľahčovať. stále ide o omamnú látku, no treba si uvedomiť koľko má pozitív, čo všetko lieči, a čo sa z nej dá vyrobiť.
osobne mi najviac tlak dvíhajú 15-16 ročné deti čo by o tom chceli viesť diskusie a pri tom ešte vôbec do rúk nepatrí, oni sa na to zmotajú najľahšie lebo ich vôla je slabučká
@anniedecadence že slušná baba s toľkými vulgarizmami, sorry, nedalo mi to kopa riadnych huličov sa správa a vyjadruje morálnejšie, slušnejšie a inteligentnejšie ako ty tuto
Keď je trestné fajčiť marihuanu malo by byť tresné aj fajčenie tabaku nikotín je tiež droga. Ale keď je povolené fajčiť tabak malo by byť povolené fajčiť i marihuanu, to by bolo demokratické.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
132 komentov
nech si hulia kokoty
Jednoducho dlhodobé požívanie marihuany robí z človeka totálneho výpeka..a kde by sme sa to ocitli,že by ľuďom záležalo len na tom, kedy si ušúľajú brčko....
Pokiaľ by ľudia zvládali alkohol a cigarety, nemal by som problém s marihuanou, ale ľudia majú problémy aj s týmito legálnymi drogami.
Zároveň nevidím dôvod legalizovať marihuanu pre iné ako vedecké, odborné a lekárske účely - to si rovno povolme steroidy, zlegalizujme obchod s bielym mäsom -----
Kto chce ten si nájde, ale bol by som nerád keby moje decko v budúcnosti chodili s jointom v papuli v 11 rokoch...
Tráva neubližuje ostatným naokolo, kdežto ak fajčí jeden a som vedľa neho - automaticky som aj JA pasívny fajčiar!
NENÁVIDÍM TO!!!!!
A čo je teraz horšie, marihuana alebo cigarety, alebo alkohol? Všetko relatívne..
chýbajú informácie
Ale za dekriminalizáciu som.
Vsak kto chce si kupi, kto nechce nekupi. Aspon by sa troska zdvihla ekonomika.
A zásadne som proti dekriminalizácii
A je to menšie zlo ako alkohol a argument, že ľudia nezvládajú alkohol a preto by mala byť zakázaná marihuana je asi taký ako zakázať niekomu jablká lebo je alergický na jahody
Ale tým nechcem orodovať za tvrdé drogy,je to svistvo, ale marihuanou nikomu neubližujeme narozdiel od alkoholu. Aspoň dekriminalizácia.
Pisete, ze marihuana sa nefetuje a ze nie ste fetakom. ale fetakov s hulicmi spaja koniec koncov to iste - zavislost. Samozrejme, su obcasny konzumenti, to je aj ok, ale mnoho ludi spadne aj do zavislosti a to uz je pruser jak pre danu osobu ako pre jeho okolie.
A nech mi nikto netvrdi, ze na mariske sa zavislost neda vybudovat.
Urcite nie som za legalizovanie a dekriminalizacia, budis, ok - znizit tresty sa mozu ale uplne zrusit rozhodne nie.
Odkedy som toto zistila bola som zásadne proti travke, ale teraz keď potrebujem vypnúť od matky a od školy tak cez víkendy si dám a je to fakt uvoľňujúce... no nie zas natoľko, aby som bez toho nevedela žiť, tí ľudia čo sú na tom závislí majú buď veľmi veľa problémov, alebo sú to proste ľahko ovplyvniteľné povahy...
na slovensku uz mame plno ozranov,fetakov..potrebujeme toho svinstva este viac???
Dekriminalizácia?! URČITE! Aby mladý človek skončil s vrúbkom v trestnom registri za 0.2 g, čo v praxi znamená pol dosť chabého brka ? Veď to je smiešne. Bola som na súdnom pojednávaní, kde týpek síce bol recidivista, ale aj tak za poslednýkrát, čo ho chytili, mu naparili 4 roky za už spomínané množstvo? Smiešne. Malo by sa to jednoznačne upraviť.
Len tie tresty sú podľa mňa doooosť nespravodlivé.
Okrem toho aj pobyt človeka vo väzení niečo stojí a nie je to málo... preto ak 10 rokov bude mať rovnaký význam ako 30 z hľadiska schopnosti odradiť/prevychovať väzňa , tak voľme tú lacnejšiu alternatívu
Nerozvážnosťou z mladosti môže byť aj velezrada
Proste treba to prinajmenšom dekriminalizovať a ak nie tak to teba nechať tak a nehýbať s výškami ostatných trestov
Inak viacmenej súhlasím...
Ale to just my opinion
ten kto fajčí cigy alebo pije je feťák?? hlavne si zistite blbci čo to slovo znamená
dekriminalizácia?? dovolíte ľudom mať niečo čomu bude spoločnosť aj tak hovoriť nie?? to je totálna blbosť preto jednoznačne legalizovať
všetko by malo byť legálne, žiadna prohibícia nikdy nefungovala...
legalom by veľa zločinu prišlo o financie, mohol by zarobiť štát a to najdôležitejšie- všade kde dekriminalizovali/legalizovali sa počet užívateľov znížil!! asi to stojí za zamslenie
@stenatko poznám desiatky ľudí čo húlia a na thc sa nedá vybudovať fyzická závislosť(okrem toho je to dokázané vedecky, tvoje telo napríklad obsahuje thc od prírody...)
Ale ja osobne poznám ľudí, čo boli na tom závislí.
alebo si grass čo húlil ešte niečím "cukroval"
trávu netreba zľahčovať. stále ide o omamnú látku, no treba si uvedomiť koľko má pozitív, čo všetko lieči, a čo sa z nej dá vyrobiť.
osobne mi najviac tlak dvíhajú 15-16 ročné deti čo by o tom chceli viesť diskusie a pri tom ešte vôbec do rúk nepatrí, oni sa na to zmotajú najľahšie lebo ich vôla je slabučká
2) financny prinos
3) mne je to jedno ale uplne