podla toho, ake malolete deti myslime a co ja viem, mozu mat pristup na internet ako v tej moznosti 1. -neda sa im to odopriet... ale podla mna by mali byt odmalicka vedene na iny styl zivota ..a ked tak budu vedene, nebudu na internete travit hodiny ..alebo potom s nejakym tym casovym limitom,aby tam neboli stale .. pretoze asi velmi z netu nebudu ziskavat nejake uzitocne informacie ..takze je to viacmenej zbytocne, aby tam boli .. ale ja sama som tiez pouzivala internet aj v nizsom veku, takze je to diskutabilne a zavisi to podla mna od konkretnych deti a pripadov
nuž, ak by to platilo aj na prístup k TV, tak áno... ale samotný internet nič nevyrieši... ale to by samozrejme nemohli mať žiadne notebooky ani žiadne nové skvosty v oblasti (ne)mobilných telefónov a tak podobne... až mi vlastne vzniká otázka, že čo by vlastne tie decká robili? nebodaj by radšej začali ožierať sa a sexovať? nuž... tak radšej nech chodia na ten net
to je čo za vtákovina, že maloleté deti?
ja mám 17 a študujem na vysokej škole, ako by som fungovala keby nemám prístup na internet?
tento zlý nápad má podľa mňa dva silné zádrhele:
1, ťažko sformulovať jeden zásadný argument ktorý by podporoval to, že všetky deti do toho veku
2, internet a informácie na ňom sú potrebné, pretože sme v dobe, keď sa digitalizuje spoločnosť a internet je všade, z čoho by teoreticky mohol plynúť aj zádrhel 3, ktorý hovorí, že reálne nemáme páky na to, ako toto ustrážiť.
vela sa toho take decka naucia aj v skole, ani sa to nezda ..od spoluziakov a kamaratov, ktori su uz mozno zdatnejsi v tychto veciach a obehali mnozstvo internetovych stranok s roznym obsahom ..nemusia na to prist ani same
hm, teraz akurát čítam druhýkrát a otázka je položená že či by mali...tak odpovedám, že by mali, a že nápad spraviť nejaké opatrenie proti tomu nesie so sebou nevýhody čo som napísala vyššie.
také málé deti ako 5 až 10 rokov, neviem...mám takého bratranca, ako dosť je skazený...hreší, má sklony k násiliu a tak.
ale zase moja sesterka používa internet na pozeranie španielskych rozprávok na youtube
@loveistheanswer ako som si toto prečítala, tak napadlo ma, že keď som bola malá a náhodou sa v telke objavila nejaká sexuálna scéna, tak mama hneď spustila 'fúúúúúj, no to snáď nie!' a podobne
myslím, že telka sa dá viac ustrážiť, než internet, pokiaľ ju decká nemajú priamo vo svojej izbe a nepozerajú neslušné večerné programy
@13 však toto a teda možu na net ale nie celý den... teda keby som mala decko a mala rozhodnuť tak zvolím že može ale aj inému sa musí venovať nielen celé dni na nete
@elenari len vieš ako to... to by museli byť rodičia doma stále alebo aspoň jeden z nich a stále na také veci dohliadať, a to je skrátka nemožné... lebo ono ako dá sa nastaviť, či v tv alebo na satelite, že rodičovský zámok pre niektoré stanice, ktoré by nemali byť dostupné pre deti a mládež, ale tak ber tak... to by museli zablokovať naozaj takmer všetky okrem úplne detských... ber tak... farma a spol a samozrejme nielen to, ale aj v obyčajných filmoch a seriáloch sú už také scény takmer dennou rutinou
Podľa mňa je úplne choré, že moja štvorročná sestra presedí už viac ako rok každý deň za PC.
Tvrdím, že keď budem mať deti, dlho nedovolím Hlavne chcem ukázať, že počítač je na robotu a mobil len na telefonovanie. Koniec.
v škole sa rozhodne toľko nenaučia ako na internete, resp. naučia sa viac o tom čo ich zaujíma. Myslím, že v súčasnosti niet lepšieho pomocníka ako internet ALE!! treba ho vedieť správne používať.
Na druhej strane, mierne blokovaný obsah na stránky nevhodné pre mládež ale aj sociálne siete je veľmi vítaná pomôcka. Nie som za to aby sa zakazovalo .. ale isté hranice mať treba.
Tiež predsa nenatlačím decku pol kuraťa do brucho lebo to dokážem aj ja dospelý, je to niečo podobné.
S rozumom teda áno. Opatrnosti však nieje nikdy dosť.
@tomias pardon, bolo napísané maloleté deti...automaticky som myslela, že sa myslia maloleté
ale inak, dajme tomu deti pod 12...mali by mať prístup len na niektoré stránky, ale nedá sa to presne zákonom zaručiť. aj tak sa môže cez plece niekomu pozerať alebo tak...deti sú v tomto veľmi neustrážiteľné a neexistuje spôsob, ako to efektívne zabezpečiť....
@marleymt ja som si predstavil decká pod 12 .
ale zas nie je definované za akým účelom by (ňe)mali chodiť na net.
treba sa deciek opýtať za akým účelom by chceli využívať internet.
@24 ....ja som bola od počítača stále vyháňaná, čo prerástlo až do toho, že som vždy vždy vždy, aj keď som robila niečo do školy a pod. pri počítači tŕpla kedy príde mama a nakričí na mňa čo tam zase toľko robím a proste som mala pocit že robím niečo zlé ... vlastne ešte stále to niekde v podvedomí mám
@tomias ja som si predstavila definíciu toho pojmu v právnom systéme
ja napríklad súhlasím s postojom v @20 , príde mi dostatočne rozumný, aj keď ťažko aplikovateľný a uskutočniteľný
@marleymt áno, dobrá myšlienka hlavne obmedziť pristup k sociálnym sietam @hoperpohroma ja som sa (naplno) k netu dostal pred 4 rokmi , aj to len kvôli tomu, že sme sa presťahovali a chcel som ostať v kontakte s civilizáciou. inak keby sa tak nestalo, tak by som teraz tento koment nepisal. nechýbalo by mi to.
inak ťa obdivujem, že si v tomto taká sikovna
v tomto ako tvoj rodič by som ťa nechal pracovať s netom a pc..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ja mám 17 a študujem na vysokej škole, ako by som fungovala keby nemám prístup na internet?
tento zlý nápad má podľa mňa dva silné zádrhele:
1, ťažko sformulovať jeden zásadný argument ktorý by podporoval to, že všetky deti do toho veku
2, internet a informácie na ňom sú potrebné, pretože sme v dobe, keď sa digitalizuje spoločnosť a internet je všade, z čoho by teoreticky mohol plynúť aj zádrhel 3, ktorý hovorí, že reálne nemáme páky na to, ako toto ustrážiť.
a už budem čítať s porozumením.
ja som mala net odmalicka, aj "skarede" hry som si stahovala a som uplne (celkom) ok
a podstatne pocitacovo zdatnejsia od inych dievcat
ale zase moja sesterka používa internet na pozeranie španielskych rozprávok na youtube
myslím, že telka sa dá viac ustrážiť, než internet, pokiaľ ju decká nemajú priamo vo svojej izbe a nepozerajú neslušné večerné programy
Tvrdím, že keď budem mať deti, dlho nedovolím Hlavne chcem ukázať, že počítač je na robotu a mobil len na telefonovanie. Koniec.
v škole sa rozhodne toľko nenaučia ako na internete, resp. naučia sa viac o tom čo ich zaujíma. Myslím, že v súčasnosti niet lepšieho pomocníka ako internet ALE!! treba ho vedieť správne používať.
Na druhej strane, mierne blokovaný obsah na stránky nevhodné pre mládež ale aj sociálne siete je veľmi vítaná pomôcka. Nie som za to aby sa zakazovalo .. ale isté hranice mať treba.
Tiež predsa nenatlačím decku pol kuraťa do brucho lebo to dokážem aj ja dospelý, je to niečo podobné.
S rozumom teda áno. Opatrnosti však nieje nikdy dosť.
ale inak, dajme tomu deti pod 12...mali by mať prístup len na niektoré stránky, ale nedá sa to presne zákonom zaručiť. aj tak sa môže cez plece niekomu pozerať alebo tak...deti sú v tomto veľmi neustrážiteľné a neexistuje spôsob, ako to efektívne zabezpečiť....
ale zas nie je definované za akým účelom by (ňe)mali chodiť na net.
treba sa deciek opýtať za akým účelom by chceli využívať internet.
vam nedopina, ako tie deti mozete obmedzit, ked im to zakazete
ja napríklad súhlasím s postojom v @20 , príde mi dostatočne rozumný, aj keď ťažko aplikovateľný a uskutočniteľný
@hoperpohroma ja som sa (naplno) k netu dostal pred 4 rokmi , aj to len kvôli tomu, že sme sa presťahovali a chcel som ostať v kontakte s civilizáciou. inak keby sa tak nestalo, tak by som teraz tento koment nepisal. nechýbalo by mi to.
inak ťa obdivujem, že si v tomto taká sikovna
v tomto ako tvoj rodič by som ťa nechal pracovať s netom a pc..