Je okruhly je nas za nim osem.. su na nom taniere, pohare, pribory, sviecka, servitky...
Najskor si dame oplatky s medom a cesnakom, potom orech, jablko, sosovicovu polievku, salat a rozne druhy ryb + pre mna a pre dedka tofu..
velký obdlžnikový smiley: stol pre 10 ludí, je na nom sviatocny obrus, sada „neviem akého cenného rodinného porcelánu po neviem kom“ (definícia mojej babky ), strieborné príbory, servítky z vianočným motívom.
1. oplátka z medom, jablčko
2. halásle, fínska rybacia, šošovicová
3. kapor, filé v kožuchu, filé na prírodno, kuřízek
3. koláče :3
je nás tak 13-16. pevne verím že nebudeme 17sti tohto roku bo ma z tej...ne nič, ok, kľud B.
papame oplatky s medom a cesnakom, jušku, ľenču (šošovicovú polievku) , kapušniky, kapra a fiľu zos šalatom, bobaľky a určite som ešte dačo zabudla a nakoniec si každy musi dať kusok z každeho ovocia a potom strašne dlho spievame koledy a kukame na krak.
Najprv sa každý ide umyť s ľadovou vodou, aby bol každý zdravý a pekný po celý rok Náš stol vyzerá asi takto. Prvé ide cesnak, len tak, bez ničoho. Potom nám babka potrie čelo medom, "nakreslí" s ním krížik, aby sme boli ochraňovaní pred zlom po celý rok. NO a samotné jedlá... babka spraví domáci koláč - pôstny - "kračun". Tým koláčom vymastíme med, ktorý babka prichystala vopred na taniere . Po tom, nasleduje kapustnica - žiadne klobásky nič.. a ku tomu babka dá za dva taniere zemiakov s cibuľkou na vrchu. Potom príde na rad hubová polievka alias "mačanka". Po "mačanke" prídu pirohy so zemiakami alebo s džemom. Po tom babka zvykne podať takô kyslú polievku, s ryžou plus ku tomu da zemiaky s cibuľkou na vrchu, toto dokopy veeľmi pasuje, ďalej konzumujeme "slivčanku" - polievka z fazule a sliviek, ktorú veľmi chuťovo nemusím ... no a posledný chod nášho jedálnička sú bobaľky s makom.. to je asi všetko... VIANOCE oslavujeme 6.1
sme ôsmi (5 detí, rodičia a starký) jeme za dvoma spojenými obdĺžnikovými stolmi a na stole sú taniere príbor a poháre (žiadne servítky :letim: ). Počas večere sa rozprávame a vtipkujeme. Takže ide to takto:
1, pomodlíme sa (pričom nikto z nás nie je veriaci a nechodí do kostola)
2, cesnak
3, oblátky s medom
4, opekance s makom
5, bezmäsitá kapustnica s hríbami
6, zemiakový šalát a kapor (resp, filé/rezne)
7, odchod od stola pod stromček
8, koláče, ovocie,...
@barky No, modlidbu vedie otec a ten je z veriacej rodiny a a si aj verí, len sa tým veľmi nechváli. A okrem toho je to zvyk, tak ako aj modlenie sa pri hroboch na dušičky. Proste sme si na to zvykli a neriešime to.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Najskor si dame oplatky s medom a cesnakom, potom orech, jablko, sosovicovu polievku, salat a rozne druhy ryb + pre mna a pre dedka tofu..
1. oplátka z medom, jablčko
2. halásle, fínska rybacia, šošovicová
3. kapor, filé v kožuchu, filé na prírodno, kuřízek
3. koláče :3
kapustnica
tilapia + zubáč so zemiakovým šalátom (ja zemiaková kaša)
koláče
papame oplatky s medom a cesnakom, jušku, ľenču (šošovicovú polievku) , kapušniky, kapra a fiľu zos šalatom, bobaľky a určite som ešte dačo zabudla a nakoniec si každy musi dať kusok z každeho ovocia a potom strašne dlho spievame koledy a kukame na krak.
je na ňom jedlo, príbor, Biblia, sviečka, servítky.. klasika
a jedlo tiež zvyčajné
oplátky s medom a cesnakom
šošovicová polievka
ryba so zemiakovým šalátom
koláče
kapustnica
pangasius + kačka + hranolky
koláče
a peniaze pod obrusom
A NEPAPALI SME EŠTE A SOM VEĽMI HLADNÁ
1, pomodlíme sa (pričom nikto z nás nie je veriaci a nechodí do kostola)
2, cesnak
3, oblátky s medom
4, opekance s makom
5, bezmäsitá kapustnica s hríbami
6, zemiakový šalát a kapor (resp, filé/rezne)
7, odchod od stola pod stromček
8, koláče, ovocie,...
1, cesnak
2, oplátky
3, kapustnica
4, hríbová polievka
5, losos, rezne, zemiakový šalát, ryža
6, koláče
úprimne pri štvrtom bode som už mala dosť
2. kapustnica s klobásou, skaramelizovaná
3. filé alebo kapor + zemiakový alebo vlašský šalát
4. koláče