Určite sa vám stalo, že po zjedení ananásu, či kiwi vás štípal jazyk... vedel by mi niekto povedať čím to je? môžte aj pricapiť nejaký ten link ... díkes
Nadmernosť požívania vitamínu C (napr keď zješ veľa Céčka, tiež sa ti toto prejaví, prípadne ti môže aj tiecť krv z jazyka) - jazyk už reaguje podráždene. Kiwi aj chápem, ananás toľko nie
ale to, ze to nie je nadbytok vitaminu C mi je jasne - ved z citrona nestipe bezne a ananas nie je daky turbo zdroj vitaminu C, pokial viem. o alergii vraviet je asi tiez blbost, kedze ananas (nie v kompote, ale surovy) stipe kazdeho (neviem o nikom, koho nie), takze alergia to asi nie je
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
tak si jednu poriadnu vyjeb a ono ťa to prejde.
@steniatko a ja som myslela, že najviac C obsahujú jablká, prečo ma po tých, jazyk neštípe?
Proteolytické enzýmy, špeciálne v ananáse bromelaín.
ale to, ze to nie je nadbytok vitaminu C mi je jasne - ved z citrona nestipe bezne a ananas nie je daky turbo zdroj vitaminu C, pokial viem. o alergii vraviet je asi tiez blbost, kedze ananas (nie v kompote, ale surovy) stipe kazdeho (neviem o nikom, koho nie), takze alergia to asi nie je