Takže, mám taký problém. Nastúpila som do prváku na VŠ, aprobácia slovenčina a biológia a poberala som celý rok sociálne štipko. Lenže ma nepustili k jednej skúške, a preto som štúdium ukončila (presnejšie povedané škola). Teraz som sa prihlásila znova
, s tým, že ďalej študujem slovenčinu (pouznávané predmety,čiže pokračujem ako v druháku) ale namiesto bioly som si dala informatiku. Tú študujem aj prvácku, aj druhácku naraz. Lenže teraz mi nechcú dať štipendium, pretože som ho už raz v prváku brala...lenže v MAISE ma majú ako prvý a druhý ročník dokopy ...prestup na iný odbor to oficiálne nebol, pretože to sa dá,iba ak máš dostatočný počet kreditov - čo som ja nemala. A na nete to píšu takto : » studentskefinancie.sk/stipendium/dlzk...
Štipko musím mať, pretože to mi pokrýva mesačný nájom aj stravu a všetko..ináč sa môžem so školou rozlučiť. Ak má niekto nejaké návrhy, rady alebo niečo, budem vďačná ako zariadiť to,aby som ho dostala?
@semhamforas brigádovať môžem, lenže to jedine počas víkendov (t.j. max 2 dni) ale je ťažko zohnať brigádu, ktorá by sa prispôsobila môjmu voľnému času. A keďže mám dva ročníky naraz, tak mám pondelok až piatok strašne plný pomaly od rána do večera. Je eštelen začiatok roka a už teraz mám toho dosť robiť a učiť sa, a to nechodím do práce a mám víkendy voľné. Ak aj nájdem brigádu, ktorá bude len na víkendy, tak mi to maximálne tak pomôže ako plus, lenže nemá plus k čomu. Pretože nemám žiaden príjem. Nula...
@truhliq aby som bol presný. Ten kamos posliela peniaze svojej sestre ktora studuje strednu skolu nakolko jeho rodicia mu nedavaju ani 5€ mesacne. Cize da sa to. Samozrejme mas mozno ine podmienky, kedze mas o par predmetov viac, tak ti to zrejme trochu zaplnilo rozvrh. Ak sa ti nebude dat brigadovat, tak potom neviem co, bud zanechat skolu a pracovat aby si nasetrila na skolu alebo dajaky iny sposob.
Pokial na neho nemas narok, tak ho nedostanes. Mozes este poziadat o studentsku pozicku, ale to je tusim cca len do 2000, cize tak ci tak budes musiet cez vikendy brigadovat.
pokial som to spravne pochopila tak nieje prvacka ale druhacka, ved studuje informu prvak aj druhak naraz a dalsi rok pojdes do tretiaku nie ??
takze podla mna aj podla vsetkej logiky mas na to stipko narok nie?
@nikkaaa presne tak..lenže oni ma maju všade ako druháčku, čo ako plus študuje prvácku informu. Lenže v prihláške musel byť uvedený ročník "prvý" ...a to je ten zásadný problém...nikde inde to tak nie je, a to je bod zlomu.
@lovingmemory čo je na tom nepochopiteľné?
- keďže mám informu ako novú aprobáciu, tak to potrebujem dohnať...preto mám zimný semester prvácky aj druhácky....
-a v slovenčine pokračujem riadne druhým ročníkom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Štipko musím mať, pretože to mi pokrýva mesačný nájom aj stravu a všetko..ináč sa môžem so školou rozlučiť. Ak má niekto nejaké návrhy, rady alebo niečo, budem vďačná ako zariadiť to,aby som ho dostala?
a soc. stipendium nemozes poberat v tom istom rocniku dvakrat.
toz, ostava ti len pracovat
len taka otazocka- ako planujes zaplatit nadstandarnu dlzku studia, ked uz teraz nemas z coho zit?
takze podla mna aj podla vsetkej logiky mas na to stipko narok nie?
- keďže mám informu ako novú aprobáciu, tak to potrebujem dohnať...preto mám zimný semester prvácky aj druhácky....
-a v slovenčine pokračujem riadne druhým ročníkom