…skúsiť vzťah aj keď si s tým človekom iba rozumiete a máte ho radi ale nie je tam taká tá "iskra"? Minule sa moje 2 kamarátky "hádali"- jedna tvrdila že láska sa postupne vybuduje a najprv si treba človeka poriadne s chladnou hlavou premyslieť či za to s
Dá sa to postupne vybudovať, len musí sa snažiť aj ten druhý, lebo keď je tak inak nastavený na tie "motýle" tak si bude myslieť, že ho nelúbiš ... je velmi ťažké stretnúť kompatibilného a chápajúceho partnera ...
Tak ja sa celým životom riadim len rozumom, neviem, čo sú to motýliky, tie vždy prebije môj mozog, ktorý vie neskutočné scenáre povymýšľať a hneď viem, či to stojí za to, či by sa dalo niečo budovať s týmto človekom. Ale tak niekto nepotrebuje budovať. Ide o to, čo chceš.
Dávnejšie som čítala o jendom prieskume kde sa preukázalo, že vzťahy, ktoré vznikli po tzv "coup de foudre" majú väčšiu trvácnosť než tie, ktoré vznikli po dlhodobom spoznávaní sa...
Ono eventuálne si každý vie zamilovať človeka, s ktorým trávi veľa času, rozumie si s ním a prežíva s ním pekné chvíle...
@borovy a ja som si myslela že som úplne divná keď nikomu nerozumiem v tomto a nechápem ako sa môžu len tak nechať unášať emóciami, som rada že sú aj iní takí ľudia (aj keď mám len 16, ešte mi môže prepnúť )
som za tú druhú možnosť, ale prvú nevylučujem, lebo ak trávia spolu ľudia veľa času, tak to proste niekedy do toho môže prerásť, čo je kombinácia prvej a druhej možnosti Ale nešla by som s nikým do vzťahu, pokiaľ by som pri ňom tú iskru necítila...
@dandybrendy tak zase nemyslela tým niekoho koho vôbec nemáš rada alebo že ho proste nejak zanalyzuješ na základe tabuliek a grafov, musí tam niečo byť
Ja si myslím, že tie emócie sú veľmi prospešné, keď vieš, kedy čo cítiš a snažíš sa to pochopiť. To je tá intuícia, opak rozumu. A ja obdivujem ľudí, čo sa riadia intuíciou, podľa mňa to majú zábavnejšie
Ja zas mozem byt ocarena ale kym sa otvorim potrebujem vela istoty ze sa nesklamem a kym ju nemam nedovolim si s clovekom nic budovat ani ked na neho myslim dnom i nocou. Riadim sa rozumom.
@cmuka12311 Budujte si priateľstvo = spoznávajte kto ste aký človek. Na pevnom priateľstve môže vzniknúť skutočne silné puto medzi vami. A potom sa možno zamilujete...
Láska je niečo oveľa viac ako to zamilovanie kedy si zaslepená a vidíš všetko ružovo...
Ale je pochopiteľné, ako to ty teraz vnímaš pretože k pochopeniu čohokoľvek treba postupne dozrieť, ale treba rozlišovať medzi zamilovaním sa, a láskou. Ak vaše priateľstvo nie je ešte dosť pevné tak potom sa môže stať, že budeš časom z toho sklamaná, zranená. Ako sa to už neraz hocikomu stalo. Dá sa tomu predchádzať práve budovaním priateľstva. Láska totiž znamená konať v záujme dobra toho druhého, hoci by to znamenalo, že ho už nikdy neuvidím.
hm...vždy som si myslela, že ma musii chalan nvmako veľmo priťahovať...ale raz som sa dala dokopy s chalanom, s ktorým mi bolo len fajn...ako bol zlatý, ale nič extra dlhodobé som v tom nevidela... no potom sa z toho vykľula láska ako hrom a dokonca máme spolu dieťa...
ale pozor! skončilo to tak, že teraz sme každý inde a s niekym iným ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ono eventuálne si každý vie zamilovať človeka, s ktorým trávi veľa času, rozumie si s ním a prežíva s ním pekné chvíle...
Láska je niečo oveľa viac ako to zamilovanie kedy si zaslepená a vidíš všetko ružovo...
Ale je pochopiteľné, ako to ty teraz vnímaš pretože k pochopeniu čohokoľvek treba postupne dozrieť, ale treba rozlišovať medzi zamilovaním sa, a láskou. Ak vaše priateľstvo nie je ešte dosť pevné tak potom sa môže stať, že budeš časom z toho sklamaná, zranená. Ako sa to už neraz hocikomu stalo. Dá sa tomu predchádzať práve budovaním priateľstva. Láska totiž znamená konať v záujme dobra toho druhého, hoci by to znamenalo, že ho už nikdy neuvidím.
Takže je jedno ako začneš ak z toho vybuduješ dobrý vzťah.
ale pozor! skončilo to tak, že teraz sme každý inde a s niekym iným ...