@chilac nepopieram, že som občas nemala pocit, že som fagan, čo nevie, čo chce, ale nikdy to nedosiahlo úrovne Holdena, za čo som neskutočne vďačná sebe, svojej rodine a okoliu, čo ma takto naučilo.
ano občas. Mala som o tomto rozrpávat na maturite som si vytiahla s nim otazku a presne toto sa ma pytali ahaha..
A vela ludom sa ta kniha nepacila, ale podla mna bola fajn. Občas som s nim absolutne nesuhlasila, ale napr, to, že ho zaujimalo kam idu kačičky v zime, tak v tom som sa našla.
@mielikki neviem, či to je iba o tom, že nevie, čo chce. Skôr myslím ten strach z dospelosti. Možno nejaké to znechutenie zo sveta dospelých, pokrytectva, spoločnosti...
nie, len toto nie... ale mal (myslím, že to povedal on) jednu pozitívnu vetu: “when you're not looking, somebody'll sneak up and write "Fuck you" right under your nose.”
@chilac lenže jedna vec je byť znechutený z pokrytectva a druhé je byť pritom sám pokrytec. Už si presne nepamätám dôkazy, čítala som to strašne dávno, ale viem, že som miestami mala z neho presne tento pocit, že si nesmierne protirečí.
nie... on je proste ja, ak by som si neurčila hodnoty a cestu kt. si pôjdem... proste prišiel tma kde mi všetci a namiesto toho aby aspoň aktivne protestoval newjakym spôsobom, alebo sa vysral na všetkych a hral si svoje sa len skurvene lutoval a správal sa ako kokot
@chilac Už to bolo dávno, čo som tú knihu čítala, detaily si nepamätám, ale viem, že najsilnejší (a asi jediný) dojem, ktorý mi z tej knihy ostal, bol práve ten, že "Holden Caulfield je rozmaznaný pubertiak, ktorý si zaslúži prefackať."
@mielikki@23 napríklad chodil s babou, ktorú ani nemal rád. alebo, keď sa túlal po meste, narazil na týpka, o ktorom si myslel, aký je to úbožiak, ale pozval ho na obed, konverzoval s ním, tváril sa, že sa zaujíma a pritom si počas celého toho rozhovoru myslel niečo úplne iné. ak ti teda môžem osviežiť pamäť
Áno, keď som to čítala, vtedy veľmi. A pamätám si, ako sme to na hodine v škole rozoberali a všetci k nemu boli zlí a kritickí, lebo ho odsúdili na základe jich povrchných interpretácií, ale on taký nebol. Povedali, že ho vyhodili zo školy preto, lebo bol lenivý a pohodlný, čo podľa mňa vôbec nie je pravda. Bol neobyčajne citlivý a vnímavý.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Predbiehajú ho už asi len postavy z diel, ktoré je hanba nazvať literatúrou.
@2
(toto znelo takmer ako prejav z Miss
A vela ludom sa ta kniha nepacila, ale podla mna bola fajn. Občas som s nim absolutne nesuhlasila, ale napr, to, že ho zaujimalo kam idu kačičky v zime, tak v tom som sa našla.
amen
Ak by som sa s ním v niečom stotožňovala, pohľad na jeho charakter by ma z tých pubertálnych myšlienok hneď vyliečil.
V skutočnosti mi lezú na nervy viac postavy plocho vykreslené ako dokonalí a neomylní ľudia bez chýb (Harry Potter a pod.)
:o