Podla mna je totalna blbost takto rozmyslat, ale niektori ludia su proste konfrontacne typy, ktore miluju, ked maju nejakeho "nepriatela" Alebo mam proste stastie v zivote a ziadneho neregistrujem
ak nemas nepriatela (nie v zasade niekoho, kto ta chce zabit, ale v zmysle, ze niekto pre nejaku nazorovu nezhodu nemoze byt priatelom), tak sa 50% zivota pretvarujes, si falosny humus spolocnosti
neznasam ludi, co sa tvaria, ze si s kazdym rozumeju, s kazdym su kamosi
Neviem či mám nepriateľov nejak si ich nevšímam ako je jasné že sa nájdu provokatéri ale nikdy nikto taký kto by non stop zapáral len a len do mňa čiže zrejme nemám nepriateľov ale je to možno zato lebo nemám ani priateľov Proste však koho by som si znepriatelil keď len sedím doma na zadku a to že sa v škole s niekym nezhodnem mi nepríde také žeby ten daný človek bol hneď môj nepriateľ to je kokotizmus brať človeka s odlišným názorom hneď za nepriateľa..
ako vidim, vacsina ludi tu ma dost nezrely pohlad na priatelstvo-nepriatelstvo.
clovek nemusi byt s kazdym kamarat a mat kazdeho rad, ale to neznamena, ze ludia s ktorymi si nerozumiem su hned moji nepriatelia. su to neutralne osoby, ktore vo svojom zivote nevyhladavam, kedze nemame spolocne temy ani podobne nazory.
ludia, ktori mi zavidia tiez nie su moji nepriatelia. mozno ma oni za nepriatela povazuju, ale ja ich nie.
ja pokladam za nepriatelov ludi, ktori boli kedysi priatelmi ale zneuzili blizkost a puto, ktore medzi priatelmi vznika a ublizili mi. alebo ludi, ktori vyuzili svoju nadradenost nado mnou, aby si na mne vybili vlastne komplexy. ale nech sa stalo cokolvek zle, vzdy som sa snazila si to s nimi vydiskutovat a nevytvarat zivnu podu pre chorobne vztahy akym nepriatelstvo urcite je.
nemám nikoho, s kým by sme sa navzájom neznášali, robili si podrazy atď., ale je veľa ľudí, s ktorými sa nezhodnem v zásadných otázkach.. to z nich ale nerobí nepriateľov
tiež súhlasím so @14. som miernej povahy a ak ma niekto nemá rád alebo sa ma snaží potopiť alebo sa vyvyšovať tak ho jednoducho odignorujem. len mám pocit, že tá veta Ak nemáš nepriateľov, niečo robíš zle je myslená tak, že niekto sa len stále prispôsobuje a nedáva najavo svoj názor. A pritom si človek kludne môže robiť po svojom, vyjadrovať svoj názor a aj tak to nemusí vyústiť do nejakého konfliktu.
@atropabelladona presne . Ak sa cítiš že ti niečo ubližuje , tak proste ukončíš vzťah,kontakt...ak to nejde normálnou komunikáciou samozrejme, ale ani to neznamená že teraz toho človeka budem neznášať zato čo urobil. To vobec nie, ale je niekedy umenie urobiť také kompromisy aby ani druhí sa necítili ukrivdení , a ani druhý nemal pocit že ubližuje sebe.
nestotožňujem....pretože je rozdiel mať z niekoho nepriateľa a je rozdiel ak ti niekto proste len nesadol, nestotožňuješ sa s jeho názorom na svet, na život etc., ale rešpektuješ, neriešiš a dokážeš paralelne vedľa toho človeka fungovať, pokiaľ on dokáže to isté voči tebe- to nie je nepriateľstvo, to je normálna vec, že nie každý ti sadne.
nepriateľstvo to je už niečo viac - snaha byť lepší ako ten druhý za vysokú cenu, zničiť mu pozíciu v práci, zničiť mu šťastie v súkromí, nejako mu uškodiť, pomstiť sa mu, robiť kroky namierené proti nemu.
čiže ešte raz, nie, ak niekto nemá nepriateľov, neznamená to, že niečo robí zle.
@2 a prečo by mal mať niekto nepriateľov ? mne sa tak zdá, že ľudia, ktorý používajú slovo faloš len závidia druhým...neskutočná piiiiii***vina, taký ľudia sa môžu natočiť diss a lajkovať si to na youtube
ten čo závidí je len jeden z fantasmagory blbec, čo očakáva, že sa stane úspešným keď ráno vstanem... človek, ktorému závidí, vstáva ráno s vidinou úspechu a ide si za svojim cieľom, nerieši druhých
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
neznasam ludi, co sa tvaria, ze si s kazdym rozumeju, s kazdym su kamosi
fuj
clovek nemusi byt s kazdym kamarat a mat kazdeho rad, ale to neznamena, ze ludia s ktorymi si nerozumiem su hned moji nepriatelia. su to neutralne osoby, ktore vo svojom zivote nevyhladavam, kedze nemame spolocne temy ani podobne nazory.
ludia, ktori mi zavidia tiez nie su moji nepriatelia. mozno ma oni za nepriatela povazuju, ale ja ich nie.
ja pokladam za nepriatelov ludi, ktori boli kedysi priatelmi ale zneuzili blizkost a puto, ktore medzi priatelmi vznika a ublizili mi. alebo ludi, ktori vyuzili svoju nadradenost nado mnou, aby si na mne vybili vlastne komplexy. ale nech sa stalo cokolvek zle, vzdy som sa snazila si to s nimi vydiskutovat a nevytvarat zivnu podu pre chorobne vztahy akym nepriatelstvo urcite je.
nepriateľstvo to je už niečo viac - snaha byť lepší ako ten druhý za vysokú cenu, zničiť mu pozíciu v práci, zničiť mu šťastie v súkromí, nejako mu uškodiť, pomstiť sa mu, robiť kroky namierené proti nemu.
čiže ešte raz, nie, ak niekto nemá nepriateľov, neznamená to, že niečo robí zle.
podla mna ani nepriatelov nemam..
ten čo závidí je len jeden z fantasmagory blbec, čo očakáva, že sa stane úspešným keď ráno vstanem... človek, ktorému závidí, vstáva ráno s vidinou úspechu a ide si za svojim cieľom, nerieši druhých