podľa mňa by sa to malo riešiť tak, že tým, ktorí si zaslúžia viac, by mali dať viac (napríklad v podobe nejakých prémií alebo niečoho)...ale aby mali všetci učitelia vyššie platy za to, čo väčšina z nich robí? prosím vás, oháňajú sa že oni si to voľno ani neužijú, koľko sa oni na to musia pripravovať, ako nemajú pomôcky...no už len.
nesúhlasím s myšlienkou štrajku, aby sme všetkých učiteľov dali do škatuľky a zvýšili im platy, pretože neverím tomu, že by sa potom niečo v ich prístupe k práci zmenilo...
Nič sa nezmení. To potom môžu ísť štrajkovať všetci...
- podľa mňa mohli prijať aspoň tých 5% čo im dávajú ... :/
- ale ak im teraz pred Vianocami nebudú tie peniaze, o ktoré týmto štrajkom prídu, chýbať ... tak...
- po ďalšie, myslím si, že je to nefér voči rodičom. Veľa mojich kolegýň si muselo vziať buď dovolenku, očr-ku alebo náhradné voľná len kvôli tomu, aby mal kto byť s deťmi. A samozrejme, aj ony týmto prídu o časť svojej výplaty.
- to, že je otvorených pár centier, kde sa o deti teraz postarajú je fajn, keby to nebolo nejak obmedzené počtom
- taktiež by ma zaujímalo, či rodičia dostanú peniaze za škôlku ktorú platia, peniaze späť za každý deň, kedy je otvorený štrajk.
- je fajn, že majú titul, je fajn, že učia deti ... ale tak majú podľa mňa majú dosť voľna, nerobia sviatky, v lete majú prázdniny, nerobia víkendy, poobede sú doma, a nemajú až také platy aby z toho nevyžili (aspoň tie ktoré poznám)
@candy36 1. áno, zrazu hlavne pre učebnice...učiteľky riešia tento problém tak, že "zožeňte si učebnice, v školstve na to nie sú peniaze a kto nemá, tak dostane päťku...kľudne si ich prefoťte." Vôbec sa nerealizuje také, že by učiteľ za vlastné peniaze musel zháňať nejaké materiály. toto je podľa mňa len samostatný problém, o ktorý im vlastne vôbec nejde, ale je to fajn zámienka na zastrešenie.
2. dnes už má vysokú školu skoro každý...a murár kaderník a rušňovodič majú maturitu...áno, je to úbohé, ale tak sa to degradovalo, takže je to argument ktorý by mohol použiť na zvýšenie platov každý zamestnanec štátnej firmy
@istsinka vieš ono toto chcú akože dosiahnuť...že aby si rodičia uvedomili, že sú od učiteľov závislí lebo potom nemajú kam dať deti...vraj aby si uvedomili tú úbohosť a cenu učiteľskej práce (to som počula vlastne, ako ideu celého tohto štrajku). Ale vari rodičia dvíhajú platy? politici ich dvíhajú...prečo potom neapelujú na politikov? čo s tým majú rodičia? celý tento systém mi príde pekne narušený...ale to možno iba mne...
@candy36 no veď to, je to problém, ktorý so zvýšením ich platov nemá absolútne žiadny súvis. Myslíš, že keď im zvýšia platy, budú sa lepšie pripravovať? A budú kupovať učebnice? už len
@marleymt oh god....posledný krát: NEŠTRAJKUJE SA ZA ZVÝŠENIE PLATOV (to je zavádzanie verejnosti) ALE ZA VIAC FINANCIÍ DO ŠKOLSTVA! Napríklad na tie učebnice, nové vybavenie do tried, and so on...stačí?
ak by sa štrajkovalo za viac peňazí do školstva, potom by postačilo tých 5%, ktoré neprijali.
Chceš povedať, že ak by dali teraz peniaze do pomôcok a učiteľom ani halier, tak by prestali štrajkovať?
Podľa mňa to každý vidí zo svojho pohľadu ale podľa mňa je tvoj pohľad ovplyvnený, pretože učiteľky od nás zo školy, aj zo školy pri ktorej pracujem v klube, aj od známych zo školy, tvrdili niečo iné. Vraj učitelia by mali byť lepšie ohodnotení za to, že vychovávajú národ.
Takže pekne krásne, aj všetky tie plagáty typu "chceme plat nie almužnu" hovoria pre to, že štrajkujú za svoje platy, nie za vybavenie škôl
@candy36 nechcem sa hádať, ja chcem len povedať to, že podľa môjho názoru a podľa toho, čo sa deje na verejnosti, v uliciach a na rokovaniach, je ten problém nedostatku pomôcok len zastrešovacím manévrom. Keby to bolo hlavnou požiadavkou, tak neštrajkujú materské školy, a neapeluje sa toľko na mladých začínajúcich učiteľov, ktorí nevedia vyžiť z platov, podľa tvojich slov, a neobmedzuje sa celý štrajk len na pedagogických zamestnancov.
Isté je, že sa bojuje aj za viac peňazí do školstva celkovo, ale podľa mňa toto nie je prioritou
@marleymt si trosku mimo! nenechaj sa manipulovat mediami......kt. maju nakazane, co tam dat....strajkuju pedagogicki aj enpedagogicki zamestnanci! za platy a za lepsie financovanie skol ! (vies preco strajkuju MS?....si tam dlho nebola, ze?....chod sa pozriet s akymi osuchanymi starymi hrackami sa hraju, appiere im nosia rodicia, aby mali na co kreslit, o toaletaku a inych veciach ani nevravim...preto moja strajkuju!)
@sorciera pracujem v klube základnej školy a chodím pomáhať do škôlky
okrem toho, médiá nesledujem až tak, aby som vedela, o čom sa tam točí. skôr sa mi zdá že médiá hovoria že sa štrajkuje aj za peniaze do školstva celkovo. Ale po rozhovore s viacerými profesormi z našej školy aj školy inde u nás v meste, som nadobudla pocit, že práve o to im až tak nejde...u nás nepedagogickí neštrajkujú...a tá idelológia čo prezentujú tí koordiátori štrajku tuna, vraj "aby sa rodičia uvedomili, že bez nás sú stratení a akú almužnu tu dostávame"+ fakt, že tých 5% neprijali (vraj z dôvodu, že tie peniaze by sa stratili v školstve a samotným učiteľom by z toho zostala malá čiastka - do tohto sa ešte nerozumiem, ale to mi povedala vedúca štrajku na našej škole, ktorá bola rada, že sa to odmietlo)...tie ma uviedli do stavu, že si myslím, že tu nejde celkom tak čisto o to, čo sa deje celkovo v školstve, ale každý si chce toho nahrabať čo najviac pre seba.
A takí sú ľudia celkovo v dnešnej dobe...ja viem že s tým nič nenarobím. Ale vidím to tak. To je môj názor a kým nedostanem nejaký argument ktorý by podporil to že o ich platy im vlastne ani tak nejde, tak ho možno zmením. Ale podľa mňa peniaze v školstve sú, len sa investujú do nesprávnych vecí - ako príklad uvediem, že na našej škole behom dvoch rokov dvakrát vymenili osvetlenie, v každej učebni máme plazma televízor, z toho videla som zapnutý až jeden, multifunkčné tabule ktoré sa skoro nepoužívajú lebo každý učiteľ to radšej nadiktuje ako by mal niečo také zapnúť...tak ja fakt neviem, podľa mňa to viazne v prístupe ľudí. A včera som došla na to že tí sa nikdy nezmenia, tak ja na to už kašlem. Nech si štrajkujú, ja sama im tie peniaze nedám, ani nič neovplyvním, nech sa páči...ja mám aspoň voľno
@marleymt tak s tym suhlasim, penaize su zle prerozdelene.....VUCcky ich rodeluju podla lubovole a podla toho, dke maju kamosov riaditelov.....vidis ake amterialne podm. ste dostli ako skola.....hned by som to brala.....a tiez si myslim, ze peniaze su a nielen v skolstve, davaju sa na ine veci.....cize halvne o to ide, ze nas klamu, ze panieze nie su a spolocnost vidi, ze evidentne su a vylievaju sa niekde inde...
a ja opakujem...ide aj financie do skolstva, ale ajsne, ide aj o platy....je to v tych podmienkach......myslim, ze zakald celej spolocnosti, je dobre a kvalitne skolstvo! chcelo by to zmenu celeho systemu....
@sorciera isteže sú a idú do zlých vecí...ale to proste ľudia, ktorí sa v tom pohybujú, ustriehnu tak, aby tam aj ostali a štrajk neviem či to vyrieši....
a presne o tomto som sa včera bavila s kamarátom, chce to prekopať celý systém, ale to sa nikdy nebude dať uskutočniť, lebo ľudia sú a ostanú svine...a keď raz niekto chce hrabať pre seba a niekto sa chce priživovať, nedá sa to ustriehnuť tak, aby tam bola nejaká regulárna spravodlivosť...proste ja nedokážem zniesť tých učiteľov, ktorí nič nerobia, ale budú bojovať za nové učebnice, aj keď budú leniví si ich aj na hodiny potom nosiť...a zas je mi ľúto tých učiteľov, ktorí fakt niečo pre deti robia, a nie sú dostatočne ohodnotení...ale tých je podľa môjho názoru podstatne menej, a ak by sa im aj zvýšili platy, stále by to bolo len o tom, že niekto by sa nesnažil a zas by to viazlo v tom, že niekto by s tými peniazmi nenaložil tak, ako by mal...
Majú sa dať peniaze do školstva ale na to, čo treba, nie na somariny podľa protekcie. Aj tie peniaze čo sú tam teraz sa majú dať tak, kde ich treba.
Platy učiteľom treba dvihnúť tým, ktorí si to zaslúžia (ale ako to ustriehneš?! :´( )
A preto sa mi tá myšlienka štrajku nepáči...jednak podľa mňa nič nevyrieši ten prístup, a jednak chyba je niekde úplne inde, kde sa za takýchto podmienok proste nedá odstrániť...lebo ľudia sú a aj budú vždy hnusní a sebeckí...
Ludiaaaaa ucitelia, ved sa uz spamatajte, nenechajte sa oblbnut, ked je raz strajk tak so vsetkym vsudy. Aka dovolenka, ake neplatene volno, ake chybajuce dni do zapoctu? Aky stafetovy strajk, ake vyjadrenie pravnika? Ved uz neblaznite. Zabudnite na toto vsetko, nenechajte sa odviest od problemu, Ved je to fraska, chodte pekne domov a cakajte az Vas sam stat(prezident) vyzve cez media aby ste sa vratili ucit, ved on chce povinnu dochadzku a aby narod nebol blby. Pytajte viac, ved to je ubohych 50eur to akoze si velmi prilepsite? To nepocitite to akurat zaplatite elektinu a plyn a budete sa tesit ako vam je lepsie ako ste vyhrali strajk? Ja by som pytal aspon 100eur naviac je to jedno kolko to bude percent. Ved si z vas len utahuju smeju sa za oknami. Strajk je vynimocna situcia tak sa to musi predsa aj vynimocne riesit, pytajte aspon tych 100eur a samozrejme zaplatit tie chybajuce hodiny akoby ste boli v praci akoby sa vobec nic nestalo, ved ten balik penazi na vyplaty je, ak vam to nezaplatia tak este na vas zarobia co to nevidite? Ved stale len zdrazuju predavaju nase pekne Slovensko oni neziju z blbych 500eur, na dnesnu dobu aby clovek aspon normale slusne zil potrebuje tu tisicku. Ved ratat este vieme. Drzim Vam palce a dakujem aspon za precitanie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
A myslim ze platy by ani o jedno percento nemali zdvihat plosne..
nesúhlasím s myšlienkou štrajku, aby sme všetkých učiteľov dali do škatuľky a zvýšili im platy, pretože neverím tomu, že by sa potom niečo v ich prístupe k práci zmenilo...
Nič sa nezmení. To potom môžu ísť štrajkovať všetci...
sak ste poculi fica co povedal.. nakopat ho do hlavy
keby strajkovali 3 mesiace tak by ich trklo nenazrancov.
2. majú oveľa menej, než sa hovorí v médiách, a je to dosť smutné, lebo 400eur na mesiac človeku s vysokou školou, to je úbohé
- ale ak im teraz pred Vianocami nebudú tie peniaze, o ktoré týmto štrajkom prídu, chýbať ... tak...
- po ďalšie, myslím si, že je to nefér voči rodičom. Veľa mojich kolegýň si muselo vziať buď dovolenku, očr-ku alebo náhradné voľná len kvôli tomu, aby mal kto byť s deťmi. A samozrejme, aj ony týmto prídu o časť svojej výplaty.
- to, že je otvorených pár centier, kde sa o deti teraz postarajú je fajn, keby to nebolo nejak obmedzené počtom
- taktiež by ma zaujímalo, či rodičia dostanú peniaze za škôlku ktorú platia, peniaze späť za každý deň, kedy je otvorený štrajk.
- je fajn, že majú titul, je fajn, že učia deti ... ale tak majú podľa mňa majú dosť voľna, nerobia sviatky, v lete majú prázdniny, nerobia víkendy, poobede sú doma, a nemajú až také platy aby z toho nevyžili (aspoň tie ktoré poznám)
2. dnes už má vysokú školu skoro každý...a murár kaderník a rušňovodič majú maturitu...áno, je to úbohé, ale tak sa to degradovalo, takže je to argument ktorý by mohol použiť na zvýšenie platov každý zamestnanec štátnej firmy
ak by sa štrajkovalo za viac peňazí do školstva, potom by postačilo tých 5%, ktoré neprijali.
Chceš povedať, že ak by dali teraz peniaze do pomôcok a učiteľom ani halier, tak by prestali štrajkovať?
Podľa mňa to každý vidí zo svojho pohľadu ale podľa mňa je tvoj pohľad ovplyvnený, pretože učiteľky od nás zo školy, aj zo školy pri ktorej pracujem v klube, aj od známych zo školy, tvrdili niečo iné. Vraj učitelia by mali byť lepšie ohodnotení za to, že vychovávajú národ.
Takže pekne krásne, aj všetky tie plagáty typu "chceme plat nie almužnu" hovoria pre to, že štrajkujú za svoje platy, nie za vybavenie škôl
Isté je, že sa bojuje aj za viac peňazí do školstva celkovo, ale podľa mňa toto nie je prioritou
tu su podmienky strajku: » www.ozpsav.sk/files/poziadavk...
media su anstavene tak,a by pisali, co im niekto zhora napise (viem o com hovorim.....cenzura jak svina...)
okrem toho, médiá nesledujem až tak, aby som vedela, o čom sa tam točí. skôr sa mi zdá že médiá hovoria že sa štrajkuje aj za peniaze do školstva celkovo. Ale po rozhovore s viacerými profesormi z našej školy aj školy inde u nás v meste, som nadobudla pocit, že práve o to im až tak nejde...u nás nepedagogickí neštrajkujú...a tá idelológia čo prezentujú tí koordiátori štrajku tuna, vraj "aby sa rodičia uvedomili, že bez nás sú stratení a akú almužnu tu dostávame"+ fakt, že tých 5% neprijali (vraj z dôvodu, že tie peniaze by sa stratili v školstve a samotným učiteľom by z toho zostala malá čiastka - do tohto sa ešte nerozumiem, ale to mi povedala vedúca štrajku na našej škole, ktorá bola rada, že sa to odmietlo)...tie ma uviedli do stavu, že si myslím, že tu nejde celkom tak čisto o to, čo sa deje celkovo v školstve, ale každý si chce toho nahrabať čo najviac pre seba.
A takí sú ľudia celkovo v dnešnej dobe...ja viem že s tým nič nenarobím. Ale vidím to tak. To je môj názor a kým nedostanem nejaký argument ktorý by podporil to že o ich platy im vlastne ani tak nejde, tak ho možno zmením. Ale podľa mňa peniaze v školstve sú, len sa investujú do nesprávnych vecí - ako príklad uvediem, že na našej škole behom dvoch rokov dvakrát vymenili osvetlenie, v každej učebni máme plazma televízor, z toho videla som zapnutý až jeden, multifunkčné tabule ktoré sa skoro nepoužívajú lebo každý učiteľ to radšej nadiktuje ako by mal niečo také zapnúť...tak ja fakt neviem, podľa mňa to viazne v prístupe ľudí. A včera som došla na to že tí sa nikdy nezmenia, tak ja na to už kašlem. Nech si štrajkujú, ja sama im tie peniaze nedám, ani nič neovplyvním, nech sa páči...ja mám aspoň voľno
a ja opakujem...ide aj financie do skolstva, ale ajsne, ide aj o platy....je to v tych podmienkach......myslim, ze zakald celej spolocnosti, je dobre a kvalitne skolstvo! chcelo by to zmenu celeho systemu....
a presne o tomto som sa včera bavila s kamarátom, chce to prekopať celý systém, ale to sa nikdy nebude dať uskutočniť, lebo ľudia sú a ostanú svine...a keď raz niekto chce hrabať pre seba a niekto sa chce priživovať, nedá sa to ustriehnuť tak, aby tam bola nejaká regulárna spravodlivosť...proste ja nedokážem zniesť tých učiteľov, ktorí nič nerobia, ale budú bojovať za nové učebnice, aj keď budú leniví si ich aj na hodiny potom nosiť...a zas je mi ľúto tých učiteľov, ktorí fakt niečo pre deti robia, a nie sú dostatočne ohodnotení...ale tých je podľa môjho názoru podstatne menej, a ak by sa im aj zvýšili platy, stále by to bolo len o tom, že niekto by sa nesnažil a zas by to viazlo v tom, že niekto by s tými peniazmi nenaložil tak, ako by mal...
Majú sa dať peniaze do školstva ale na to, čo treba, nie na somariny podľa protekcie. Aj tie peniaze čo sú tam teraz sa majú dať tak, kde ich treba.
Platy učiteľom treba dvihnúť tým, ktorí si to zaslúžia (ale ako to ustriehneš?! :´( )
A preto sa mi tá myšlienka štrajku nepáči...jednak podľa mňa nič nevyrieši ten prístup, a jednak chyba je niekde úplne inde, kde sa za takýchto podmienok proste nedá odstrániť...lebo ľudia sú a aj budú vždy hnusní a sebeckí...