tak toto je vec co ma brutalne vytaca. Ze vraj zdravotnici maju male platy, pche. A co zvysok Slovenska? Na to ze robia 5 hodin denne je to celkom ok plat. Mimochodom teraz nepisem o tych co vykonavaju operacie a podobne. Ale ked dojdem k doktorke a ona s
P3tula...joj no! máš pravdu s tým zdravotníctvom no uznaj, že niekto musí štrajkovť...aby zobudil slov. národ do reality a ľudia by tak už mohli uobiť niečo preto aby sa mali lepšie...a zdravotníci majú silu...chápeš..
ehm!!!???všetci...no ukáž mi ľudí, ktorí pôjdu štrajkovať... je to smutné ,no náš štát riadia skorumpované vymyté mozgy, ktoré sliedia a bažia len po peniazoch...a my sme sprostí, že im to dovolíme...ja napr:chcem tu doštudovať a ísť preč!!!tu to nemá perspektívu..
vies ako som to myslela tym vsetci... sak neukazem ti nikoho, lebo pochybujem ze by sa dakomu chcelo hehe... tak to mame rovnake ciele je to strasne ked sa chce clovek k peniazom dostat za kazdu cenu
Ja som bol v nemocnici vyše mesiaca a viem ako to tam chodí. Naozaj nie od všadiaľ je ochota ale treba vidieť aj čo je za tým. Najviac nezávidím prácu sestričiek. Na ARE sestričky denne umývali pacientov ktorý boli v bezvedomí(nechcem ísť do detailov čo z nich museli umývať, bolo by vám zle) za smiešnych 8000Sk mesačne. Moja krstná je zdravotná sestra už 27 rokov a má plat 8900Sk. Za tú robotu, keď sa musí hádať z ľuďmi, pretože dokážu ich otravovať za sprostosti a potom sa jej ešte priblblo pýtajú Prečo sa neusmievate sestrička? No poviem ti radšej by som išiel orať pole 16h akoby som mal robiť túto prácu.
drag-on, viem si predstavit ake je to u sestriciek a ze sestricky asi nejake super platy nemaju, nevyjadrujem sa ani k soferom sanitiek, vyjadrujem sa k tym co sa rozkrykuju o tom ze im 20 000 na mesiac nestaci...
ja uznavam tie sestricky a podobne, ale nie tych co sa rozkrikuju ze im 20 000 nestaci, aj ked viem ze to nie je nejaky super plat, ale take su slovenske pomery.
sak pisem ze frflem len na tych co maju plat 20 litrov. Ked ma niekto plat 8000 tak to v poriadku nie je mne minule ponukali plat ze 5000 cisteho v statnej sprave, som radsej isla inde
tak to teda hej, hlavne ked stlacis po piatich minutach refresh a ono to tu vyhodi co si pisala pred tym hehe tak pokial sa to tu nezlepsi kym skoncis vysku ta bez
taaazkaaa zaavislost od birdzuu heh ale nie to poznam ,ja som si takto chcela pozriet ten film co isiel pred tymto. som si povedala ze sak len nakuknem a uz bolo po filme
sluzbi??? to nie je ako objednat si pizzu so slaninou a donesu ti miesto nej pizzu s klobasou... ake sluzbi chces aby ti doktorka ponukla kavicku ked uz si u nej??? tak vies co zoberme vsetci tabule s napisom kym nesplnite nase poziadavky k lekarovi nejdeme! ale za nasledky nerucim
typek ty si trochu mimo. Ked chcem kavicku tak idem do kaviarne, nie k doktorke. Od doktorky chcem aby ma poriadne vysetrila ked k nej pridem, ale to u tej mojej nehrozi, este aj na mna pozera ako keby som ju otravovala az mi je uplne blbe k nej chodit. a nac mi je doktorka na ktoru sa nemozem obratit ked to potrebujem? a dalsia vec je preventivna prehliadka. tak to co ta moja doktorka robi, ma od preventivky strasne daleko. Jak keby sa jej vobec nechcelo. Urobi stvrtinu z toho co ma. Rozmyslam ze tam coskoro pojdem a zoberiem si kartu a supnem sa k nejakej ktora si plni svoje povinnosti a nie je tam len tak aby sa jej sypala vyplata do vrecka pre nic za nic. Taketo sluzby mam namysli tyyypek
typek, myslis ze to nie je svinstvo ked ide doktor, ktory zaraba cca. 20 litrov mesacne do strajku, ked dobre vie, ze na slovensku su ludia ktori pracuju v statnej sprave, alebo aj mimo nej a ich plat nie je ani minimalna mzda? a ze je plno ludi na slovensku ktorych plat sa tomu jeho ani nevyrovna.
Máme rodinného známeho, je z Iránu a tu vyštudoval medícínu-no robil si tu atestácie, no nestačil tak šiel do Iránu(ako vážna dovolenka)a tam si ich dokončieva...a maká ako sviňa, tak nemyslím si, že všetci lekári sa majú ako prasce, hoci niektorí nimi sú..
no tak mas zlu doktorku no a? ja som mal to iste a uz davno som to vyriesil prechodom o dve cakarne vedla ^_^ a teraz mam uplne fajnovu tak co... vatsina lekarov je dobrich ale vsade sa najdu cierne ovce a to je jedno ci v zdravotnictve v skolstve alebo v parlamente v nemocnici som bol 9 krat nez som mal osem rokov to je na osemrocne dieta myslim si dost potom som do blavi siel za good imunologickou a ta ma dala tak dokopi ze uz 3 roki som zdravy ako ryba vela ordinacii som uz navstivil a viem ze netrepem z vody ked tvrdim ze lekari si zasluzia vyzsie platy lebo nebit ich som uz dead a ta jedna zla co nic nevedela spravit??? pochybujem ze prave jej zvisia plat ked jej uz aj tak pomaly hrozi ze ju vyhodia tak co vsade su chybi ale ja tvrdim za dobru pracu dobru placu
ok berem tvoj nazor. tak v tom pripade asi ja nemam stastie na lekarov, myslim si ze maju rezervy a to nie je dobre. Pri takom povolani ako oni robia, si to dovolit nemozu. Ale momentalne si myslim ze tento strajk je len o nenazranosti. (zase podotykam ze nehovorim o sestrickach, vodicoch sanietiek a podobne, lebo uznavam ze v dnesnej dobe mat plat 9.000 Sk nie je sranda a je to svinstvo). Netvrdim ze by si nezasluzili vacsie platy, ale ked vacsie platy tak aj lepsia starostlivost, aby si ludia mohli byt stopercentne isty svojim zdravym. Ale uz to nemienim riesit ty mas proste svoj nazor a ja svoj.
Aj ja chcem byť doktorkou, lepšie povedané- gynekologičkou-pôrodníčkou. Mám len 17 a musím na medinu..ešte neviem, či sa tam vôbec dostanem. Ale všetci si to na medine dobre odserú. Patrí medzi najťažšie školy. Keď si predstavíš že doktory majú platy pomaly ako niektorí robotníci tak je to nazaplakanie. Ten čo vyštuduje učňovku má taký plat ako ten čo študuje gympel a potom si ešte užije na medine....Je to nespravodlivé a doktor by mal mať plat taký aký si zaslúži a ja by som povedala okolo 40 000 mesačne. Samozrejme, že niektorí doktori stoja za hovno, ale to je ich problém, že takých doktorov zamestnávajú.
Zober si tých sprostých spevákov a moderátorov, ktorých plat sa pohybuje od 30 000 až do nejakých aj 150 000. Čo oni pre ľudí spravili? Porovnaj si ich zamestnanie so zamestnaním lekára. A ich posrané platy. Je to nespravodlivé. Nejaký speváčik zaspieva 3 pesničky a dostane min 50 000 za vystúpenie. A chudák doktor sa musí namakať aby dostal nejakých smiešnych 15 000.
Marteenka.s teraz si mi rozprávala z duše. Tiež považujem za nespravodlivé že skutočný odborníci nie sú docenený. Minule som pozeral reláciu, niečo o živote slávnych ľudí a maximálne ma to dorážalo, že nejaký posraný 50cent kúpi pre svojho zasraného 6 ročného syna reťaz na krk o hodnote 180 000USD a ešte ho aj volajú celebrita. Nech ide do riti taká celebrita, ktorá ukazuje aký je megalomán. Na druhej strane sú rôzny chirurgovia, ktorý denne zachraňujú životy, ale oni nie sú celebrity, to sú len obyčajný ľudia. A sprostý ľudia ešte tie rôzne "celebrity" uznávajú a chcú sa na nich podobať. Strašne sa mi "páči" keď na stránkach nejakého časopisu ukážu Jenifer Lopezovú a jej svadobné šaty za 500 000USD(najbližšie si už aj p**u dá vyložiť z diamantmi...) a ľudia ešte hovoria WAAAW. Prečo na druhej strane časopisu nie sú vyhladnuté deti z Nigérie? Celý tento porazený systém je nespravodlivý a na....(prepáčte za výrazy, ale musel som to dostať zo seba von)
pokial sa doktor neflaka a neprehliada dolezite veci, tak v pohode, nech si ma plat aky si zasluzi, ale pokial to flaka a kvoli tomu flakaniu maju potom ludia problemy, tak to ma vie dozrat. a k tym platom roznych spevakov a televiznych "osobnosti"- ako sa oni s oblubou nazyvaju a podobne sa radsej ani nevyjadrujem.
hmm a predsa si ich zastanem svet bez spevakov bez hudonych skupit atd by bol strasne o hovne hudba je najlepsi stymulant stresu a lieci ludske duse ked niaku fakt dobru pesnicku pocuvas stale dokola a nevies sa jej nabazit poskytuje ti predsa blaho nie? podla mna je to dost... a platy maju predsa take aky maju uspech ludai ich pocuvaju kupuju si ich albumy cd-cka chodia im na koncerty je to nasa volba ze im davame peniaze za to co robia... pravda dnes uz sa len tazko da povedat ze vsetci su to umelci a co sa tyka moderatorov hmm kedysi bola telka nico super prestyzne a nedostal sa tam hocikto kedysi si taki ludia co tam robili zasluzili obdiv ale dnes sa stane tak zvanou televiznou osobnostou hocijaky debil a to nie je spravne... a najviac ma vytaca televizia markiza myslia si o sebe ze su boh vie jaka smotanka no ja vravim ze vobec nemaju uroven ti co tam robia a to jak sa cez vikend v tom seriali smotanka furt ukazuju na tych vecierkoch no hroza atomovku by som tam na nich hodil...showbuiznis uz nema tu uroven co kedysi mal ale napriek ale co sa hudby tyka myslim ze existuje vela talentov ktori si zasluzia aby boli odceneni
Ak ide o hudbu, máš pravdu Týpek. Bez hudby by bol život o hovne, ale predsa len. Teraz je vo svete hudby jak nasranej. Ale niektorá hudba sa hudbou ani nazvať nedá. A penazí majú ako keby ich každú sekundu srali či čo....
Kvalitná hudba si zaslúži obdiv. Ale aj tak to s tými sumami čo dostávajú preháňajú oproti platom chudákom doktorom. Veď primár dostane smiešnych 20 000 a nadrie sa ako kôn.
a ty Dragon si to s tými HWD celebritami vystihol presne. Leze mi na nervy keď len v novinách spomenú také kraviny, že Britney Spears vyplula na chodník žuvačku alebo že Cameron Diaz si chodí tam a tam kupovať kávu.
Toto ma vie tak rozčúliť. A keby som mala platy aké majú ony určite by som si nekúpila bohviekoľko karátové náhrdelníky za aj niekoľko miliónov USD. Zbytočné vyhadzovanie peňazí. Neviem načo tie peniaze majú, veď s nimi ani nevedia hospodáriť. Mali by zažiť situáciu chudobného Slováka.....
este ma napadlo pozeravate zlate vajice??? vetsinou tam chodia chudobni dochodcovia co potrebuju kazdu korunku ta sutaz je uplne ziskova tisicky ludi si kupuju kupony ze mozno budu mat stastie a ten moderator (nevenoval som pozornost jeho menu) sa tam tvari ako keby pre tich ludi robil boh vie co omfg tie sutze neznasam ...
Nech si strajkuju pokial im to umoznuje zakon.No nech necakaju podporu aj od ineho obyvatelstva.Bol som zapojeny v takejto jednej diskusii,a pisal som ze viem ze maju malo,no vacsina obyvatelstva ma este menej.Porovnaval som plat predavacky.Na to sa mi ozvala nejaka sestricka a napisala,ze nemozem porovnavat NEJAKU predavacku s nou.To mi stacilo.Samozrejme nemozeme hadzat vsetkych do jedneho vreca,no pobadal som viac takeho zbytocneho namyslenectva.Su ledia ktori zarobia ledva polovicu z toho co nejaka sestricka,a musia vyzit.
namyslenost? sak dnesne predavacky sa tvaria jak bohine jak keby robili neviem co raz so chcel kupit darcek a predavacke sa nelubilo ze ju tak prehanam hmm no ked ju nebavi sa prehanat nech ma pusti za pult a vezmem si to sam
Má nejakú školu bez matury pomály a môže byť rada, že niečo dostane. A chudák doktor čo sa namaká na medine má len o čosi viac.....
Slováci môžu byť radi že patria do polovice obyvateľstva ktoré si nemusí sťažovať tak ako ďalšia polovica sveta, kde nemajú ani do úst čo dať. Doktori sú dôležití pre život ľudí. A predavačkou môže byť hocikto a ani prax nemusí mať....A sestričky sú na tom ešte horšie, a to si nezaslúžia. Keby som mala tento blbý štát v rukách, hneď by som spravila poriadok....
na obhajobu predavaciek mozem povedat len tolko ze nie kazdy ma vlohy na to aby sa stal lekarom ono podla mna je cely sistem pritiahnuty za vlasi stat by mal davat ludom to co potrebuju pre zivot (ako to bolo za sladkeho komunistickeho radu ) ako nechcem si tu zastavat komunizmus ale porovnajme si ako to cele bolo vtedy a ako je to cele dnes... a vobec kde by sme bez predavaciek boli xD(aj ked vetsina je protivna cest prace)
lekarovi ktory mi zachranil zivot by som dal aj 3 melony keby som mohol ... a robotnici su arogantni sebalutujuci blazni co vobec nemaju respekt k mladsim ludom clovek aby mal strach okolo takeho cloveka prejst no hroza a robotnik je preto robotnik lebo sa neucil
tento sistem by bol dobry keby kazdy dostal to na co ma pravo ako clovek na zakladne zivotne potreby aby zil aspon trochu slusne to by mal mat kazdy!!! a kto by chcel mat viac musel by sa ucit a komu by to stacilo nech sa neuci!!! mali by byt zaistene slobodne matky s detmi to vam vravim viem o com to je zit bez otca v dnesnej dobe a to ked som bolo maly furt som bival chori takze hroza... nemali by existovat bezdomovci!!! komu by sa nechcelo robit nech by siel radsej do basi ako na ulicu! proste kazdy by mal mat zaistene minimum pre slusny zivot a kto by chcel viac musel by sa snazit to je moja predstava spravneho socialneho sistemu neprichadza do uvahy aby robotnik mal rovnaky plat ako lekar to je pritiahnute za vlasi ale aj robotnik ma pravo na mzdu ktora pokryje jeho zivotne kryteria...
S mnohými doktormi v Ba som dva roky pracoval. Keby ste vedeli, ako ich poisťovne klamú a aké somariny vymýšľajú. Doktor si spraví prácu za 50 000 a z toho mu poisťovňa zoberie 10 000, lebo vraj tam niečo bolo zlé, pritom to bolo v poriadku. Poisťovne si s nimi robia čo chcú. Preto štrajkujú. Oni majú na papieri výplatu 50 000 a pritom dostanú len 40 000. To je ich problém. A keď si to tak zhrnieme, slovenské zdravotníctvo stojí naozaj za holý .....
To je jasne, ze ich potrebujeme, ale to rovno moze tristvrtina Slovenska zacat strajkovat, ze su male platy, sme Slovensko, ked chcu 60 tisic mesacne, nech sa paci, mozu ist do Irska, Anglicka, Nemecka...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
moja mama robí na súkromnej geriatrii...stará sa o 15 ľudí z toho traja su normálny...
robí 7hodínovky a plat? 8000...tak as tak...
a dobre si urobila, že si odišla!!!
dnes nám všéééééétkym šibe
no?možno do Prahy, tam idem cez prázdniny..no ale možno do UK? fúha nefiem...ale preč na 80%
E
Aj ja chcem byť doktorkou, lepšie povedané- gynekologičkou-pôrodníčkou. Mám len 17 a musím na medinu..ešte neviem, či sa tam vôbec dostanem. Ale všetci si to na medine dobre odserú. Patrí medzi najťažšie školy. Keď si predstavíš že doktory majú platy pomaly ako niektorí robotníci tak je to nazaplakanie. Ten čo vyštuduje učňovku má taký plat ako ten čo študuje gympel a potom si ešte užije na medine....Je to nespravodlivé a doktor by mal mať plat taký aký si zaslúži a ja by som povedala okolo 40 000 mesačne. Samozrejme, že niektorí doktori stoja za hovno, ale to je ich problém, že takých doktorov zamestnávajú.
Zober si tých sprostých spevákov a moderátorov, ktorých plat sa pohybuje od 30 000 až do nejakých aj 150 000. Čo oni pre ľudí spravili? Porovnaj si ich zamestnanie so zamestnaním lekára. A ich posrané platy. Je to nespravodlivé. Nejaký speváčik zaspieva 3 pesničky a dostane min 50 000 za vystúpenie. A chudák doktor sa musí namakať aby dostal nejakých smiešnych 15 000.
Kvalitná hudba si zaslúži obdiv. Ale aj tak to s tými sumami čo dostávajú preháňajú oproti platom chudákom doktorom. Veď primár dostane smiešnych 20 000 a nadrie sa ako kôn.
a ty Dragon si to s tými HWD celebritami vystihol presne. Leze mi na nervy keď len v novinách spomenú také kraviny, že Britney Spears vyplula na chodník žuvačku alebo že Cameron Diaz si chodí tam a tam kupovať kávu.
Toto ma vie tak rozčúliť. A keby som mala platy aké majú ony určite by som si nekúpila bohviekoľko karátové náhrdelníky za aj niekoľko miliónov USD. Zbytočné vyhadzovanie peňazí. Neviem načo tie peniaze majú, veď s nimi ani nevedia hospodáriť. Mali by zažiť situáciu chudobného Slováka.....
Čo spravila pre svoje dobro predavačka?
Má nejakú školu bez matury pomály a môže byť rada, že niečo dostane. A chudák doktor čo sa namaká na medine má len o čosi viac.....
Slováci môžu byť radi že patria do polovice obyvateľstva ktoré si nemusí sťažovať tak ako ďalšia polovica sveta, kde nemajú ani do úst čo dať. Doktori sú dôležití pre život ľudí. A predavačkou môže byť hocikto a ani prax nemusí mať....A sestričky sú na tom ešte horšie, a to si nezaslúžia. Keby som mala tento blbý štát v rukách, hneď by som spravila poriadok....
Nestaci chcem viac a viac. Tym padom sa rozdiely medzi tymi co maju a tymi co makaju a nemaju
zvacsuje.A to povedie k takemu bordelu ze strach.
Chcete nieco zlepsit musite sa odhodlat a pokusit sa s tim nieco spravit. Nie iba na fore frflat a nadavat lebo to svet ani system nezmeni.
ozaj preco by mal mat clovek v zdravotnictve vecsi plat ako nejaky robotnik, abo predavacka??
Zatoze sa ucil?? ale ved to sam chcel.Zato ze vela robi?? to robia aj robotnici
Prečo by mal mať lekár rovnaký plat ako robotník?
Ja už som svoje povedala ale, hnevá ma ako niektorí ľudia stále nemôžu pochopiť čo je spravodlivosť a čo nie.