na dvojplatničke sa dá v pohode uvariť obed o dvoch chodoch
ak už nechcem jesť v menze, tak si navarím normálne jedlo, nešpekulujem s cestovinami (ak nie som fakt hladná) a všetko na dvojplatničke úplne v pohode
(len keď chce človek dva chody, pričom k tomu druhému variť aj prílohu, tak trocha chýba tretia platnička, ale ide to
cestoviny a sackove polievky ine ti poradit neviem..aj ja som,zialbohu ,na takej nezdravej strave ale co tam clovek vie ..no nič ..jedine toto-ak mu ovsem zvysi cas na jedenie ..lebo mne nejako cas ani na jedlo nevychadza
oné, basmati ryža, tej sa vraví ryža chudobných, pretože sa ňou síce aj keď nenasýtiš tak ako naturalkou alebo parboiled alebo sushi, tak aspoň vyzerá, že je jej veľa
@mielikki no ono ta platnicka funguje len 1 (vyrobena okolo roku 5) a aj to tak dlho trva, ze ked si idem varit tie spominane cestoviny, tak si dam radsej najprv varit vodu do konvice a az potom to dam na platnicku, lebo by som tam asi zaspala pri tom.....a este k tomu je ta "kuchynka" ak sa to tak da nazvat - vzdialena od mojej izby presne 57 krokov, takze behat hore dole sa mi nechce moc a vela toho naraz neodnesiem....
@solembum mala som takú (ale fungovalo ich vždy viac)
každopádne, tomu sa hovorí, hodiť mäso na panvicu, nechať dusiť, raz za štvrť hodinu prísť to skontrolovať a potom k tomu uvariť prílohu (ryža, cestoviny...), platnička už bude predhriata, už to pôjde rýchlejšie
Už tretí rok na intráku pravidelne jem cestoviny a stále som sa ich neobžrala. Základom je nejdeávať ich stále s kečupom a so syrom.
Ja mám väčšinou jedlo z domu alebo chodím jesť do jedálne, takže moc nevarím, ale keď už varím, tak tie cestoviny so všelijakými mňam omáčkami a potom normálne polievky. Už som si aj rizoto varila, ale bolo hnusné. A zapekané zemiaky so všeličím
ja si varim ako pan...cestoviny, ryza, zemiaky + kuracie rezne alebo rybie prsty/filety a kopa zeleniny a nejake omacky..da sa to, len musis mat kopu naradia a hrncov
na intráku keď som varila obyčajné cestoviny a omáčku tak to trvalo minimálne hodinu a pol, kým sa mi to zahrialo! skoro som tam porodila normálne, odvtedy mám fóbiu z varenia na dvojplatničke
Ja už asi rok fičím na zdravej strave a snažím sa tak fungovať aj na priváte.
Varím si granadír, rizoto, šaláty s čerstvej zeleniny s tuniakom, cottage cheese so zeleninou, pangasius na masle s citrónom, kuracie maso na kecupe, zeleninovú polievku, paradajkovú polievku...
A občas môj obed pozostáva s rozmixovaného tvaroha, mlieka, banánu a kakaa.. dokonale to zasýti, plus sójové tyčinky, nepražené musly s mliekom, či jogurtom a pod.
@idea sikovna si! aj ja to takto chcem, ale zatial sa mi to nedari lebo ja odchadzam rano z intraku a prichadzam vecer a vsetko si stale trepat so sebou :/ tak robim len take rychle veci no ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ak už nechcem jesť v menze, tak si navarím normálne jedlo, nešpekulujem s cestovinami (ak nie som fakt hladná) a všetko na dvojplatničke úplne v pohode
(len keď chce človek dva chody, pričom k tomu druhému variť aj prílohu, tak trocha chýba tretia platnička, ale ide to
1:2, myslím
@mielikki no ono ta platnicka funguje len 1 (vyrobena okolo roku 5) a aj to tak dlho trva, ze ked si idem varit tie spominane cestoviny, tak si dam radsej najprv varit vodu do konvice a az potom to dam na platnicku, lebo by som tam asi zaspala pri tom.....a este k tomu je ta "kuchynka" ak sa to tak da nazvat - vzdialena od mojej izby presne 57 krokov, takze behat hore dole sa mi nechce moc a vela toho naraz neodnesiem....
každopádne, tomu sa hovorí, hodiť mäso na panvicu, nechať dusiť, raz za štvrť hodinu prísť to skontrolovať a potom k tomu uvariť prílohu (ryža, cestoviny...), platnička už bude predhriata, už to pôjde rýchlejšie
-ovsená kaša
-všelijaké tie polotovary ako rybie prsty a pod...
-hranolky s kečupom (hranolky balík 1kg mrazené za 1€)
-tuniak s cestovinou a s paradajkovou omáčkou (resp. pretlak z konzervy)
-fazuľa (z konzervy) s lečom a zemiakmi alebo len fazuľa + zemiaky/ryža
-rizoto (zeleninové/s mäsom/s hubami/...)
-zemiakové placky (niečo také - » www.akosatorobi.sk/video/331/zemia... )
-palacinky (s kakaom/s nutelou/s lekvárom/sladkým tvarohom/ovocím a šľahačkou/...)
-zeleninový šalát + toasty s maslom (pokrájané na kúsky: paradajky, surové uhorky, biely syr, cibuľa, olivy, hocičo... + trochu olivového oleja a soľ)
- ryža v mlieku a.k.a. veľa-fajné-rýchle
recept napr. tu - » varecha.pravda.sk/recepty/ryza-v-...
Ja mám väčšinou jedlo z domu alebo chodím jesť do jedálne, takže moc nevarím, ale keď už varím, tak tie cestoviny so všelijakými mňam omáčkami a potom normálne polievky. Už som si aj rizoto varila, ale bolo hnusné. A zapekané zemiaky so všeličím
Varím si granadír, rizoto, šaláty s čerstvej zeleniny s tuniakom, cottage cheese so zeleninou, pangasius na masle s citrónom, kuracie maso na kecupe, zeleninovú polievku, paradajkovú polievku...
A občas môj obed pozostáva s rozmixovaného tvaroha, mlieka, banánu a kakaa.. dokonale to zasýti, plus sójové tyčinky, nepražené musly s mliekom, či jogurtom a pod.