Ahojte!
Od septembra budem bývať na intráku, a preto prosím o inšpiráciu:
Čo variť?
Niečo lacné, čoho príprava netrvá pol dňa a z čoho sa aj najem
ďakujem veľmi pekne
ja som sice na private ale tiez potrebujem nieco rychle z coho sa najem ale zrat wifonky a cestoviny kazdy den to by som asi umrela :ble:
ranajky: ovsene vlocky, jogurt, arasidove maslo, mrazene ovocie
obed: cestoviny s vajcom/rizoto, alebo nieco s tofu
vecera: celozrnny chlieb a cottage cheese alebo nieco s vajcom
my sme sa dohodli so spolubývajúcou, že na konci budeme vedieť aj z hovna spraviť tortu ono každá už odchádzame ale myslím, že sme to na 3/4 dokázali.
btw. čína, zemiaky, zelenina, ovocie, dosť často sme varili kukuricu, bolo veľa aj polotovarov - odvtedy neznášam cestoviny, a keď už nebolo čo jesť varili sme sáčkovú polievku na 5 litrov
síce nebývam na intráku ale ako človek ktorý nerád varí a nevie variť nič komplikované, fakt najrýchlejšie a najchutnejšie jedlo ktoré by som odporučila je kuracie mäsko nakrájané na malé kúsky, okorenené, dochutené polosladkou sójovou omáčkou (polosladkou preto, lebo chutí sladko, zatiaľ čo sladká paradoxne chutí kyslo a to potom nechutná dobre nechať podusiť a potom pridať miešanú mrazenú zeleninku a nechať to dusiť kým nebude hotová, potom podávať s kečupom, tatarkou a s hranolkami/ryžou/rožkom
za celý rok na intráku som raz varila párky a raz puding a inak som vždy jedávala v jedálni, rýchle a celkom aj chutné a žiadne starosti ani s prípravou, ani s riadmi
Pokiaľ môžeš, tak si nabaľ čo najviac jedla z domu - ušetríš.
Raňajky: jogurt s corn flakes/ovsenými vločkami, s mrazeným ovocím (v Lidl dostať výhodné balenie za super cenu), ovocný šalát...
Obed: jedno teplé jedlo denne musí byť! Husté zeleninové polievky s fazuľou z konzervy (je naozaj dobrá!), s hrubými rezancami. Pokiaľ instantné polievky, tak jedine hubové. Úprava kuracieho mäsa trvá veľmi krátko a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov...
Wifon, pre študenta to pravé!
Párky, v najhoršom prípade si ich môžeš aj v kanvici spraviť
cestoviny, vajcia, surová zelenina, ryža, kuracie mäso, konzervovaná zelenina/ovocie, džemy, med, ovsené vločky, ovocie, jogurt, tvaroh, sójové "mäso"...
wifonky, špagety s mortadelou, cestoviny s tvarohom, makom alebo niečím iným, palacinky, bagety si kúpiť, nič, zemiaky s maslom, objedať si pizzu a zjesť hu na 2x, už sa mi nechce rozmýšlať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Zemiaky
Syte polievky
Ale radsej sa stravuj v menze, stokrat lepsie a jednoduchsie.
dáke cestoviny,vajíčka,zemiaky tvle langoš !!!!
ranajky: ovsene vlocky, jogurt, arasidove maslo, mrazene ovocie
obed: cestoviny s vajcom/rizoto, alebo nieco s tofu
vecera: celozrnny chlieb a cottage cheese alebo nieco s vajcom
btw. čína, zemiaky, zelenina, ovocie, dosť často sme varili kukuricu, bolo veľa aj polotovarov - odvtedy neznášam cestoviny, a keď už nebolo čo jesť varili sme sáčkovú polievku na 5 litrov
Raňajky: jogurt s corn flakes/ovsenými vločkami, s mrazeným ovocím (v Lidl dostať výhodné balenie za super cenu), ovocný šalát...
Obed: jedno teplé jedlo denne musí byť! Husté zeleninové polievky s fazuľou z konzervy (je naozaj dobrá!), s hrubými rezancami. Pokiaľ instantné polievky, tak jedine hubové. Úprava kuracieho mäsa trvá veľmi krátko a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov...
Večera: zeleninové šaláty...
Párky, v najhoršom prípade si ich môžeš aj v kanvici spraviť
cestoviny, vajcia, surová zelenina, ryža, kuracie mäso, konzervovaná zelenina/ovocie, džemy, med, ovsené vločky, ovocie, jogurt, tvaroh, sójové "mäso"...
šak veď normálne jedz... zelenina ovocie kur.maso, jogurty vlocky atd atd