@1ja nwm...neni zlozite uctovnictvo a tak?a z kolkych predmetov si maturovala?bo som pocula mnoo aspon dakto tvrdil ze sa maturuje z 8..mnoo 4 normalne a 4 tie odbornee..je to pravda?
Veď máš na výber plno škôl... ja bohužiaľ nejdem tam kde som chcela ísť lebo je to ďaleko a rodičia ma tam nechcú pustiť... tak ma prehovorili na veterinu do nr...
Sa fakt teraz nezaoberaj tým z čoho maturuješ, si pozri čo máš najlepšie a čo zvládaš, keď zvládneš 4 roky školu tak maturita to nebude problém, na to fakt nepozeraj ...
ja nwm chod na gympel, tam si mozes rozmysliet co hcces byt, ako vsetci hovoria...no ma to aj par nevyhod, nevies co bude ked skoncis gympel, ci budes moct nastupit na VS alebo ci nebudes leniva..zato keby si isla na nejaku inu a potom skoncila, mohla by si ist aj na VS aj pracovat ..no ked mas gympel tak musis byt sikovna, aby si sa niekde uchytil, ked este nebudes mat ukoncenu VS ja osobne idem na ten gympel...
ja by som ti poradila gympel, keď chceš potom pokračovať v študiu tak gympel isto, je to to čo zakladka len rozšírenejšie veci sa učíš. alebo ak nie tak napr. hotelovka alebo konkretne nejaký odbor ako kaderníčky, kozmetička (ľudia si vždy budú stirhať vlasy a budú chcieť byť pekní a cvakajú za to slušné peniaze v zahraničí
ja napr. chodím na obchodnú a ta ma absolútne nebaví. učíš sa tam kkt. ako účtovníctvo - čo je podľa mňa total blud, ekonomiku, marketing a tak....ja v tom žiadnu budúcnosť nevidím.lebo sekretárku teraz už môže robiť každá pekná "sukňa" - keby som bola viac informovaná o tejto škole tak by som tam určite nešla.ale viete ako to je - rodičia donutili inak sa maturuje z účtovníctva, podnikovej ekonomiky, angliny a sloviny poprípade voliteľný predmet napr. matika (ja mám neminu)
takže ja ti vrelo odporúčam hotelovku
potom sa ozvi ts-kou ako si sa rozhodla prajem veľa šťastia
to mas jedno, aj tek je dost velky predpoklad, ze nebudes robit to co si studovala. A urcite mas veci co ta bavia a comu by si sa chcela venovat. .... zajdi za psychologom nech ti poradi daco ked sa nevies rozhodnut. alebo ak mate daku ucitelku na skole, tak nech ti ona poradi, co sa tomu venuje. Take daco mate urcite ako poradca na taketo veci.
ja som isla na gympel a hoci som si zato spociatku nadavala( matika fyzika bol pre mna horor) teraz to nelutujem a som rada ze som tam chodila(dokonca aj spominane predmety som napokon zvladla nad moje ocakavania)
Každá škola, typ školy ma svoje plusy a mínusy.ťažko nejakú poradiť.
Ja som chodila na OA, lebo som si myslela, že na výšku určite nebudem chcieť ísť, ale názor som zmenila, takže ľutujem, že som nechodila na gympel.
15 rokov je dosť málo a naozaj málokto v takom veku, vie, čo chce robiť v budúcnosti, takže je to v podstate len loteria, či si vyberieš správne, zistíš až o pár rokov
no ja som teraz prváčka na strednej a chodím na pedagogickú...Mňa to baví ale je to tažko ti poradiť nevem čo ťa baví čo nie ale tak sa rozhodni či ceš ísť na intrák alebo nie a potom si pozeraj všetky školy v tvojom okolí čo ponúkajú aké sú možnosti a hádam ťa niečo zaujme ... držím palčokyyy
ja som aj rozmylsala o gympli ale tak dakto vravii ze hej to je supeer a dakto zase ,kto tam chodi ze nee urcite nee ,ze mam ist an OA ..ja nwm ale asi gympel heh ak sa dostanem...ale zase to je od veci bo ked nepojdem hned na vysku tak nemam nic ..co uz mnoo
@6 myslim ze na vacsine takychto skolach niesu take predmety... ja som na SOŠ Technickej a nemam ani biologiu, ani geografiu ani ziadne blbosti... akurat dejepis raz tyzdenne...
a nemyslim si ze to pre nu bola nejaka pomoc.... ani tvoj ani moj prispevok
Ked nevies co chces byt tak preco nejdes na gympel? Vseobecny rozhlad a potom sa rozhodnes kam chces ist dalej a mozes ist v podstate kamkolvek. Zaklady budes mat zo vsetkeho a zvysok sa naucis v skole. Je to podla mna rozhodne lepsie riesenie ako vystudovat napr "technicku" strednu (stavbarina atp) a potom ist studovat ekonomiu. Budes potit krv na ekonomickych predmetoch pretoze nebudes mat ani sajn o com a toci a system ucenia VS nie je vhodny na uplne zaklady. Kdezto ak vystudujes gympel a pojdes na stavebnu bude to tazke ale budes mat zaklady matiky, fyziky a nebude to az tak strasne ako keby si mala matiky minimum.
Aktu uz podobny nazor zaznel sorry necital som ani jeden koment.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ale ako ty chceš
sesterka je na Hotelovej akadémii
Sa fakt teraz nezaoberaj tým z čoho maturuješ, si pozri čo máš najlepšie a čo zvládaš, keď zvládneš 4 roky školu tak maturita to nebude problém, na to fakt nepozeraj ...
ja napr. chodím na obchodnú a ta ma absolútne nebaví. učíš sa tam kkt. ako účtovníctvo - čo je podľa mňa total blud, ekonomiku, marketing a tak....ja v tom žiadnu budúcnosť nevidím.lebo sekretárku teraz už môže robiť každá pekná "sukňa" - keby som bola viac informovaná o tejto škole tak by som tam určite nešla.ale viete ako to je - rodičia donutili inak sa maturuje z účtovníctva, podnikovej ekonomiky, angliny a sloviny poprípade voliteľný predmet napr. matika (ja mám neminu)
takže ja ti vrelo odporúčam hotelovku
potom sa ozvi ts-kou ako si sa rozhodla prajem veľa šťastia
Ja som chodila na OA, lebo som si myslela, že na výšku určite nebudem chcieť ísť, ale názor som zmenila, takže ľutujem, že som nechodila na gympel.
15 rokov je dosť málo a naozaj málokto v takom veku, vie, čo chce robiť v budúcnosti, takže je to v podstate len loteria, či si vyberieš správne, zistíš až o pár rokov
vcelku sranda
a nemyslim si ze to pre nu bola nejaka pomoc.... ani tvoj ani moj prispevok
Aktu uz podobny nazor zaznel sorry necital som ani jeden koment.