Neviem ci tu tato tema uz bola ale potrebovala by som poradit ohladne fixnych strojcekov na zuby...rada by som ho mala ale netusim na ako dlho sa to dava, v akych cenach sa pohybuju a podobne..ma s tym niekto skusenosti??
aj ja by sm cchel strojcek koli torm veciam 1 aby mi vyrovnali male nerovnalosti akoze zanedbatelne ale chcem mat uplne rpovne a po 2. lebo sa mi to fest paci a po 3. abny so nikedy nelutoval ze som to nevyskusal.. takze chcem skussit..
cize som zvedavy co povedia skusenejsi /ti co ho uz nosili alebo nosia/ ako ja... lebo mam on tiez zaujem...
@8 len koli tomu ze sa ti to paci a ze to chces vyskusat... nedavaj si ho... si maximalne poskodis sklovinu, budes mat bolesti, a viac robotky so zubamy, nebudes most vzdy papat co ches, atd atd...
ya som nikdy nemala strojcek, chvalabohu mam takmer dokonaly chrup x)
ale tejto teme sa dost venujem, mam projektik o zuboch a vsetkeho okolo x)
a s niekolkymi stomatologmi som aj o strojcekoch videla debatu x)
a pokial to nieje nutne, netreba si ho davat x)
noo.. tak dufam ze ti pomozem, mala som strojcek, aj nasadzovaci, aj napevno, ten nasadzovaci mi velmi nepomohol, ale ten napevno ano, a dost, velmi mi vyrovnal vsetky krivaky v dutine ustnej.. tak, ten napavno, vtedy tusim stal dole 3,000 sk priblizne a hore tiez tak nejako, terza to je asi ine... a budes ho mat dovtedy, pokym sa ti nevyrovnaju.. takze tak.. alebo kym ti ho zubar neda dole, ja som mala horny 3 roky a dolny 2 a teraz uz nic.. .
do 18 rokov ti velku cast plati poistovna ak mas vacsi defekt ako predkus napr 1cm tak mas este 30% dole a vtedy stoji obycajny kovovy strojcek okolo 100eur a ten keramicky tak 180, nasadia ti ho aj za 20min ak nebudes vyvadzat Daju ti obmedzenie na jedlo, aj ked neviem preco, lebo je to uplne zbytocne
Ak nemas nejaky velky predkus alebo ti velmi zle rastie zub a take, tak je strojcek uplna somarina, zbytocne viac starosti, vyhodene peniaze
ked som bola mala (9 rokov) chceli mi dat strojcek. lenze by mi museli trhat 2 zuby. a to ja raci jeden krivy zub ako dva vonku...a vtedy to bola dobra paalka, neviem kolko to stoji ted..
no ja som mala strojček a pomáhal mi, ale mala som blbú zubárku, tak som s tým prestala a teraz si idem dať znova, predtým som mala zadarmo, ale teraz neviem podľa toho ako ti to poisťovňa preplatí..a koľko máš rokov a tak..
Teraz si mi vlastne pripomenula že aj ja som ho mala ouf tuším som mala 13 a v 14 mi ho dali dole. Niečo okolo roka plus-mínus pár mesiacov. Neznášala som ho.
Ale rok prešiel a strojček pomohol Doba je individuálna. Od pol roka do troch závisí od toho akú lekárku chytíš
stálo to okolo 6 000.. ale netuším ako je to dnes.
no ja mám teraz fixný zatiaľ ma to dokopy vyšlo asi 6 - 7 tisíc a to som musela stihnúť to dať do 18 lebo potoom by to bolo oveľa drahšie a teraz si budem platiť ale to su už len kontroly a to nie je také drahé a ked ho budeš mať tak taký približne týždeň nebudeš moc tvrdé veci, teda u mňa to vždy bolo že prvé dva tri dni pudinčeky a pod. a potom chlieb bez kôrky a potom to už bolo fajn nie je to také strašné ako to vyzerá
no ja mam strasne krive tri zuby....nanestastie rovno v predu....prave preto ho chcem mala som tej nocny vyberatelny ale vobec to nepomohlo..ale diki za rady
ja mam strojcek mam ho presne rok a pojde dole platila som priblizne 2000 sk za horny obluk a je to v poho uz sa tesim ked budem mat rovne zuby mno a este kazdy mesiac ked prides na kontrolu tak platis ale to zalezi od zubara a poistovne ja platim asi 100 sk ..
ja mam 13 a mam tiez krive zuby iba tie horne tak by som sa chcel spitat ze kolko asi tak trvaju vsetky tie opletacky napr.otlacky atd kym vam daju strojcek predom diky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
no a neviem na kolko sa dava už ho mam rok a pol ale to som mala strašne zuby
cize som zvedavy co povedia skusenejsi /ti co ho uz nosili alebo nosia/ ako ja... lebo mam on tiez zaujem...
ya som nikdy nemala strojcek, chvalabohu mam takmer dokonaly chrup x)
ale tejto teme sa dost venujem, mam projektik o zuboch a vsetkeho okolo x)
a s niekolkymi stomatologmi som aj o strojcekoch videla debatu x)
a pokial to nieje nutne, netreba si ho davat x)
Ak nemas nejaky velky predkus alebo ti velmi zle rastie zub a take, tak je strojcek uplna somarina, zbytocne viac starosti, vyhodene peniaze
Ale rok prešiel a strojček pomohol Doba je individuálna. Od pol roka do troch závisí od toho akú lekárku chytíš
stálo to okolo 6 000.. ale netuším ako je to dnes.