Zdravím. Uvažujem trošku serióznejšie nad štúdiom v zahraničí,konkrétne nad Solent Univesity v Southamptone a chcel by som sa opýtať, či sa tu nájde niekto kto v UK študoval,študuje alebo tiež plánuje. Chcel by som sa opýtať hlavne na financie,koľko eur
Začínaš angličtinu intenzívne študovať? Tak to si daj nejaký pobyt tam, lebo IELTS nie je zasa veľmi ľahké, ak sa teraz začínaš intenzívne učiť... Ale pozri, ak veľmi chceš a veríš si, anglinu zvládneš... Ja som jedného času tiež chcela ísť, ale za ten bordel tam mi to nestojí, ani za tých 9000 libier ročne, aj keby som dostala pôžičku... Ale ak za tým chceš ísť, tak jednoznačne choď, lebo tu na Slovensku...
@lilnicole no jo,ja som dosť anglinu flákal, takže teraz musím dohnáňať..i keď je pravda že anglinu sa učím už 12 rokov (Nuž po toľkých rokoch by som mal vedieť lepšie po anglicky ako profesorky ) Lenže tu sa ukazuje slovenský štýl výučby...doslova čo ťa nebaví a neštuduješ sám, to sa nenaučíš...No chcem ísť práve preto, lebo na Slovensku moc prespektívu nevidím...inak definuj aký bordel si myslela?
@lukasito Hej, to je jasné. Ja som mala tiež anglinu iba na základnej škole tých 8 rokov a teraz mám už 13.rok a za ten prvý na strednej škole ďakujem veľmi intenzívnemu učeniu a vlastnému prístupu k angline a ak nechceš ísť tento rok, tak za rok sa to vieš namakať.
Bordel? Zvýšenie 3x školného, zrušenie EMA, čo boli príspevky pre "sociálne slabších" na knihy, dopravu, jedlo a také, proste na živobytie, potom rôzne "cuts" čo sa týka financovania istých odvetví a aj keď chápem ich systém splácania školného, no myšlienka, že budem škole po štúdiu zadĺžená 54.000 libier nie je veľmi lákavá (a to rátaj cca 3000 libier na ubytko a živobytie pomimo na rok).
Kamoška je v Škótsku, ale tam máš (zatiaľ) školu zadarmo.
@lilnicole Jááj tak No tak chcem sa za ten rok aj niečo poriadne naučiť .Hej hej, to školné som zaregistroval že je zvýšené,dokonca sa vraj má ústáliť na 10 000 libier pre každé odvetie. Mne to vychádza to zadlĺženie (čisto za školné) okolo 32 000 libier,čo nie je naozaj málo,ale keď to v podstate netreba splácať... nuž to EMA určite chýba,ale myslím si že sa to vláda bude snažiť nejako vykompenzovať v najbližších rokoch. (Na stravu počítam že budem potrebovať okolo tých 3000 libier) No o Škótsku som zatiaľ neuvažoval i keď predstava bezplatného štúdia nie je zlá..avšak neviem ako je to tam s odborom, ktorý chcem študovať. Ale určite zvážim aj túto možnosť
@lukasito No dokonca... Prestala som to nejako sledovať už potom. Musíš si však rozmyslieť, či s tým bakalárom chceš robiť niečo na Slovensku, alebo chceš ostať tam, ak budeš pokračovať v štúdiu, tak ťa čakajú ešte horšie pálky.
Ale budeš musieť splácať a ak by si ostal tam, tak ver tomu, že plat by si dosiahol na minimálnu úroveň, aby si začal splácať školu a školné ti odpustia nejak po 25 rokoch až..
@lilnicole No ja sa plánujem v Anglicku zabýva.ť..určite nechcem skončiť len s bakalárom, pôjdem min. na Master...a potom sa uvidí...nájsť si solídnu prácu a popri nej začať externe druhú vysokú...toť moje plány Rátam s tým,že tú pôžičku asi nesplatím tak ľahko ale neverím tomu, že na Svk by som ju vôbec niekedy splatil...Vždy lepšia šanca v UK...btw. Ako som pozeral profil, ty si chcela ísť do Portsmouthu,že? Uvažuješ ešte nad tým? asi teraz niečo študuješ, neuvažovala si že sa tam ešte vyberieš?
Pre Slovensko je tá hranica nižšia, neviem ako to je tam teraz po zvýšení, ale myslím, že ak by si nebol politik alebo majiteľ poisťovne, aj tak by si to nesplácal
Chcela som, chcieť je síce pekné, ale vyskytlo sa viac prekážok, prečo som nemohla ísť. Ak som sa mala rozhodnúť, tak trebalo do 15.1., lebo už teraz nie je šanca Dúfam, že sa mi podarí potom cez výšku cez Erasmus snáď
Pridam sa do debaty, najskor si sadni a poriadne popremyslaj, ci ta nezlomi (po x rokoch) tuzba za domovom, ja odkedy som odisiel do UK odvtedy som vedel ze sa chcem vratit, takze neoplati sa ti studovat tam skolu a vratit sa, ked az tak v dozrelom veku, musis byt v tomto odhodlany, lebo bude aj tazko a o nejakom zazemi sa tam rozpravat neda, teda pokial nie si Villiamov bratranec si?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
ja to teraz lutujem ze som sa zadrbavala na slovensku tolke roky.
chod.
Bordel? Zvýšenie 3x školného, zrušenie EMA, čo boli príspevky pre "sociálne slabších" na knihy, dopravu, jedlo a také, proste na živobytie, potom rôzne "cuts" čo sa týka financovania istých odvetví a aj keď chápem ich systém splácania školného, no myšlienka, že budem škole po štúdiu zadĺžená 54.000 libier nie je veľmi lákavá (a to rátaj cca 3000 libier na ubytko a živobytie pomimo na rok).
Kamoška je v Škótsku, ale tam máš (zatiaľ) školu zadarmo.
Ale budeš musieť splácať a ak by si ostal tam, tak ver tomu, že plat by si dosiahol na minimálnu úroveň, aby si začal splácať školu a školné ti odpustia nejak po 25 rokoch až..
Chcela som, chcieť je síce pekné, ale vyskytlo sa viac prekážok, prečo som nemohla ísť. Ak som sa mala rozhodnúť, tak trebalo do 15.1., lebo už teraz nie je šanca Dúfam, že sa mi podarí potom cez výšku cez Erasmus snáď