Ahojte, v sept. nastupujem do tretieho ročníka v USA a zaujímalo by ma, či sa tu nájde niekto, kto už zažil takýto pobyt. Prípadne by sa hodili aj nejaké dobré rady typu na čo si dávať pozor a iné...ja nwm pls poradte lebo ma už chytá velice skorá nerv
0. no priprav sa na tok, ak pojdes do statnej high school, tak sa tam asi vela nenaucis, lebo ich skolsky system pomaly klesa na uroven tretieho sveta.
3. to pocuvam neustale, ako napriklad ze si tam idem zopakovat ucivo a ine.. problem je v tom,ze to bude v inom jazyku a aj ked je to pomaly ako si napisal z tretieho sveta tak sa to aj tak odlisuje od nasho systemu no nie? To je ten moj velký problem
Vôbec netuším, čo donúti rozumného človeka, aby navštívil tamtú krajinu.
Na čo si máš dávať pozor?
Skoro na všetko počnúc zdravým. Všetci vieme, aký úžasný zdravotný systém majú. Keby platí, že ak nie si poistená, lekári sa na teba vykašľú, bolo by to vzhľadom na usa relatívne v norme. Tam však platí, že aj keď si poistená, tak buď zaplatíš za ošetrenie desiatky tisíc dolárov alebo ťa doslova nechajú zomrieť.
Inak naozaj som presvedčený, že na sklonku najväčšej krízy nie je vhodné ísť do krajiny, kde sa to začalo a ktorú to má najviac postihnúť.
Niečo o úžasnom zdravotnom (či skôr nemocnom) systéme tvojej vysnívanej krajiny:
Samozrejme, nie každý poistený človek skončí tak, ako je to popísané, avšak je to dosť pravdepodobné. Dnes o to väčšmi, nemajú na ošetrenie vlastných ľudí, nieto ešte Slovákov.
6.chapem tvoj postoj k tomu a suhlasim ze nie su uplne svätí..ale kto je? mne sa napríklad nepáči ani aku ulohu zohrali v dejinach vsetky te veci co napachali...ale z vyberu krajin co som mala,tak je to prave USA kde sa mozem najvac naucit (aj ked mozno nie tak vela co sa tyka skoly )...v anglicku som bola a život tych ludi ma velmi neoslovil...a vela inych moznosti nebolo..
a co ta ktomu donuti? mozno chciet spoznat inu kulturu,zivot, zlepsit jazyk, nadviazat kontakty...to donutilo mna
Nuž, celkom rozumný dôvod si si našla, avšak stojí to za to? Stojí to za to osobne spoznať kultúru ľudí, ktorí sú naprogramovaný podľa hesla "Dajte ľuďom chlieb a hry a nebudú nepokoje" (nehádžem všetkých do jedného vreca, ale drvivá väčšina je jednoducho taká)? Stojí ti to za to riziko, že ak sa za ten rôčik pobytu nejaký úraz pritrafí ti, nikto ťa možno neošetrí?
A čo také sa môžeš v usa naučiť? Ako napáchať čo najviac zla za čo najmenší časový okamih?
@olls255 ja sa pripajam tu k bande co ti zavidi , aj ked musim povedat ze by som mal urcite dost znacny strach z toho neznameho co ma tam caka... no kazdopadne drzim palce
9.tak hadam neskoncim ako Rick co si odsekol dva prsty aj ked to nieje na smiech ...som rada ze nehadzes vsetkych dokopy..neberem ti ani tvoj nazor americania co sedia za pc abo vo fasfoodoch.. V liste ktory som pisala som prave toto kritizovala a vybrala si ma rodina kt to tez nemusi..Takze mozem mat uplne na háku celý zvysok Ameriky a americanov pokial ti "moji " maju rovnake nazory na veci ako ja. no nie?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
poznam jedneho chalana co bol rok v anglicku..
Na čo si máš dávať pozor?
Skoro na všetko počnúc zdravým. Všetci vieme, aký úžasný zdravotný systém majú. Keby platí, že ak nie si poistená, lekári sa na teba vykašľú, bolo by to vzhľadom na usa relatívne v norme. Tam však platí, že aj keď si poistená, tak buď zaplatíš za ošetrenie desiatky tisíc dolárov alebo ťa doslova nechajú zomrieť.
Inak naozaj som presvedčený, že na sklonku najväčšej krízy nie je vhodné ísť do krajiny, kde sa to začalo a ktorú to má najviac postihnúť.
Niečo o úžasnom zdravotnom (či skôr nemocnom) systéme tvojej vysnívanej krajiny:
» www.overstream.net/view.php?oid=ez...
Nepochybne, pár vecí (najmä záver s Kubou) je zveličených a prehnaných, ale ako inak to majú vysvetliť tupému američanovi?
a co ta ktomu donuti? mozno chciet spoznat inu kulturu,zivot, zlepsit jazyk, nadviazat kontakty...to donutilo mna
Nuž, celkom rozumný dôvod si si našla, avšak stojí to za to? Stojí to za to osobne spoznať kultúru ľudí, ktorí sú naprogramovaný podľa hesla "Dajte ľuďom chlieb a hry a nebudú nepokoje" (nehádžem všetkých do jedného vreca, ale drvivá väčšina je jednoducho taká)? Stojí ti to za to riziko, že ak sa za ten rôčik pobytu nejaký úraz pritrafí ti, nikto ťa možno neošetrí?
A čo také sa môžeš v usa naučiť? Ako napáchať čo najviac zla za čo najmenší časový okamih?
10. thnx