Ach jáááj, ako každý gymplak aj ja mam peknu dilemu. Od detstva som chcela byt a aj stale chcem byt lekarkou. Len mi nesedi chemiu...a brutalne nei..naucim sa ju..no nevem o com tam tocia o tyzden..
Rozhodla som sa studovat psychologiu, ale stale ma
neštudujem medicínu. už v samotnej práci lekára asi až tak chémiu nepotrebuješ (teda pokiaľ nie si na to nejak špeciálne zameraná) - to odvodzujem z mojich rodičov, ktorí sú obaja lekári a nejakú organiku by som z nich ťažko ťahala
no myslím že na výške bude biochémia dosť zložitá. a ak sa to už teraz musíš bifliť, nerozumieš princípom tak to môže byť neskôr dosť ťažké
Ja studujem medicinu 2 rocnik . V podstate musis prezit 2 roky a mas pokoj od chemie... v prvom roku je skuska z lek. chemie a v druhom rocniku je skuska z biochemie , biochemia je tazka ale da sa to zvladnut.
btw ked spravis prijimacky tak chemiu v zimnom semestri zvladnes bez problemov.
myslím, že vo veľkom množstve tam chémiu nejak potrebovať ani nebudeš, možno tú biochémiu prvý druhý ročník, inak myslím, že ani nie. keď som od svojej tety lekárky chcel nejakú knihu o chémii tak povedala, že žiadnu nemá, jedine farmaceutickú aby vedela čo to o liekoch. pokiaľ nejdeš na farmáciu alebo samotné štúdium chémie, tak chémia sa dá potom zvládnuť všade.
Priateľka študuje medicínu a chémia tam je jednoducho základ, bez ktorého sa nepohneš a čo počúvam, tak je to dosť náročné.
To nie je ako iné vysoké školy, kde serieš na prednášky a prídeš si len na skúšky, na medicíne musíš mať 100 percentnú účasť, inak si to musíš nahradiť...
@donatela201 ja teraz maturujem z chemie a bioly, lebo chcem ist na medinu.
A tiez som chemiu moc nemusela, nie vzdy som rozumela. Teraz nas je vo stvrtok rovnicku 12 na chemii, takze je aj individualnejsi pristup. Je to lepsie, ale aj tak si budes musiet veci doberat sama a snazit sa.
Ale urcite je 10x tazsia chemia na farmacii ako na medine
Ak chceš naozaj byť lekárkou, tak myslím, že tie dva roky chémie obetuješ , aby si mohla robiť svoje vysnené povolanie napríklad 40 rokov a možno aj viac.
Takže aj ak sa ju vieš nabifliť, nerobí ti to problémy, tak by nemal byť problém nejako to tie dva roky vydržať.
A možno, že keby si sa jej aj trochu viac venovala, tak by si ju aj pochopila.Možno, že ti nesedí aj výklad tvojej vyučujúcej, možno by pomohlo nejaké doučovanie, kde by ti to niekto vysvetlil iným spôsobom ako tvoja učitelka.
Ale inak je medícina dosť ťažká, náročná aj na čas, študentský život nebudeš mať skoro žiadny, ale ak to chceš, tak to vydržíš.
študujem (aj keď nie doslova a tá chémia je v podstate ozaj to najmenej. v 1.ročníku je z nej skúška a v 2. potom z biochémie, ale je tam obrovské množstvo ešte ťažších vecí, čiže sa to pri tom tak nejak stratí
@luthien vybrala som si biolu chemiu...idem za tym co chcem bez ohladu na to ci na to mam alebo nie, chcem spravit vsetko preto, naucit sa co som zanedbala cez toto leto.. chcem sa pokusit aspon.. ...uz len zohnat knihu na prijmacky a bude to fajn,,,a zacnem sa ucit,...tebe prajem vela stastia, neviem ci ta uz prijali, alebo len teraz budes maturovat ale aj tak nech sa ti dari, vela stastia a pevnych nervov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
no myslím že na výške bude biochémia dosť zložitá. a ak sa to už teraz musíš bifliť, nerozumieš princípom tak to môže byť neskôr dosť ťažké
btw ked spravis prijimacky tak chemiu v zimnom semestri zvladnes bez problemov.
To nie je ako iné vysoké školy, kde serieš na prednášky a prídeš si len na skúšky, na medicíne musíš mať 100 percentnú účasť, inak si to musíš nahradiť...
A tiez som chemiu moc nemusela, nie vzdy som rozumela. Teraz nas je vo stvrtok rovnicku 12 na chemii, takze je aj individualnejsi pristup. Je to lepsie, ale aj tak si budes musiet veci doberat sama a snazit sa.
Ale urcite je 10x tazsia chemia na farmacii ako na medine
Takže aj ak sa ju vieš nabifliť, nerobí ti to problémy, tak by nemal byť problém nejako to tie dva roky vydržať.
A možno, že keby si sa jej aj trochu viac venovala, tak by si ju aj pochopila.Možno, že ti nesedí aj výklad tvojej vyučujúcej, možno by pomohlo nejaké doučovanie, kde by ti to niekto vysvetlil iným spôsobom ako tvoja učitelka.
Ale inak je medícina dosť ťažká, náročná aj na čas, študentský život nebudeš mať skoro žiadny, ale ak to chceš, tak to vydržíš.