Ahojte, budúci víkend sa chystám s priateľom na narodeninovú párty jeho spolužiačky. Ja osobne sa s ňou ešte nepoznám, ale myslím, že by sa zišlo zobrať niečo ako darček, nejakú drobnosť. Je to však oslava v Holandsku, všetci sú Holanďania, tak by ma zauj
a ako idete do holandska? ja chcem ísť tuším o 2-3 týždne, teraz neviem presne, ako to vychádza...
a holanďania sú super, podľa mňa poteší hocijaká blbosť, a moc by som sa to nesnažila orientovať na nejakú slovenskú národnú záležitosť... a čokoláda je taký darček, ktorý neurazí a ani nepoteší, a myslím, že je jedno, v akom štáte
@luc.ka super rozhodnutie, odporúčam Rotterdam, omnoho krajšie mesto ako Amsterdam... a pláž Scheveningen v Haagu je (v lete) úžasná akokoľvek, isto sa ti tam bude páčiť
keď ju vidím, hej, je to skoro nemčina, ale keď ju počujem, je to strašne komické chrchlanie, ktoré mi teda vôbec neznie ako angličtina no a akože... učiť sa? sama? ale možno sa na to raz dám.... chcelo by to asi nejakú knižku a 1ks holanďana
inak to mínus neviem posúdiť, lebo môj holandský známy je pomaly profi športovec, ten ešte aj to ich pivo pije len veľmi ojedinele takže v tomto asi tiež neni typický
@luc.ka ja sa učím z knihy Učebnice nizozemštiny (Olga Krijtová a Jana Červenková) - celkom dobre spracovaná a máš tam aj dve CD nahovorené rodenými Holanďanmi a ak ti to nestačí, tak máš predsa známeho športovca Holanďana
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
a holanďania sú super, podľa mňa poteší hocijaká blbosť, a moc by som sa to nesnažila orientovať na nejakú slovenskú národnú záležitosť... a čokoláda je taký darček, ktorý neurazí a ani nepoteší, a myslím, že je jedno, v akom štáte
Ja bývam v Nemecku a do Holadnska to mám kúsok, takže s cestovaním ti asi nepomôžem
jaj no to ja som sa na cestu nepýtala kvôli tomu vlastne ani neviem, načo som sa to pýtala
neviem, čokoláda je nuda podľa mňa skôr by ma už viac potešila kvetina v kvetináči. asi ale tak čo ja viem... šak sa dohodni s frajerom, on ju pozná
A inak, načo plánuješ ísť do Holandska?
len tak. lebo je krásne a ešte som tam nebola
@luc.ka super rozhodnutie, odporúčam Rotterdam, omnoho krajšie mesto ako Amsterdam... a pláž Scheveningen v Haagu je (v lete) úžasná akokoľvek, isto sa ti tam bude páčiť
ukáž fotku frajera... ^.^
ach, ja by som si najradšej kúpila jednosmernú letenku... tehlové domčeky, bicykel, kvety... milujem to len keby tá ich vadná reč nebola taká vadná
a s frajerovou fotkou, no, on nie je typický Holanďan, takže asi by ti to nepomohlo
ale keď tomu chrchlaniu sa fakt nedá rozumieť a ešte je (vraj) ťažká na učenie :/
neviem, čo je "typický holanďan"... videla som ich len zopár
no Holanďania sú svetlí, teda praví Holanďania ten môj má rodičov z Turecka, takže moc svetlý nie je
no ja som síce nemčinu mala 4 roky na strednej, ale pravdepodobne by som skôr pochopila zmysel vety napísanej po holandsky, ako po nemecky...
aha takto... no tak v tom prípade poznám skôr tých typických...
inak na Holanďania majú jedno veľké mínus - veľa fajčia, stráášne veľa :/
keď ju vidím, hej, je to skoro nemčina, ale keď ju počujem, je to strašne komické chrchlanie, ktoré mi teda vôbec neznie ako angličtina no a akože... učiť sa? sama? ale možno sa na to raz dám.... chcelo by to asi nejakú knižku a 1ks holanďana
inak to mínus neviem posúdiť, lebo môj holandský známy je pomaly profi športovec, ten ešte aj to ich pivo pije len veľmi ojedinele takže v tomto asi tiež neni typický
A jasné, nejdeme škatuľkovať, nedá sa to
haha, no tak ale ja som prototyp antišportovo založenej osoby, takže to je potom náročná komunikácia, chápeš... radšej si asi zaobstarám tú knihu