Sme Slovania? Niekde som čítal, že z DNA sa dá zistiť príslušnosť k etniku a Slováci majú veľa génov zhodných s Germánmi. Každopádne je možné, že má niekto z nás predkov z Ázie a pritom nemá ázijské rysi? Alebo niekto z nás mal slávneho predka?
Komu na tom zalezi? ^^ Je to iluzorny a nic nevypovedajuci koncept. Necitim sa byt slovanom o nic viac, nez sa citim byt europanom, prip. obcanom sveta. Kto bude rozhodovat ci sa ratam medzi slovanov? Ako to ovplyvnuje kazdodenne zivoty? Ake rozumne zavery sa z toho daju usudit?
Jednoznačne sú. To že máme niečo z Gemranského génu súvisí s tým že ako západní Slovania sme mali Germanov mladších príbuzných. Zato koľko sa tu prehnalo národov od Avarov cez Maďarov až k Turkom. Stále sme si zachovali jeden z najčistejších génov v Európe. Dokonca aj súčasní Maďari sú vlastne nám genetický blízky keďže sú bieli. Sú to v podstate Slovania hovoriaci ugrofínským dialektom z pôvodných maďarov sa zachovalo len malé percento.
Myslím že to "Slovanstvo" je viac než o génoch o jazyku, prípadne aj kultúre. V takom prípade sem môžeme zaradiť aj Maďarov, Rumunov či baltské krajiny skôr než napríklad Kazachov
Áno. Sme, ale pojem národnej príslušnosti je ohraničený nie výzorom. Čo sa týka neslovanských krajín, je dosť možné, že práve s Nemcami máme najväčšiu zhodu. Pokiaľ ide o pojem Slovák, tak už z čias zmienok slovenského jazyka figurovali Nemci medzi tými známymi národmi, ktoré určovali osud ostatným krajinám. Nemyslím si, že je to tak drastické a tvrdiť, že sme vlastne Nemci hovoriaci slovanským jazykom. Keďže do toho vidím ako do vesmíru, tak je zbytočné ďalej rozoberať DNA.
@savvym Omyl Nemci sa len snažili určovať osud ostatným krajinám. Veď ešte bola konklurencia v podobe Byzantskej Ríše a ani tá si nedokázala poradiť s neposlušnými Slovanmi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
A k otazke: nie, sme mix. To je snad jasne z historie aj tak, akoze, zdravy rozum, proste.
este k teme - teraz mi kamoska poslala video, som myslela, ze by diskutujucich mohlo zaujat