Ja si myslím, že je to super... Tá príslušnosť a hrdosť žiaka k svojej škole. Pocit zodpovednosti, keď ju má žiak na sebe voči svojej škole. Individualistom môžeš byť po názorovej stránke a tú ti nikto neberie. A nikto ťa nenúť nosiť rovnošatu mimo školy....
Presne tak potláča to individualitu jedinca. Mám rád ľudí ktorý sú iný. Inak doporučujem si pozrieť film The wave, Vlna alebo tuším v češtine Náš vudce.
@Quietus podobne...Nikdy, som spokojna, ze nic podobne sa u nas nenosi a ini, ked chcu nosit, nech nosia...ja k nim nepatrim A @Vulgarna ty si to celkom zabila ...len tak dalej
Nauč sa, že zmeny vychádzajú vždy od jednotlivca a nie systému... Tým, že budeš stále osočovať systém (školu, vládu, atď.) nič nezmeníš, zmena musí prísť vždy od ľudí... Takí akí sú ľudia je aj systém... Prostá a jednoduchá vec...
Nauč sa, že zmeny vychádzajú vždy od jednotlivca a nie systému... Tým, že budeš stále osočovať systém (školu, vládu, štát atď.) nič nezmeníš, zmena musí prísť vždy od ľudí... Takí akí sú ľudia je aj systém... Prostá a jednoduchá vec...
ja by som to brala vsetkymi desiatimi pred styrmi rokmi, ked som prisla na moju skolu..tento rok koncim, takze mi je to jedno..ale ulahcilo by to mnohym ludom zivot, pretoze u nas su prisne pravidla na to, co sa moze a co nemoze obliekat, kedze si tam hovoria prestizna akademia vyberala som si doteraz veci podla toho, co si mozem obliect do skoly a to bolo niekedy dost problematicke, cize ja hovorim ano..
my máme a vyhovuje mi to, až na pár píč, čo to nenosia aj keď to majú dané školským poriadkom, keď si ja zabudnem košeľu, tak mám hneď zápis(poznámku) a keď dáka pi... nemá celý rok, tak sa nestrieľa...a ani jednu poznámku nemá,...
uniformy nosime teda ja posledny rok (pol rok ) ale na nasej skole sa nosia a samozrejme ze to ma svoje nevyhody ale na druhej strane nemusíme hodinu stať pred skrinou čo si obliecť do skoly
ja si myslim ze uniforma by celkom prospela samozrejme ma to aj negativa ale tak nosit rovnosatu a mat na nom znak svojej skoly..... a k tomu potlacaniu prav jednotlivca, sak ked sa niekomu nepaci nech po poslednej hodine sa prezlecie a vide na ulicu ako on chce
Máte niektorí pravdu, že každý človek má právo mať vlastný štýl, lenže do školy sa chodí učiť, nie riešiť čo má kto oblečené alebo premýšlať nad tým, čo si do školy oblečiem.
Preto by som bola za, svoju individualitu môžte ukazovať nielen oblečením mimo školy,v tom problém nevidím.
žiadne povyšovanie? Vy ste z ktorej čerešne spadli Kto sa chce povyšovať sa povyšovať bude a sociálne rozdiely budú tiež vždy keď ma niekto v škole Aro keksík a niekto kinder bueno tak zavedieme povinne že budú všetci jesť horálky aby ten čo má Aro keksík netrpel?? Sociálne rozdiely budu vždy a je len na jednotlivcovi ako sa z tým vysporiada a ako som už písal je to čisté obmedzovanie osobnosti jednotlivca.
Ja by som povedal, že prioritné je to, že mnohí žiaci ani nedodržujú vnútorný poriadok školy a veľmi často tam chodia neslušte, ba až vulgárne oblečení... Nezabúdajme, že škola je vzdelávacia inštitúcia a ľudia by si ju mali vážiť a nie tam chodiť ako do bordeľu...
doteraz sme aj my na skole mali nieco podobne......ale koneeeeeeeeecne nam ich zrusili....je to sice fajn a aspon nik na nikoho nepozera, ze co ma oblecene, ale neda sa stale nosit uniforma......
@sheily Nie, jasné, že nie, tak ale každý má iný štýl obliekania a aj tým je originálny, pretože nie každému sedia rovnaké veci, tak načo to preháňať? Nemyslíš?
toto bola jedna z mojich podotázok na maturite z angliny
zásadné pre vidím v tom, že by sa odstránilo vyvyšovanie sa nad sociálne slabšími, ktorí si trebárs značkové veci nemôžu dovoliť a stávajú sa tak terčom výsmechu. ale to by bolo asi tak všetko, iné plus snáď ani nevidím.
o hrdosti nemôže byť ani reč (presne ako povedala @vulgarna ) a mňa by asi tiež nebavilo každý deň sa navliekať do toho istého. časom to podľa mňa pôsobí fádne a deprimujúco, keďže napríklad ja sa veľmi často až vždy obliekam podľa nálady a dosť výrazne svoj šatník obmieňam.
uniformy su super ale zase niekto sa rad odlisuje ....a preto by mu to vadilo....inak ja by som to asi dala tak na mesiac vyskusat a podla toho ci by sa to osvedcilo alebo nie
takže ANO lebo : nemusela byť šikana mnohcýh....často sa stáva že sa detičky bohatých rodičov čo v ničom inom než v značke neobjavia posmievajú tým chudobnejším, čiže by to bol taky pocit rovnoprávnosti.
A ešte ktomu chalanov v saku mám veľmi v láske
NIE lebo: nenávidím keď ma niekto do niečoho veľmi núti>...viem celý život ma bude niekto nieo nutit nale prostetak... a ešte ktomu si neviem predstavit kolko tych unfiforiem by som potrbovala... alebo gratis vstupenku do cistiarne...som nehorazne gramblavy clovek, najmä co sa tyka jedla
nedokažem si predstaviť toto na našich školach, toto je ako keby chceli všetkych ludi"nahadzať" do jedneho vreca a každy by bol to iste čo ten druhy...a kde ostala originalita?? už teraz je na svete dosť kopirantov tak ešte aj toto ale samozrejme to má aj svoje výhody čo sa týka zlomylselných a namylsených jednicov takto by už ťažko mohli povedať že "som oblečeny lepšie než ty"
ked mna obcas strasne vytaca ze sa neviem rozhodnut co si obliect... ale v nasom meste aby bolo z kilometra vidiet kam chodim do skoly... sak by ma nejaky obmedzenci zmlatili.. xDDD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
172 komentov
V prvom rade sa tým potláča individualita jedinca. Preto som hlasovala za nie.
- a to čo by bolo za svet kebyže mi má niekto rozkazovať čo si mám obliecť.....
Pocit hrdosti na čo konkrétne? Školu? Školstvo? Systém? Štát?
Plus sukňu kratšiu než do polovice lýtok by som si neobliekla, a mnohé farby mi vyslovene prekážajú.
Stieranie soc. rozdielov je prepytujem pičovina.Niekto má na drahé šaty, niekto nie, tak to chodí.
Žiakov z dobre zabezpečených rodín netreba pchať do uniformy, ale viesť k tomu, aby sa nevyvyšovali nad chudobnejších.
Nepovinné uniformy bych brala - každý dostane jednu a keď sa mu nechce zaoberať šatami, oblečie si alebo nosí len niektorý z kusov.
Preto by som bola za, svoju individualitu môžte ukazovať nielen oblečením mimo školy,v tom problém nevidím.
@jakub489 čo je pre teba "neslušné, vulgárne" oblečenie?
@quietus @james144
takto chcete chodit ?
We don’t need no thought control,
No dark sarcasm in the classroom.
Teacher leave them kids alone
floydi to mali krásne naspievané...
zásadné pre vidím v tom, že by sa odstránilo vyvyšovanie sa nad sociálne slabšími, ktorí si trebárs značkové veci nemôžu dovoliť a stávajú sa tak terčom výsmechu. ale to by bolo asi tak všetko, iné plus snáď ani nevidím.
o hrdosti nemôže byť ani reč (presne ako povedala @vulgarna ) a mňa by asi tiež nebavilo každý deň sa navliekať do toho istého. časom to podľa mňa pôsobí fádne a deprimujúco, keďže napríklad ja sa veľmi často až vždy obliekam podľa nálady a dosť výrazne svoj šatník obmieňam.
A ešte ktomu chalanov v saku mám veľmi v láske
NIE lebo: nenávidím keď ma niekto do niečoho veľmi núti>...viem celý život ma bude niekto nieo nutit nale prostetak... a ešte ktomu si neviem predstavit kolko tych unfiforiem by som potrbovala... alebo gratis vstupenku do cistiarne...som nehorazne gramblavy clovek, najmä co sa tyka jedla
a je pre mna sokujuce, ze je to 50 na 50 lebo som si myslela, ze na birdzi je viac "tazko stylovyx" ludi ako takyx co im je oblecenie ukradnute