@klaudiqaaa ono, take veci ako citanie smsiek a logovanie na fb mi uz zavana snahou kontrolovat druheho cloveka a miernou paranojou..to by v zdravom vztahu urcite nemalo byt..za skoro 2 a pol roka som nemal potrebu, a ani ona, citat si smsky alebo si prezerat ucty na fb a podobne..ako, nepoviem.. hesla mame obaja aj od mailovych schranok, aj od uctov ale nelogujeme sa..ved preco
a co sa tyka tajomstiev a podobne..co ja viem..ja ani neviem ci vobec nejake tajomstva pred nou mam..a ona predo mnou tiez tusim ziadne nema..
@trdelniiiq@tunidlo nechcela som narážať zrovna na žiarlivosť či kontrolovanie (aj keď to je väčšinou dôvod čítaní sms atdˇ) ..ale skôr som chcela vedieť, či človek, ktorý má partnera, chce mať aj svoje súkromné veci, do ktorých by sa ten druhý nemal starať...
@klaudiqaaa urcite by podla mna mal mat kazdy narok na sukromie. Ja budem mat vzdy veci, ktore nepoviem jednoducho nikomu Nejde o nic dolezite, ale patri to k zivotu.
@klaudiqaaa ale ked tebe niekto chce citat spravy, ani sa necudujem, obliekas sa vyzyvavo a mas vyzyvave fotky, tam je vacsia pravdepodobnost, ze s niekym napr. koketujes a tak to je uz otazka dovery. Ale ked dovera nieje, tak je to len wannabe vztah.
vie moje hesla vsade, ale bolo by mi divne keby sa tam len tak prihlasil a cital moje spravy..
aj ja viem jeho vsetky hesla, ale nezneuzivam to takto.. ani v mobile sa mu nehrabem.. pride mi to ako strasny naznak nedovery a ta by vo vztahu byt nemala.. ale ked niekam ideme (resp. ja) tak to oznamim, ze kam a s kym, to mi pride uplne prirodzene
moje spoluziacky sa svojim hrabu v telefonoch a na fb a pride mi to nesmierne ubohe takto hladat a sliedit...
ako povedala v @9 je to znak nedovery ktory tam nema co hladat...
osobne nemam potrebu sa vsade strkat, urcite nie do sukromnych veci, a na druhej strane mi extra nevadi ked sa to robi mne, lebo nemam nic take osobne aby som to mohla skryvat, alebo sa bat ci to nenajde, precita a tak...
Vzťah by mal byť otvorený, bez tajomstiev a zatajovania (beriem ako výnimku ak napríklad chce jedna strana druhú niečím prekvapiť), ale tiež beriem hrabanie sa v telefóne a podobné srandy ako prejav nedôvery a neschvaľujem to.
@klaudiqaaa Ono, chcelo by to aj nejak blizsie specifikovat, co znamena sukromie, do ktoreho by sa ten druhy nemal starat. Pretoze ja vo svojom vztahu nepocitujem ani nedostatok sukromia, no na druhej strane ani prilisnu "nahotu", ale nahotu v negativnom zmysle slova. Ale kazdopadne, vladne medzi nami otvorenost a vravime si vsetko, a aj vieme jeden o druhom vsetko. A podobne ako vravel i @tunidlo , nemam potrebu veci zatajovat a nevraviet, snad mozno s vynimkou nejakych banalit, ktore su postradatelne.
@method nie nie mne nikto nechce čítať správy... len som si tak spomenula na bývalého ktorý mi nechcel hovoriť ani kam ide s odôvodnením že má svoje právo na súkromie, pri čom som od neho nechcela nič absurdné a tak som bol zvedavá na názor viacerých že odkiaľ- pokiaľ považujú svoje súkromie aj v partnerskom vzťahu
@acvd43xa7w ja som tiež taká našťastie som raz v jeho správach našla tak "milé" prekvapenia že dobudúcna budem radšej v sladkej nevedomosti ...
raz som písala kamarátovi na fb, a odpísala mi jeho frajerka. bolo síce pekné, že hneď priznala,že mi píše ona, ale prišlo mi hrozne čudné a nepríjemné, že ona - pre mňa v podstate cudzí človek, si kľudne mohla prečítať veci, ktoré som mu písala ja, možno nejaké súkromné o ktorých nikto iný nevie....
takže toto určite v poriadku nie je, ale inak súhlasím s @greyness . nemusím vedieť všetko, ale klamstvá neznášam, aj tak sa pravda časom ukáže....
@klaudiqaaa mna osobne uz unavuju vsetky tie prazdne frazy o dovere, sukromi a pod. clovek, ktory nerobi nic zle, nema co skryvat. ja sa snazim dat mojmu partnerovi uplnu slobodu - moze chodit kde chce, s kym chce a kedy chce. jedina podmienka je 100% vernost. niektore baby nechapu, ako mu to mozem vsetko tolerovat. robim to preto, lebo nechcem byt klamana. ked mu budem davat zakazy a ultimata docielim tym jedine to, ze mi zacne skryvat svoje sukromie a klamat mi. preto sa ho snazim neobmedzovat a ono to naozaj funguje.
co sa tyka mojho sukromia, pre mna je dolezitejsie to realne, nez virtualne. napr. nedokazem si predstavit, ze by sa na mna partner pozeral pocas mojho pobytu na WC, v kupelni pri malovani, pri holeni sa atd. jednoducho su veci, ktore by mali ostat zahalene v ociach toho druheho navzdy. nejake to povestne "tajomno". nevylozit karty hned na stol a nechat si stale nieco v zalohe. niektori ludia sa snazia tieto hranice prekrocit a ukazat partnerovi uplne vsetko, potom sa nemozu cudovat, ze ho odrazu omrzia alebo sa mu zhnusia. ziadne jedlo nechuti tak dobre, ked vidime, ako sa pripravuje.
zhrnutie na zaver - treba rozlisovat sukromie od zatajovania. ked robime nieco, s cim partner nesuhlasi je trapne nazyvat to svojim sukromim. (sorry za taky dlhy koment)
@cicatrix tak my sa spolu aj kupeme, sprchujeme, spolocne sa v kupelni pripravujeme..ked sa niekam chystame a nemame dost casu, ona/ja napriklad cura na wecku ten druhy z nas je zas pri zrkadle a podobne take veci ako holenie si noh alebo malovanie predsa nie je nic osobne a ani zahalene ruskom tajomna predsa podla mna su tieto veci uplne normalne a vztah v ziadnom pripade neochudobnujuce..skor naopak..prehlbuju take to spojenie medyi ludmi
@trdelniiiq mala som na mysli ine holenie ako prave tie nohy a aj ta potreba na WC nie je prave curanie. a jasne, sprcha a vana to je pohoda, este aj to malovanie sa da, ale niektore veci naozaj radsej nech ostanu medzi mnou a kupelnou. to je moje sukromie a nikoho tam nepustam.
@cicatrix a tak take vyprazdnovanie exkrementov a holenie pipinky, to uz je ina vec to by som chcel vidiet par, kde sa neostychaju pred sebou taketo pofidernosti robit
myslím, že súhlasím s @cicatrix aj keď pri maľovaní mi to nevadí
lenže prístupové heslá by som nedala, nie preto, že tam mám nejaké tajomstvá, ale pre zachovanie súkromia ľudí, s ktorými si tam píšem. napr. najlepšej kamošky, s kt sa vídavam málokedy a tak riešime všetko čo by sme chceli spolu zdieľať via internet a pod
a v tomto som neôverčivá, aj keď je mi to ľúto
a ja som si veru nikdy heslo od nikoho nepýtala, nechcem. zbytočne by ma to pokúšalo, aj keď partnerovi dôverujem
ale sms mu bežne poviem, nech prečíta, keď niečo robím, ani mobil neschovávam, zdvihnúť hovor v pohode a tak
V podstate, ak sa vo vzťahu nestane závažná vec, na ktorej padne dôvera , nevidím dôvod niekoho kontrolovať. Zas na druhej strane nikdy mi nevadilo nechať zapnutý fb, pretože som nemala čo skrývať. Je to individuálne - zdá sa mi zvláštne, keď vášho partnera nečakane prekvapíte na fb a nevie ako sa čo najrýchlejšie odhlásiť tam si myslím, že platí pravidlo dôveruj ale preveruj , radšej ako robiť niekomu hlupáka a zabíjať s ním čas. Aj dôverovanie musí mať hranice - nie zbytočne sa hovorí o slepom dôverovaní
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
a co sa tyka tajomstiev a podobne..co ja viem..ja ani neviem ci vobec nejake tajomstva pred nou mam..a ona predo mnou tiez tusim ziadne nema..
Ak nejde o ustráchané kontrolovanie, nevadí mi čítanie čohokoľvek, logovanie sa kamkoľvek, ...
No ja osobne také veci nemám, ani nepotrebujem a nechcem.
Nemám vzťah k vlastne skoro akémukoľvek zatajovaniu informácií (alebo principiálnemu nechávaniu si informácií pre seba)
Určite nie v partnerskom vzťahu.
aj ja viem jeho vsetky hesla, ale nezneuzivam to takto.. ani v mobile sa mu nehrabem.. pride mi to ako strasny naznak nedovery a ta by vo vztahu byt nemala.. ale ked niekam ideme (resp. ja) tak to oznamim, ze kam a s kym, to mi pride uplne prirodzene
Ja len chcem aby mi neklamal
ako povedala v @9 je to znak nedovery ktory tam nema co hladat...
osobne nemam potrebu sa vsade strkat, urcite nie do sukromnych veci, a na druhej strane mi extra nevadi ked sa to robi mne, lebo nemam nic take osobne aby som to mohla skryvat, alebo sa bat ci to nenajde, precita a tak...
a to iste cakam aj od neho, som strasne paranoidna a nedoverciva, takze ale sak pokial nema co tajit, tak o co ide...
@acvd43xa7w ja som tiež taká našťastie som raz v jeho správach našla tak "milé" prekvapenia že dobudúcna budem radšej v sladkej nevedomosti ...
a akoze ja si citam aj byvaleho spravy, ci nahodou nema nejaku dalsiu
takže toto určite v poriadku nie je, ale inak súhlasím s @greyness . nemusím vedieť všetko, ale klamstvá neznášam, aj tak sa pravda časom ukáže....
co sa tyka mojho sukromia, pre mna je dolezitejsie to realne, nez virtualne. napr. nedokazem si predstavit, ze by sa na mna partner pozeral pocas mojho pobytu na WC, v kupelni pri malovani, pri holeni sa atd. jednoducho su veci, ktore by mali ostat zahalene v ociach toho druheho navzdy. nejake to povestne "tajomno". nevylozit karty hned na stol a nechat si stale nieco v zalohe. niektori ludia sa snazia tieto hranice prekrocit a ukazat partnerovi uplne vsetko, potom sa nemozu cudovat, ze ho odrazu omrzia alebo sa mu zhnusia. ziadne jedlo nechuti tak dobre, ked vidime, ako sa pripravuje.
zhrnutie na zaver - treba rozlisovat sukromie od zatajovania. ked robime nieco, s cim partner nesuhlasi je trapne nazyvat to svojim sukromim. (sorry za taky dlhy koment)
lenže prístupové heslá by som nedala, nie preto, že tam mám nejaké tajomstvá, ale pre zachovanie súkromia ľudí, s ktorými si tam píšem. napr. najlepšej kamošky, s kt sa vídavam málokedy a tak riešime všetko čo by sme chceli spolu zdieľať via internet a pod
a v tomto som neôverčivá, aj keď je mi to ľúto
a ja som si veru nikdy heslo od nikoho nepýtala, nechcem. zbytočne by ma to pokúšalo, aj keď partnerovi dôverujem
ale sms mu bežne poviem, nech prečíta, keď niečo robím, ani mobil neschovávam, zdvihnúť hovor v pohode a tak