vo vseobecnosti ano, vo vseobecnosti aj tomu verim ze chlap hlada partnerku podobnu matke a naopak, teda tym vsetkym freudovym teoriam, oidipovskym komplexom, otcovskym/neviemjakym komplexom, tomu ako vztah medzi synom/matkou, otcom/dcerou, rodicmi moze mat vplyv na lubostny zivot v dospelosti a pod.
@erjedna táto teória sa opiera o štúdie Sigmunda Freuda, žil v trošku inej dobe, ale aj tak si tam každý nájde vždy niečo svoje...takže až taká "kokotina" to nebude...
@jakub489 cela tato rodic-potomok psychologia je komplikovana, co vravim je ze je ocividne ze pokial vo vztahu otec-matka-dieta nieco nefunguje (nezaujem otca/matky, rozvod, umrtie, zneuzivanie, atd.), na dietati sa to prejavuje, hlavne v dospelosti je to dost vidiet...
neda ja svoju matku nemam rad alebo nemal som uz rad a otca mam rad velmi @myschka ja si nemyslim, ja hladam presny opak . ( aj ked je pravda, ze podvedomo ma obcas tahalo k mrcham ale tak )
@bress je to zlozite taketo nieco analyzovat ale nejaky suvis tam urcite je... a tiez zalezi aky vztah mali rodicia navzajom, a vela inych aspektov, napr. mne moja mama lezi v zaludku a ked je otec zdeptany davam to za vinu jej, som alergicka na hystericke zeny, foter je mladsi od mamy, ja sama som mala vzdy mladsich frajerov... a bla bla
na tom, že si syn (minimálne podvedome) hľadá dievča podobné matke a dcéra chlapca podobného otcovi, niečo pravdy bude...ale to, že syn viac inklinuje k matke a dcéra k otcovi, sa už až takto jednoznačne asi zovšeobecniť nedá
že každý rodič čo ľúbi svoje deti ich má naozaj rád a je jedno či je to dcera alebo syn... a čo sa týka toho že dieťa má rado ktorého z rodičov viac, tak to závisí najmä od toho či žije s oboma rodičmi a kolko s nimi trávi čas a atd. ale aj tam je možno mať oboch rovnako rád....
ano, matka ma strasne rada mojho brata, a oco ma strasne rad moju sestru
ja najmladsi som zostal tak aj tak, ale oco ma ma radsej nez brata no... takze to asi neplati pri pravidel troch surodencov... teda podla toho tretieho...
nwm ci som to zmyslupne napisal, ak nie staznosti nech idu spolocnosti heineken s.r.o
Ja mam povahu po otcovi.
Ale. Jednu vec nie.
Taku zasadnu.
A velmi tazko s nim kvoli tomu vychadzam.
Kvoli tej veci s nim tazko vychadza kazdy v rodine.
No ale ked ma lepsie chvilky tak je mi lepsie s nim ako ked ma mama svoje lepsie chvilky.
No ale ked ma mama svoje horsie chvilky je to urcite lepsie ako ked ma on svoje horsie chvilky.
Takze strasne tazko sa mi na to odpoveda.
A brat ma povahu po mame.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Podobne ako to či má niekto rád dobošky, a niekto zasa pagáče makové. Takže podľa mňa sa to zovšeobecniť nedá vôbec.
vidno to v praxi na kazdom rohu
u veľa ľudí to tak platí, no u hrozne veľa to tiež vôbec neplatí, čiže sa to asi fakt nedá zovšeobecniť
neviem na co konkretne sa teraz pytas...
@myschka ja si nemyslim, ja hladam presny opak . ( aj ked je pravda, ze podvedomo ma obcas tahalo k mrcham ale tak )
narocna tema takto na pondelkovy vecer
ja ľúbim oboch rovnako
ja najmladsi som zostal tak aj tak, ale oco ma ma radsej nez brata no... takze to asi neplati pri pravidel troch surodencov... teda podla toho tretieho...
nwm ci som to zmyslupne napisal, ak nie staznosti nech idu spolocnosti heineken s.r.o
Ale. Jednu vec nie.
Taku zasadnu.
A velmi tazko s nim kvoli tomu vychadzam.
Kvoli tej veci s nim tazko vychadza kazdy v rodine.
No ale ked ma lepsie chvilky tak je mi lepsie s nim ako ked ma mama svoje lepsie chvilky.
No ale ked ma mama svoje horsie chvilky je to urcite lepsie ako ked ma on svoje horsie chvilky.
Takze strasne tazko sa mi na to odpoveda.
A brat ma povahu po mame.