Jednoduchá otázka, funguje na tablete káblový internet?
asi to je analfabetická otázka, ale ja som doteraz nič take moderne nemala tak netuším čo s tým a idem na intrak a tam máme jedine káblový internet.
obávam sa negatívnej odpovede, lebo som tam
@dudoo Však keď to chce mať iba vo svojej izbe, odšroubuje anténu od routra a dosah sa zmenší na 4-6 metrov, čiže bude dostatočný na pokrytie celej internátnej izby a za izbu nebudú žiadne presahy.
@77hanes77 a dobre, budem vyzerať ako úplný idiot ale to stačí mať ruter aby si mal internet? nemusíš platiť aj mesačne nejakej firme, ako orange, telekom a pod.?
@77hanes77 Lenže mávajú to tak, že si registruješ MAC adresu sa mi zdá a ešte sa aj tak prihlasuješ (teraz si niesom istý, tak ma zjeb ak je to bullshit) a keby dáš medzi to router tak zmení MAC a nebude to fungovať, či?
Ale filtrovanie MAC adries sa používa v tomto prípade iba pri WiFinách .. Nemalo by zmysel filtrovať MAC adresy, keď je pripojenie cez kábel ...
A ak by aj bolo (čo je v tomto prípade nepravdepodobné)
, tak im dáš MAC adresu sieťovej karty tohto routra (oni to nemajú odkiaľ vedieť, čo je to za zariadenie)
A aby nezistili nebol presah z toho routra mimo izby, tak odmontuješ anténu .. Skúsil som to na svojom routry a na pokrytie izby 4x3 metre to bohate stačí (za stenou už signál takmer nebol ...)
@77hanes77 praveze vacsinou na intrakoch a filtruju aj na kabloch mac adresy .. napr. ked sa na nasich registrujes, tak posielas mac adresu, aby sa do dierky nemohol zapojit hocikto, kto nie je platic ...
takze ak je filtrovanie, bude musiet router naklonovat mac regnuteho pocitaca ...
to mas ako napr. modemy od ISP, napr. UPC, kde su 3 sloty (aspon zvykli byt), tak jeden slot zaberes routerom a za nim mas kolko len chces masiniek a viac ako 3
a pochybujem, ze dievka si bude vediet nastavit router, ked tu takto zmatkuje vdaka kablu
@matwejo Aha tak No pokiaľ si za ten internet platíte ešte zvlášť, tak to má opodstatnenie ..
Ale ináč, pokiaľ je internet už v cene ubytovania, tak by to nemalo žiadny zmysel
S tým routrom by som jej vedel pomôcť v prípade, ak by mala po ruke notebook s internetom...
A to tak, že na internet by bola zatiaľ pripojená cez kábel, a na samotný router by bola pripojená pomocou WiFi (väčšina routrov má defaultne zapnutú WiFinu) ..
Nastavovať router cez WiFi síce nie je bohviečo, ale iná možnosť by nebola, ... jedine ak by si zohnala nejaký switch (aby mohla byť v rovnakom čase pripojená aj na zatiaľ nenastavený router, aj na net) ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ale musis si dokupit nieco taketo:
» www.ebay.com/bhp/micro-usb-e...
@eva612 A čo tak si kúpiť WiFi router?
Ja mám tento črepník a funguje už 5 rok bez poruchy : » www.alza.sk/d-link-dir-600-...
@dudoo Však keď to chce mať iba vo svojej izbe, odšroubuje anténu od routra a dosah sa zmenší na 4-6 metrov, čiže bude dostatočný na pokrytie celej internátnej izby a za izbu nebudú žiadne presahy.
WiFi router len prevádza elektické impulzy (z kábla) na rádiove vlny (WiFinu)
Ty už máš internet cez kábel, že?
mame take zasuvky do ktorych strkame kabel
Predpokladám, že áno.
Ak áno a chceš mať internet v tablete, potrebuješ na to WiFi router ... Ten router zapojíš do tej zásuvky, nastavíš si ho a máš WiFinu na izbe
Už neviem ako by som ti to zjednodušene vysvetlil
Ale filtrovanie MAC adries sa používa v tomto prípade iba pri WiFinách .. Nemalo by zmysel filtrovať MAC adresy, keď je pripojenie cez kábel ...
A ak by aj bolo (čo je v tomto prípade nepravdepodobné)
, tak im dáš MAC adresu sieťovej karty tohto routra (oni to nemajú odkiaľ vedieť, čo je to za zariadenie)
A aby nezistili nebol presah z toho routra mimo izby, tak odmontuješ anténu .. Skúsil som to na svojom routry a na pokrytie izby 4x3 metre to bohate stačí (za stenou už signál takmer nebol ...)
takze ak je filtrovanie, bude musiet router naklonovat mac regnuteho pocitaca ...
to mas ako napr. modemy od ISP, napr. UPC, kde su 3 sloty (aspon zvykli byt), tak jeden slot zaberes routerom a za nim mas kolko len chces masiniek a viac ako 3
a pochybujem, ze dievka si bude vediet nastavit router, ked tu takto zmatkuje vdaka kablu
Ale ináč, pokiaľ je internet už v cene ubytovania, tak by to nemalo žiadny zmysel
S tým routrom by som jej vedel pomôcť v prípade, ak by mala po ruke notebook s internetom...
A to tak, že na internet by bola zatiaľ pripojená cez kábel, a na samotný router by bola pripojená pomocou WiFi (väčšina routrov má defaultne zapnutú WiFinu) ..
Nastavovať router cez WiFi síce nie je bohviečo, ale iná možnosť by nebola, ... jedine ak by si zohnala nejaký switch (aby mohla byť v rovnakom čase pripojená aj na zatiaľ nenastavený router, aj na net) ...