Kolega si pochvaluje toto » www.alza.sk/sencor-element-... ale ja osobne by som do android tabletu nikdy nesiel. Ten isty kolega ma aj nexus 7 (alebo 10?) a stale mi to pride ako lacna parodia na tablet.
@mefistofel ja mam lenovo thiknpad tablet a som s nim nanajvys spokojna, ale to ti asi nepomoze ked chces hentaku cenovu kategoriu, tak ti nemam co rozumne povedat jedine sa pytam ze zaujimavosti ze naco by ti bolo take malicke
@tommyhot ipad, mam nemu velky odpor a este k tomu je aj predrazeny a ten co si ukazal je slabsi, ja som chcel aspon dvojadrovy procesor aby sa na tom aj viac ako knihy dali citat.
@mefistofel a co take? lebo ja na tablete kreslim, co sa na takychto malych spuntoch neda.. keby som na tom nekreslila tak by som to snad ani nepouzivala
@hoperpohroma tak ja ked nieco kreslim, tak kreslim detaily a potom do spojim do jedneho obrazka, take mne vyhovuje aj mala obrazovka, a hlavne preto lepsia ako e-book, lebo to svieti a je to lacnejsie ako e-book so svetlom
@kosmiklove jop, 10,1 presne a hlavne je k nemu pero
@mefistotel ale k takym malym tabletom neni pero.. ale no ved uvidis teda aspon mna relativne rychlo ten tablet omrzel, pozriem si z neho net ked je moc neskoro/skoro alebo som na dolnom poschodi kde pozeram TV, kreslim si na nom ale hry ma omrzia velmi rychlo, cize keby som ten tablet mala cisto na hranie tak ako vacsina ludi tak uz davno by lezal niekde v prachu
frajerka dostala od krstneho galaxy tab 10.1 a vyzera celkom kvalitne..sice sa z toho androidu snazi vysomarit uz asi 2 tyzdne a neuspesne, ale reaguje pomerne rychlo, da sa povedat ze v ramci inych tabletov ako ipadu, celkom citlivo a vyzera, ze aj pomerne dlho vydrzi..
neviem aka je cenova relacia ale toto by som ti odporucil, i ked co som mal moznost na tom robit ja, ipad mi pride, ze je o niekolko urovni inde
co sompozeral na ten tablet, ako nic moc, jedine co to ma je procesor krem toho nic moc a co som cital rozne recenzie na roznych strankach tak ludia s tym maju same problemy a kazi sa to velmi rychlo, tak radsej nie dakujem. a hlavne tablet bez pametovej karty? to uz radsej tu slabsiu verziu tabletu ktory nema tolko poruch ako nexus 7.
@mefistofel ja mam ZTE Light Tab 2 a to je asi na urovni Galaxy Tabu jednotky...7 palcovy display, 1.4ghz procak, 512mb ram, adreno grafika, wifi, pamatove karty, bluetooth, slot na sim karty cize to funguje aj ako telefon, fotak, webkamera a vela vela dalsieho...a kupil som ho za stovku...nevyhoda je tam android 2.3.5 a neviem ci bude aktualizacia a je dost tazky (cca pol kila)...inak na to ze ZTE je cinska sracka tak toto ma velmi kvalitne spracovanie a co ma prekvapilo ma to stereo repraky...z tych dvoch co si dal hore link sa mi viac pozdava to prestigio, mal som doma ten najlacnejsi model a neni to az take zle...
@hoperpohroma to mne zvlada jak telefon, tak notebook, aj tablet a aj pc inak mozem ta nieco poprosit? rad by som vedel ake skore ti da na tablete antutu benchmark
@lowinqa dakujem, ale nie. Co som o tom tablete cital tak v tomto pripade "radsej drotom do oka" (teda podla toho ako sa hovori "Vždy lepšie,ako drotom do oka")
@kosmiklove telefon do toho nechem ani nahodou , ako ten ZTE je celkom dobry, ale zda sa mi ze tieto dva co som postol su lepsie, aj ked to gps je lakave.
hmotnost mi az tak neprekaza. ako viac rozmyslam o tom prestigio ze je lepsi, ale zas co citam po forach recenzie tak ze vraj sa prehrieva, tak neviem
@pstros213 ako ked citam o nom tak a celkom vysoke hodnotenie, ale ked citam dalej tak vacsina uzivatelou sa zhodne v tom ze to je len drahy odpad a po kratkom case sa to pokazilo dost vela ludom.... tak v tomto pripade dam radse na radu niekolkych ludi co ho mali a pouzivali ho.
@mefistofel jj tie dva co si sem postol su vykonnejsie, aspon sa teda tak tvaria ale kvalita spracovania asi nebude bohvie co..ale ten asus nexus 7 by stal za to za taku cenu..akurat mne vadi ze nema slot na sim karty, pamatove karty a fotak (radio tiez nie ale to mi az tak neprekaza)
@pstros213 viacmenej som myslel na hardware a soft, bateria a rozne ukazovatele tie sa volako kazia casto a celkovo cely. to odlepovanie obrazovky je ten asi najmensi problem. ako napriklad aj mrtve pixely, ako som spominal baterka(konkretne vykon a rychlo sa oslabuje), pada wifi (to je pre mna dolezite), osvetlenie, dotykova obrazovka nereaguje aj ked zariadenie ide, nereaguje na nabijacku, a prehrieva sa pri dlhsom pouzivani a podobne... to sa mi zda ako dost vela na to aby som ho dlhsie reklamoval ako pouzival.
@mefistofel ten Prestigio som dostala od brata pod stromček a poviem ti , je dosť na pejču ,,, sekaj mi aplikacie vypinajú sa seká no , des ten hneď vylúč
Zalezi na tom, na co ho clovek chce pouzivat. Aj 10 aj 7-8 ma svoje specificke vyuzitie.
Ja mam 9.7" ako nahradu PC na bezne pouzitie (vsetko surfovanie po nete atd). Za PC sadam len ked potrebujem robit nieco zlozitejsie (asi tak 5% pripadov)
Na druhu stranu ale tych 9.7" je prilis velkych a tazkych na to, aby som to so sebou vlacil permanentne ako mobil. Na to mam prave 7.9". Na prvy pohlad to je minimalny rozdiel, ale vazi menej ako polovicu z velkeho. To uz som schopny nosit stale so sebou.Takisto to ide vytiahnut kdekolvek (v MHD, ...) a drzat jednou rukou.
Je sice pravda, ze v konecnom dosledku by to iste slo aj s mensim poctom zariadeni (dajme tomu vacsi mobil, velky tablet a desktop, alebo maly mobil, stredne velky tablet a notebook), ale mne to takto vyhovuje najviac.
Podstatne je si teda pred kupou premysliet, co vsetko na tom chces robit a ci si ochotny v buducnosti kupovat este dodatocne zariadenia, aby si vyplnil "medzery" v tom, co tvoje zariadenie nezvlada uplne idealne. Alebo ci sa radsej uspokojis s jednym zariadenim niekde v strede, ktore ma od kazdej velkostnej kategorie aj vyhody, ale zaroven aj nevyhody.
@ao tak ako ja uz tieto 2 co som dal ako moznost beriem ako ten stred. lebo chcel som e-book, len cena je velmi podobna a este ai v noci si nemozem citat a ja si citam len v noci. Ked nahodou tak lepsie ako vlacit notebook do postele ked si chcem nieco kuknut na nete. takze nic extra na kazd funkciu nechcem, tj ani jedno ani druhe taky stred pre mna sa mi zdaju tieto zariadenia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Ja som s iPadom nanajvys spokojny.
@mefistotel ale k takym malym tabletom neni pero.. ale no ved uvidis teda aspon mna relativne rychlo ten tablet omrzel, pozriem si z neho net ked je moc neskoro/skoro alebo som na dolnom poschodi kde pozeram TV, kreslim si na nom ale hry ma omrzia velmi rychlo, cize keby som ten tablet mala cisto na hranie tak ako vacsina ludi tak uz davno by lezal niekde v prachu
neviem aka je cenova relacia ale toto by som ti odporucil, i ked co som mal moznost na tom robit ja, ipad mi pride, ze je o niekolko urovni inde
co sompozeral na ten tablet, ako nic moc, jedine co to ma je procesor krem toho nic moc a co som cital rozne recenzie na roznych strankach tak ludia s tym maju same problemy a kazi sa to velmi rychlo, tak radsej nie dakujem. a hlavne tablet bez pametovej karty? to uz radsej tu slabsiu verziu tabletu ktory nema tolko poruch ako nexus 7.
@hoperpohroma to mne zvlada jak telefon, tak notebook, aj tablet a aj pc inak mozem ta nieco poprosit? rad by som vedel ake skore ti da na tablete antutu benchmark
hmotnost mi az tak neprekaza. ako viac rozmyslam o tom prestigio ze je lepsi, ale zas co citam po forach recenzie tak ze vraj sa prehrieva, tak neviem
Zalezi na tom, na co ho clovek chce pouzivat. Aj 10 aj 7-8 ma svoje specificke vyuzitie.
Ja mam 9.7" ako nahradu PC na bezne pouzitie (vsetko surfovanie po nete atd). Za PC sadam len ked potrebujem robit nieco zlozitejsie (asi tak 5% pripadov)
Na druhu stranu ale tych 9.7" je prilis velkych a tazkych na to, aby som to so sebou vlacil permanentne ako mobil. Na to mam prave 7.9". Na prvy pohlad to je minimalny rozdiel, ale vazi menej ako polovicu z velkeho. To uz som schopny nosit stale so sebou.Takisto to ide vytiahnut kdekolvek (v MHD, ...) a drzat jednou rukou.
Je sice pravda, ze v konecnom dosledku by to iste slo aj s mensim poctom zariadeni (dajme tomu vacsi mobil, velky tablet a desktop, alebo maly mobil, stredne velky tablet a notebook), ale mne to takto vyhovuje najviac.
Podstatne je si teda pred kupou premysliet, co vsetko na tom chces robit a ci si ochotny v buducnosti kupovat este dodatocne zariadenia, aby si vyplnil "medzery" v tom, co tvoje zariadenie nezvlada uplne idealne. Alebo ci sa radsej uspokojis s jednym zariadenim niekde v strede, ktore ma od kazdej velkostnej kategorie aj vyhody, ale zaroven aj nevyhody.