Používate ťaháky na písomných skúškach? Ake druhy ťahákov sa vám najviac osvedčili? Trúfate si použiť pomôcku aj pri profesoroch s reputáciou "všetko vidí?"
@tasara
ono to bola v podstate len taka drobnost (mali sme vediet vymenovat v povodnych nazvoch relevantne media mnohych krajin co som si nevedela zapamatat a to bola len mala cast obsahu skusky), poslal ma to vyhodit do kosa, cestou som skoro odpadla od stresu a potom v pohode, neriesil to. ale na toto sa nespoliehaj, tvoj pripad moze byt uplne iny
U nás si ľudia normálne vykladajú telefony na stôl a z toho odpisujú... čo nechápem ako sa im to môže podariť a ide do mna zlosť ked to vidím... lebo keby som si ja vytiahla mobil tak by to bolo určite vidno... niekotrí ľudia majú proste šťastie asi... a ešte pri takých pri ktorých by som si nedovolila vidím ako sa hrajú s mobilom to je sila !
@angeloflight
Tak trosku by som brala miernu vychcanost moja averzia k riziku mi komplikuje to, ze chcem podnikat a ozaj som si aj ja vsimla ,ze ludia, co vš prezili na tahakoch tak po vš im to celkom fajn ide, noooo
@mariquittka ved jasné, ved to je také nespočetné množstvo definicií a hlúpostí, že normálny človek to jednoducho nedá.. a) prežiješ na ťahákoch a nič z toho nemáš b) nabifľuješ sa a zabudneš a nič z toho nemáš....
@mariquittka no lebo ked skola ti dava malo a niektore predmety este menej tak usetris cas... ja som minuly tyzden vdaka vychcanosti spravil skusku tak ze som zacal robit nieco ako prpravu ..aj ked to nebol klasicky tahak asi 5 hodin pred skuskou... a inak seriozne sa na nu niekto ucil tyzden .. niekto aj pol roka...
ale ked nemas cas na veci ktore ti do zivota tolko nedaju tak to nie je az taky hriech
@angeloflight
Ja som chodila na skolu, kde bolo vela otazok v testoch na vymyslanie, prakticke pouzitie, tak esteze tak, mi sme aj take skuskt, kde sme mohli pouzit materialy, avsak bolo to zamerane na vyssie myslenie a tie materialy nam boli bud nanic alebo ako pomocka
Ja som zažil na predmete matalýza ... úplná somarina, kde si musel dávať tryhard celý semester a bol si šťastný ak si sa dostal na skúšku ... bol som 3-ti krát na skúške(posledný pokus) a úplne posledný termín, lebo som si povedal, že buď to dám alebo nie. Bola plná prednášková miestnosť, píšem si kľudne test, keď zrazu počujem mrmlanie. Hovorím si v pohode, šak niekto sa modlí . Nevenoval som tomu veľmi pozornosť, až keď som dopočítal príklady, sedel a začínal som sa modliť ja, lebo ma čakala teoreticka časť, tak som sa rozhliadol okolo a týpek asi o 4 rady ďalej, normálne mobil vedľa seba, slúchadlo v pravom uchu a volal s kamarátom asi ... keď som sa započúval trocha, tak už len bolo počuť ako mu diktuje príklady
PS: ale asi nespravil, lebo som ho už na škole nevidel
@mariquittka no samozrejme ak je profak vacsi vychcanec ako ty a postavi testy logicky tak ze tomu musis chapat neostava ti nic ine ako sa tvarit ze tomu chapes, ojebat od kamosa alebo sa to seriozne naucit
@mariquittka a ja som zazil zapocty kde som sedel v prvej lavici profak vzadu za mnou niekde a ja zapnuty fb a pisem 3om buznam nech mi to rychlo vyrataju a nakoniec som presiel aj ked risk ako cs....
nepouzivam tahaky, nemam 14 ffs. Na strednej este obcas hej lebo povinna chemia do tretiaku pre buducu politologicku nebola az taka podstatna...
ale VS? som tam la dobrovolne a kvoli tomu, ze som tochcela studovat. Jasne, su predmety, ktore musim absolvovat a nie uplne ich lubim ale stale, proste sa hecnem a naucim sa to.
ja keby som nepoužíval ťaháky, tak som v škole ešte doteraz raz som odpísal celú stranu Ekonomiky a to ma vlastne zachránilo a mal som jednotku a potom mi učiteľka povedala, že konečne som sa učil v hodine dvanástej a ja tak v duchu, jo jasnééééé to víš pritom som z ekonomiky prepadal a keby som tú písomku nedal aspoň na dvojku, tak ma nechá prepadnúť
Áno, hoci som na VŠ ...niekedy to ide bez nich ťažko, najmä ak ide o predmet, ktorému moc nerozumiem alebo je problematickejšie sa ho naučiť ...ale skôr pri zápočtovkách, aby som to mal ako tak dobre našliapnuté na zdolanie skúšky ...pri skúškach ťaháky používam výnimočne a sú najčastejšie buď napísané na ruke alebo na papieriku, ktorý si na nejaké dômyselné miesto vložím
Vždy som sa učil, aj keď som si pripravil ťaháky. No a raz sa mi stalo, že behali stále medzi lavicami a nedalo sa opisovať a aj tak som dal v pohode skúšku tuším na B.
Ďalšia vtipná príhoda bola, keď som mal ťaháky položené na stoličke a keď som šiel odovzdávať skúšku tak sa zdvihla stolička (také tie automatické zdvíhacie tam boli) a všetky ťaháky sa mi vysypali na zem našťastie tá baba, čo strážila sa len zasmiala a neriešila to
No a taktiež som mal tú česť strážiť na pár skúškach a potom som až uvidel, že je vlastne nemožné ustrážiť 80 ľudí keď ste dvaja. Takže pokiaľ niekto neodpisuje fakt nápadne tak je to v pohode
A inak preferovaný spôsob bol malé papieriky vytlačené s nejakým mini písomom. Mobil by som sa bál vytiahnuť.
nejaké malé papierky so vzorcami do kalkulačky boli..
ale pamätám si jednu skúšku, kde mal chalan ťahák na lavici, pod papiermi.. skryl ho pod zadanie, ktoré sme dostávali priamo tam. Prišla k nemu učiteľka, lebo niečo nevedel, a vraví mu, že dajte, pozriem sa na zadanie ako to tam je, aj to išla zdvihnúť z lavice ale on že niee niee a ešte ho aj pridržal. Celá aula sa na neho pozerala, on sa až triasol od stresu že ho chytí, a ona si nič nevšimla!
Inej babe ale našla celý štós so zadaniami pod písomkou, lebo, vy tu máte nejak veľa papierov.. a vždy na začiatku skúšky hovorí ako strašne radi podvádzame a že za to vyhadzuje, ale v 90% prípadov si to ani nevšimne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
ono to bola v podstate len taka drobnost (mali sme vediet vymenovat v povodnych nazvoch relevantne media mnohych krajin co som si nevedela zapamatat a to bola len mala cast obsahu skusky), poslal ma to vyhodit do kosa, cestou som skoro odpadla od stresu a potom v pohode, neriesil to. ale na toto sa nespoliehaj, tvoj pripad moze byt uplne iny
Aj u nas taki boli, len ja ich neviem pouzivat, tak som neriskovala
Tak trosku by som brala miernu vychcanost moja averzia k riziku mi komplikuje to, ze chcem podnikat a ozaj som si aj ja vsimla ,ze ludia, co vš prezili na tahakoch tak po vš im to celkom fajn ide, noooo
ale ked nemas cas na veci ktore ti do zivota tolko nedaju tak to nie je az taky hriech
Ja som chodila na skolu, kde bolo vela otazok v testoch na vymyslanie, prakticke pouzitie, tak esteze tak, mi sme aj take skuskt, kde sme mohli pouzit materialy, avsak bolo to zamerane na vyssie myslenie a tie materialy nam boli bud nanic alebo ako pomocka
PS: ale asi nespravil, lebo som ho už na škole nevidel
ale VS? som tam la dobrovolne a kvoli tomu, ze som tochcela studovat. Jasne, su predmety, ktore musim absolvovat a nie uplne ich lubim ale stale, proste sa hecnem a naucim sa to.
to poznám, to jeden kamoš mal ďalšieho na skúške z matiky týmto spôsobo, že mobilom fotil príklady a ten mu posielal správne vypočítané
Ďalšia vtipná príhoda bola, keď som mal ťaháky položené na stoličke a keď som šiel odovzdávať skúšku tak sa zdvihla stolička (také tie automatické zdvíhacie tam boli) a všetky ťaháky sa mi vysypali na zem našťastie tá baba, čo strážila sa len zasmiala a neriešila to
No a taktiež som mal tú česť strážiť na pár skúškach a potom som až uvidel, že je vlastne nemožné ustrážiť 80 ľudí keď ste dvaja. Takže pokiaľ niekto neodpisuje fakt nápadne tak je to v pohode
A inak preferovaný spôsob bol malé papieriky vytlačené s nejakým mini písomom. Mobil by som sa bál vytiahnuť.
ale pamätám si jednu skúšku, kde mal chalan ťahák na lavici, pod papiermi.. skryl ho pod zadanie, ktoré sme dostávali priamo tam. Prišla k nemu učiteľka, lebo niečo nevedel, a vraví mu, že dajte, pozriem sa na zadanie ako to tam je, aj to išla zdvihnúť z lavice ale on že niee niee a ešte ho aj pridržal. Celá aula sa na neho pozerala, on sa až triasol od stresu že ho chytí, a ona si nič nevšimla!
Inej babe ale našla celý štós so zadaniami pod písomkou, lebo, vy tu máte nejak veľa papierov.. a vždy na začiatku skúšky hovorí ako strašne radi podvádzame a že za to vyhadzuje, ale v 90% prípadov si to ani nevšimne.