Zdravím Vás.
Ja sa neviem rozhodnúť či radšej programovať alebo isť na ekonomiku a venovať sa tomu.Či by ste mi vedeli poradiť,čo by bolo lepšie ako programovať by ma bavilo začal som sa tomu venovať ale ide aj o možnosť zarobenia v dnešnej dobe.Je to ťaž
Ja by som ti poradil asi takto, vyskúšaj si brigády, ktoré budú súvisieť s danými odbormi, tá ktorá ťa najviac zláka, tej sa môžeš venovať teoreticky aj prakticky navzájom. V oboch sférach môžeš dosiahnuť veľa - málo - nič, záleží to od tvojich predispozícií. Momentálne s ekonomickou dokážeš viac vody namútiť, ale postupom času sa to vystrieda, ideálne, keby si vyštudoval oboje. Možnosť zarobenia si nie je ťažká, peniaze ležia na ulici, len sa treba prekonávať, zahodiť myšlienky typu: Toto nechcem robiť. Toto nebudem robiť... A ono to pôjde. No človek musí dostatočne chápať tejto vete: Zvyk je železná košeľa.
teraz sa rozbieha vyborny projekt s Yablkom ze webrebel.sk
ako kvalitny programator nemusis podliehat ani ziadnemu sefovi, velmi dobrych programatorov najdes na slovensku iba lupou (nemyslim kvazi programatorov typu "vytvorim web za 50€ vo wordpresse")
-> Java, C++, Ruby on Rails -> HTML5+CSS3+JS+jQuery
nakolko html + css ovladam, Yablka sledujem uz zopar rokov , robil viacero projektov (codeigniter, wordpress tuts, atd), aj tak som sa prihlasil do Free kurzu, zo zaujimavosti. Kedze to robi Yablko, urcite to bude velmi kvalitna vec, keby som v tomto obore novaci, zaplatil by som si aj ten plateny kurz.
ako programátor sa uplatníš hneď ak si šikovný, teraz je dosť veľký nedostatok, na druhej strane ekonómov je príliš.. tiež záleží ako ďaleko to chceš dotiahnuť
@erjedna k tomu jaspravim.sk, no do riti tie ponuky web 150e, stiahnuta v lepsom pripade free sablona, ale mam pocit ze skor premiove nulled sablony a co neviem hodim ako obrazok
- to je normalna urazka pre serioznych webmajstrov
na ten projekt od yablka som narazil, keď som hľadal nejaké knihy na martinuse. nuz moja prvá reakcia, super projekt, je to popici, ale ked som si precital tu osnovu tak neviem no... su to iba zaklady, ktore sa kdekto nauci aj na codecademy, w3schools alebo hoci aj na jakpsatweb, pripadne z nejakej knihy za 20e alebo videi na yt. Ale mozno yablko pojde s teoriou do hlbky, cim by vytvoril fakt nieco hodnotne a originalne, nielen dalsi klon kurzu akych je na webe plno. Uvidime, aj ked ja som dost skepticky. uz len kvoli tomu co sa tam pise, ze je to kompletny kurz webdesignu, co nie je celkom pravda, je iba zakladny a "absolventi" sa teda nestanu profesionalmi a velmi pravdepodobne ani neziskaju na zaklade tohto kurzu pracu ci zakazku, ako sa to snazi v zavere nadhodit...
keď ťa baví informatika a máš logické myslenie, tak porozmýšľaj prípadne aj nad automatizáciou. Ročne končí minimum študentov tieto odbory a potenciál na zamestnanie veľmi veľký o plate ani nehovorím.
Studovat ekonomiku? To je co? Ekonomika je zjednodusene opis aktualnej/minulej/buducej situacie na trhu, ekonomia je "veda" ktora skuma akym sposobom sa ludia spravaju na tomto trhu. Ak nevies ani tento zakladny rozdiel, tak budes mat pravdepodobne s ekonomiou velky problem. Hlavne na skole (ine je ked ju studujes doma z netu), kde sa uci miliontristo pojmov od vymyslu sveta.
A ak ti ide len o peniaze, tak neries ani IT, lebo priemernych opicakov vypluvaju skoly na tisice.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
vyber si čo ťa baví a keď sa budeš snažiť, uplatníš sa s tým.
teraz sa rozbieha vyborny projekt s Yablkom ze webrebel.sk
ako kvalitny programator nemusis podliehat ani ziadnemu sefovi, velmi dobrych programatorov najdes na slovensku iba lupou (nemyslim kvazi programatorov typu "vytvorim web za 50€ vo wordpresse")
-> Java, C++, Ruby on Rails -> HTML5+CSS3+JS+jQuery
s tymto najdes uplatnenie vsade
nakolko html + css ovladam, Yablka sledujem uz zopar rokov , robil viacero projektov (codeigniter, wordpress tuts, atd), aj tak som sa prihlasil do Free kurzu, zo zaujimavosti. Kedze to robi Yablko, urcite to bude velmi kvalitna vec, keby som v tomto obore novaci, zaplatil by som si aj ten plateny kurz.
Rob čo ťa baví
- to je normalna urazka pre serioznych webmajstrov
ale on ako programator si tam moze dat seriozne ponuky, nie taketo od suflikarov s free sablonami na wordpress ^^
A ak ti ide len o peniaze, tak neries ani IT, lebo priemernych opicakov vypluvaju skoly na tisice.