akékoľvek skúsenosti, tí, čo viete o čo ide že kde ste toto ovocie zohnali, ako sa k nemu dostať proste. Je to moje úplne najobĺúbenejšie ovocie a odkedy nám skapali kríky, neviem sa k nemu dostať.
neviem čo to je, ale v Centrali v BA tuším bol obchod kde mávali exotické ovocie - dragonfruit a tak. Môžeš sa tam opýtať prípadne ti budú vedieť povedať alebo objednať.
Neviem no, takéto malinočernice alebo maliny vôbec sa až tak moc na Slovensku nepestujú, skôr už tie jahody.. ...ale tak upriamil by som pozornosť najskôr na veľké ovocinárske podniky ako Danubius Fruct v Dunajskej Lužnej a spýtať sa, či tam také náhodou nepestujú ...alebo potom tu čo mám Plantex Veselé, no čo ja viem, tak keď už, skôr pestujú maliny, ale ktovie, treba sa spýtať ...možno aj PD Čachtice to pestujú, viem, že aj čučoriedky majú aj ponúkajú na samozber a dosť sa ako pekne orientujú na rastlinnú výrobu ...tieto krížence, tak to neviem ani ja kto by tak vo väčšej výmere pestoval..
@kerrang no hej, vidím, že si budem musieť kúpiť krík a pestovať ale to pestovanie je tiež také joj.. že z toho pozbieraš pár kusov dokopy a rozrastie sa to do výšky a šírky jak nič
a černica, ani malinka a už tobôž nie jahoda to nenahradí
@annyejnji tak to je asi tá najlepšia možnosť a pritom aj vieš ako sa o to staráš, že do toho moc nedávaš chémiu, aké hnojivá použiješ, skrátka je to na tebe ...nie je to náročné, iba treba mať vôľu to polievať, raz za pol rok aspoň trochu tomu prisypať hnojiva a strihá sa to na jar pomerne ľahko ...rezy aj ľahko nájdeš na webe ...choroby to až tak moc nenapáda, len treba mať aspoň k tomu trošku vzťah to niekedy polievať, najmä keď Matka príroda nechce priniesť zrážky
Ono sa o to dá starať aj popri zamestnaní, však to je ešte piánko by som povedal ...ja som sa len predchvíľou vrátil z vonka, čo som zase ďalších 20 kíl nazberal višní, keď mi zavolala prvá záujemkyňa o trištvrte na 6, že by mala záujem a takmer ani neoddýchnutý po robote som oberal ...aj človek má dosť, no beriem to tak, že aspoň budem kludnejšie spávať, že vietor nepoláme konáre pod ťarchou plodov a že aspoň som si zarobil a dnes celý deň zarábal
@annyejnji no čo si, ja som rád aj za tú starú višňu, že tak rodí, však aj keby som chcel pestovať tayberry, tak tu nemožno, mám malý dvor ...musel by som si kúpiť najskôr parcelu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ĎAKUJEM
a černica, ani malinka a už tobôž nie jahoda to nenahradí