@7 v ôsmej triede som bol pred 7 rokmi
takže tvrdíš že ľahneš si do vane, ktorá je plná vody, a keď ti tam strčím elektrický kábel nič sa ti nestane? to je nelogické...
azizi a eraser, hlasujte a nemudrujte zatial, potom vam prezradim aj "pravdu"
9. ak by bol brutalne spoteny a tak by ho ta destilovana voda nezachranila
ale takže otázka je blbo položená...pretože čistá je vodivá a destilovaná nie je...ja som celý čas narážal na čistú vodu, za to mi to bolo akési podivné
@zamidari 1. keď napíšeš príspevok, už nejde hlasovať
2. nič proti, ale nejde o nijakú extra zaujímavosť ktorú treba tajiť, toto sa dá vpohode dozvedieť už zo školských lavíc... teraz je to už ajtak jedno, niektorí to tu už prezradili...
Uz sa tesim na tie "fundovane" elektrikarske odpovede. btw chcel by som vidiet toho, co by si nalial do vane destilovanu vodu a pustil tam zopar apmerov.
ale aby som nekazil anketu, tak sa k tejto problematike vyjadrim az neskor. Btw neverte vsetkemu co vas ucia na zakladnych skolach
@34 ak sme v teoretickej rovine, tak potom je to o inom. Takze bolo by dobre dodat, ci ma ist o idealny stav (ktory samozrejme v praxi moc neexistuje), teda ze dokazes teoreticky udrzat destilovanu vodu 100% cistu, alebo nie.
Chemicky cista voda nema dostatok vojne pochybujucich sa castic ktore by prenasali prud. Voda v prirode a vo vodovode obsajuje mnoztvo mineralnych latok a chlor ktore su ionizovane, a to je to co prenasa prud. Sice je pravda je aj samotna voda sa jonizuje na H30+ a OH- ale to nie je dostatocne na vedenie prudu.
Preto sa povazuje za izolant.
To vsak neznamena ze by som si ju lial do vane a pustal do nej prud s vysokym napetim
Pri vysokom napeti sa aj v gume mozu excitovat niektore elektrony a tie uz budu prud viest
@43 ako si povedal, zalezi od toho, ci je voda 100% cista. A pokial viem, tak destilovanu vodu neudrzis len tak v hociakom prostredi cistu a hlavne nie na dlhsiu dobu. Takze nech ma destilovana voda hociake vlastnosti, v praxy by som urcite netvrdil, ze je nevodiva
» answers.google.com/answers/threadv...
heh, tu je podobna otazka a dost vycerpavajuca odpoved. Odpovedajuci dokonca uistje, ze sa nemusim nicoho obavat ak sa kupeme v destilovanej vode a padne nam tam radio.
@45 ak je vana, kde nalejes destilovanu vodu, bez akychkolvek necistot, tak dotycny by aj mohol mat pravdu. Ale ako som uz vyssie spominal, idealny stav v praxi neexistuje. Staci ze si trosku spoteny a destilovana voda prestava byt 100% cista v takom pripade by som chcel vidiet, ci by niekto do takej vane liezol.
Otázka je položená nejednoznačne...každý izolant má svoju medzu..za normálnych podmienok je destilovaná voda nevodivá..ale ked položíme dve elektrody do pohára z vodou a pustíme tam 200000 V tak slabunký prúd preskočí...ak by sme chceli ešte lepšiu vodu na izolovanie tak jesto aj deionizovaná voda..tá je zbavená ionov...destilovaná je zbavená minerálov...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
takže tvrdíš že ľahneš si do vane, ktorá je plná vody, a keď ti tam strčím elektrický kábel nič sa ti nestane? to je nelogické...
destilovanú ani nepoužívam...
9. ak by bol brutalne spoteny a tak by ho ta destilovana voda nezachranila
Je tam napísane destilovaná tak o čom sa hádaš ?
2. nič proti, ale nejde o nijakú extra zaujímavosť ktorú treba tajiť, toto sa dá vpohode dozvedieť už zo školských lavíc... teraz je to už ajtak jedno, niektorí to tu už prezradili...
ale aby som nekazil anketu, tak sa k tejto problematike vyjadrim az neskor. Btw neverte vsetkemu co vas ucia na zakladnych skolach
Preto sa povazuje za izolant.
To vsak neznamena ze by som si ju lial do vane a pustal do nej prud s vysokym napetim
Pri vysokom napeti sa aj v gume mozu excitovat niektore elektrony a tie uz budu prud viest
heh, tu je podobna otazka a dost vycerpavajuca odpoved. Odpovedajuci dokonca uistje, ze sa nemusim nicoho obavat ak sa kupeme v destilovanej vode a padne nam tam radio.