Viete mi poradiť nejaký dobrý telefón? Momentálne mám LG optimus L7 a to je katastrofa. Reštartuje sa, seká, je hrozne pomalý a padajú mi aplikácie (a to ich tam vôbec nemám veľa). Chcela by som konečne nejaký poriadny telefón, ktorý nebudem mať chuť hodi
@ominousroar fuuu to si netrúfam keďže netuším ako sa také telefóny pohybujú nechcem potom vyzerať smiešne keď dám nejakú malú sumu a vysmejete ma že za to si nekúpim nič
mobily máš rozdelené do troch tried.
1. Lowendy nízka trieda ceny sa pohybujú od 100-150€
2. Midendy čiže stredná trieda od 150-300€
3. Highendy vysoká trieda od 300 vyššie
tak si vyber
@ominousroar do tých 300-400e, ale samozrejme nepohrdnem aj nejakým za stovku ak bude fajn na bežné použitie a hlavne bude bežať plynule bez sekania a robenia rôznych hlúpostí @77hanes77 ja neviem nič som neaktualizovala ani neviem ako :/
tak môžem ti z vlastnej skúsenosti odporučiť Sony Xperiu Z, ten telefon ma ani raz nesklamal, som s ním na 100% spokojný, ak si priplatiš môžeš mať aj novšiu Xperiu Z1. Ak chceš iné značky tak môžeš sa popozerať po Samsung galaxy S4, HTC One, LG G2. Ak chceš niečo so super foťákom tak Nokia Lumia 1020. Všetko sú to veľké telefóny s uhlopriečkou okolo 5 palcov. Ak chceš niečo menšie a veľa muziky za málo peňazí tak by som ti odporúčil Xperiu L alebo Xperiu M to ta vyjde do 180€. Tak si vyber už sama
@ominousroar Xperiu Z určite nie .. Keď už, tak Z1 ...
@caramelbiscuit
Ku tvojmu mobilu : Aktualizácia a pár pohraní s nastaveniami by ti vedelo trošku zrýchliť telefón.
K budúcemu telefónu :
Ak chceš telefón s Androidom a chceš sa pýšiť super mobilom, tak za tie sumy (do 420 €) máš High-endy ako Samsung Galaxy S4, ak budeš mať šťastie, tak aj Sony Xperia Z1, poprípade špičkový LG G2...
Ak chceš ušetriť, bude ti úplne stačiť aj Samsung Galaxy S3 (za 270€ čisto nový je super cena a ten telefón je stále výborný vo všetkých smeroch a myslím, že by ti úplne stačil)
Ak chceš niečo so Windows Phone :
Rozmýšľal by som medzi Nokia Lumia 820 (už od 210€)
Nokia Lumia 920 (od 270€) ...
Windows Phone má tú výhodu, že je jednoduché prostredie a systém je dokonale vyladený a rýchli aj na lacnejších zariadeniach (čo sa o Androide povedať nedá)
Ak chceš iPhone :
do 400€ zoženieš iPhone 4s 32GB
Všetky zmieňované mobily majú schopné parametre (výkoný procesor, dostatočná veľkosť RAM, kvalitnejší fotoaparát a všetko ostatné, čo by mal správny smartfón mať) ...
p.s Chcel som ti to zjednodušiť, tak preto som nepísal parametre jednotlivých telefónov ...
K tomu Androidu : Ešte v krajnom prípade, ak ti ide najmä o výkon za čo najmenej peňazí a nevadia ti azijské značky, možno by som pouvažoval o Xiaomi ...
Kvalita celkom ujde a ,,za málo penazí dostaneš veľa muziky'' ako sa hovorí ...
@ominousroar tá xperia Z1 vyzerá fajn, po S4 som kedysi pokukovala, uvidím rozhodnem sa keď mi bude končiť paušál, každopádne ďakujem za tipy budem na ne prihliadať @77hanes77 a nevedel by si mi takto na diaľku nejak popísať, ako to aktualizovať? Ja som do toho úplná lama a tento stav je už neprínosný, keď chcem niekomu zavolať čakám aj minútu kým mi to vytočí...
Na S3 som nepočula bohviečo, kamarátka ho chcela minule vyhodiť von oknom, tak mám k nemu trošku nedôveru iPhone je super imidžovka ale neviem to ovládať a odrádza ma to, že si tam skoro všetko musím platiť pokiaľ viem. Inak by som ho brala lebo je pekný
V prvom rade si skontroluj, či ho už náhodou nemáš aktualizovaný .. Otvor menu - nastavenie - informacie o telefóne (posledná možnosť v nastaveniach) a tam máš napísanú verziu Androidu...
Ak máš Android 4.0.4, môžeš aktualizovať na Android 4.1.2 takto :
@77hanes77 už som si to našla, ale zálohovala som si len fotky, dá sa to zálohovať ešte aj po tej aktualizácii? kontakty ma nenapadli :/ ale myslím, že tie mám na karte.
@77hanes77
áno sú to výhody, zabudol si ešte na jednu, Z1 má silnejšiu batériu o 700mAh, ale aj Z má svoje výhody oproti Z1
Menšie telo, tenší rámček okolo displeja a celkovo je ľahší oproti Z1 a hlavná výhoda je cena ktorá je viac než 100€
A tie výhody Z1tky čo si popísal tak rozdiel medzi Z a Z1 je minimálny, displej má lepší Z1 jednoznačne, ale po aktualizáciách je viditeľné zlepšenie displeja aj u Z
To že má Z1 výkonnejší procesor aj tak naprd keď už v Z je dosť výkonný na to aby to spustilo všetko.
áno Z1 má lepši fotoaparát, ale ani Z ho nemá vôbec zlý, Z1 ho má len o niečo lepší a aktualizáciami sa stále kvalita fotiek u Ztka zlepšuje.
s najnovšou aktualizáciou 4.3 sa grafikou a funkčnosťou Z veľmi priblížil Z1 a som rád, že sa sony nevykašľal na podporu a stále vydáva nové updaty ktoré vylepšujú stále už aj tak super mobil.
Neviem či stojí za to priplatiť si 100€ kvôli zopár vylepšeniam.
@caramelbiscuit Ja som z Nokie presedlal na Chuavejjj Ascend P6, spočiatku som veľmi váhal kvôli neznámej značke, ale keď som si ho zaobstaral, nemenil by som.
Som nad mieru spokojný. Sú to kvalitné kúsky a hlavne aj finančne nenáročné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
1. Lowendy nízka trieda ceny sa pohybujú od 100-150€
2. Midendy čiže stredná trieda od 150-300€
3. Highendy vysoká trieda od 300 vyššie
tak si vyber
@77hanes77 ja neviem nič som neaktualizovala ani neviem ako :/
@caramelbiscuit
Ku tvojmu mobilu : Aktualizácia a pár pohraní s nastaveniami by ti vedelo trošku zrýchliť telefón.
K budúcemu telefónu :
Ak chceš telefón s Androidom a chceš sa pýšiť super mobilom, tak za tie sumy (do 420 €) máš High-endy ako Samsung Galaxy S4, ak budeš mať šťastie, tak aj Sony Xperia Z1, poprípade špičkový LG G2...
Ak chceš ušetriť, bude ti úplne stačiť aj Samsung Galaxy S3 (za 270€ čisto nový je super cena a ten telefón je stále výborný vo všetkých smeroch a myslím, že by ti úplne stačil)
Ak chceš niečo so Windows Phone :
Rozmýšľal by som medzi Nokia Lumia 820 (už od 210€)
Nokia Lumia 920 (od 270€) ...
Windows Phone má tú výhodu, že je jednoduché prostredie a systém je dokonale vyladený a rýchli aj na lacnejších zariadeniach (čo sa o Androide povedať nedá)
Ak chceš iPhone :
do 400€ zoženieš iPhone 4s 32GB
Všetky zmieňované mobily majú schopné parametre (výkoný procesor, dostatočná veľkosť RAM, kvalitnejší fotoaparát a všetko ostatné, čo by mal správny smartfón mať) ...
p.s Chcel som ti to zjednodušiť, tak preto som nepísal parametre jednotlivých telefónov ...
Kvalita celkom ujde a ,,za málo penazí dostaneš veľa muziky'' ako sa hovorí ...
@77hanes77 a nevedel by si mi takto na diaľku nejak popísať, ako to aktualizovať? Ja som do toho úplná lama a tento stav je už neprínosný, keď chcem niekomu zavolať čakám aj minútu kým mi to vytočí...
Na S3 som nepočula bohviečo, kamarátka ho chcela minule vyhodiť von oknom, tak mám k nemu trošku nedôveru iPhone je super imidžovka ale neviem to ovládať a odrádza ma to, že si tam skoro všetko musím platiť pokiaľ viem. Inak by som ho brala lebo je pekný
V prvom rade si skontroluj, či ho už náhodou nemáš aktualizovaný .. Otvor menu - nastavenie - informacie o telefóne (posledná možnosť v nastaveniach) a tam máš napísanú verziu Androidu...
Ak máš Android 4.0.4, môžeš aktualizovať na Android 4.1.2 takto :
1. klikni na tento web : » www.lg.com/sk/mobilna-podp...
2. Stiahni si ovládač USB pre Windows (predpokladám, že používaš Windows)
3. Nainštaluj daný ovládač, ktorý si stiahla
4. Stiahni si NÁSTROJ PRE MOBILNÚ PODPORU LG
5. Nainštaluj si NÁSTROJ PRE MOBILNÚ PODPORU LG
6. reštartuj PC (pre istotu)
7. Pripoj USB kábel do telefónu
8. Otvor NÁSTROJ PRE MOBILNÚ PODPORU LG a klikni na ZAČAŤ AKTUALIZÁCIU
9. Po aktualizácií doporučujem urobiť Factory reset (vymazanie všetky údajov), (pre istotu, predídeš zbytočným chybám, no nie je to povinné)
Takže si zálohuj kontakty, SMS, foto, hudbu, video a všetko, o čo nechceš prísť.
Veci, ktoré máš na pamäťovej karte ostanú, nezmažú sa.
Factory reset urobíš tak, že v nastaveniach nájdeš možnosť zálohovanie a resetovanie a dáš vymazať všetky udaje a obnoviť nastavenia výrobcu.
----
Ak už Android 4.1.2 v mobile máš už teraz, preskoč kroky 1-8 a urob iba krok 9, čiže factory reset.
Lepší displej (menej vyblednutý, než na Xperií Z)
Výkonnejší procesor
Lepší fotoaparát
Potom urob factory reset
...
Nemáš za čo
áno sú to výhody, zabudol si ešte na jednu, Z1 má silnejšiu batériu o 700mAh, ale aj Z má svoje výhody oproti Z1
Menšie telo, tenší rámček okolo displeja a celkovo je ľahší oproti Z1 a hlavná výhoda je cena ktorá je viac než 100€
A tie výhody Z1tky čo si popísal tak rozdiel medzi Z a Z1 je minimálny, displej má lepší Z1 jednoznačne, ale po aktualizáciách je viditeľné zlepšenie displeja aj u Z
To že má Z1 výkonnejší procesor aj tak naprd keď už v Z je dosť výkonný na to aby to spustilo všetko.
áno Z1 má lepši fotoaparát, ale ani Z ho nemá vôbec zlý, Z1 ho má len o niečo lepší a aktualizáciami sa stále kvalita fotiek u Ztka zlepšuje.
s najnovšou aktualizáciou 4.3 sa grafikou a funkčnosťou Z veľmi priblížil Z1 a som rád, že sa sony nevykašľal na podporu a stále vydáva nové updaty ktoré vylepšujú stále už aj tak super mobil.
Neviem či stojí za to priplatiť si 100€ kvôli zopár vylepšeniam.
Som nad mieru spokojný. Sú to kvalitné kúsky a hlavne aj finančne nenáročné.