Ako vyzerá/vyzerala vaša telesná na strednej? Hlavne myslím u vás dievčatá. Lebo ja sa pravidelne stretávam s tým, že z 10 dievčat zvyknú cvičiť 3-4, stretol som sa aj s tým, že väčšina dievčat je v triede oslobodená od telesnej. Chlapci u vás je to ako?
Ja by som napríklad najradšej necvičil, lebo športy, ktoré mňa bavia, väčšina nevie hrať, teda je to oničom a robíme to čo mňa nebaví. Ale tak z tých 12 (alebo koľkí sme tam) tak cvičíme väčšina skoro vždy.
kým som chodila na strednej bolo to všelijaké.. 1 - 2 ročník sme mali telocvikárku, ktorá nás demonitovala, nadávala nám, nedalo sa s ňou normálne rozprávať, nútila nás behať vonku v zime a daždi a bola to katastrofa, vtedy fakt cvičili 2/10 dievčat a keď sme mali plávanie tak sa stalo, že neplával nikto .. ale sťažovali sme sa na ňu tak nám ju vymenili, došiel nám mladý, pekný, ale hlavne úplne v pohode telocvikár.. proste vedel nás nabudiť na cvičenie, robil s nami to čo nás bavilo a nie to čo bolo nutne v osnovách, dalo sa s ním aj porozprávať a vtedy cvičilo 9/10 dokonca aj v bazéne ..
povedala by som, že čo sa týka telesnej a dievčat veľmi závisí na prístupe učiteľa..
No, my sme lenivá trieda. Je nás 12. 3 chalani. Jeden je oslobodený a jedna baba. A z tých zvyšných 10 nás cvičí najviac 5. Ale cvičíme také normálne veci, len ten učiteľ od nás chce, aby sa nám aj chcelo...
my robíme vždy niečo iné. Dokonca sme raz aj meditovali a kedže máme telesnú dvojhodinovku raz za týždeň, tak sme v zime chodili na korčule a najnovšie sme boli behať orientačný beh. Osobne sa mne viac páči, ked robíme vždy niečo iné, nakoľko ma nebaví hrať stále volejbal a tieto hry, ktoré väčšina rada hrá. Nepatrím medzi väčšinu.
my sme nonstop hrali iba florbal, co je asi najnudnejsi sport na planete a nikoho to nebavilo, cize cvicila v priemere tak 1, cez dobre dni 2, ostatok povedal, ze ma zabudnuty ubor a bolo to ukoncene ja som uz klasicky necvicila a uz sa ma ani nikto nepytal, lebo so mnou neratali nebudem predsa zvysok dna smrdet
Dost vazne sme isli podla osnov, vzdy bola tema tyzdna, ako sa z toho ujebat ale tiez sa nedalo 15 krat po sebe, mna v istom bode prestalo bavit cele to vymyslanie zjavnych bludov, tak som pocvicila a isla prec.
zopár dievčat sa dalo oslobodiť.. inak sme viac-menej v 1.-3.ročníku hrali loptové hry, poväčšinou určila učiteľka, čo budeme hrať.. občas posilka.. a teraz vo štvrtom sme si mohli zväčša vybrať, čo chceme robiť, zopár z nás šlo do posilky alebo šli hrať to, čo chceli a zopárkrát nám aj hodinu presunula na nejakú, čo odpadla a nemuseli sme čakať v škole čiže no telesnú som moc nemusela, teraz v poslednom ročníku som ju brala v pohode
zalezi dost podla mna od ucitela. ked sme mali jedneho mladeho, co s nami cvicil, robil nam take "treningy" ako v posilke tak cvicili vsetky baby. teraz mame 70rocneho dedka, ktoremu je vsetko uplne jedno a to uz necvici nikto.
cely system je jebnuty ja sa cudujem ze mame aspon par dobrych sportovcov lebo v skolach asi fakt nikoho k tomu nemozu inspirovat telesnu bud ucia nejaky gestapaci alebo ludia co na to uplne jebu proste by to mala byt skola hrou a aj telesna potom by sa ziaci k tomu inak stavali
moj postoj k sportu je pozitivny. ale telesna to fakt ne. to bol cisty teror a nechapem kde tych telocvikarov beru. vzdy to bol maximalne ujebany kokot ktoremu ego vysvihlo uplne dakde na mesac. vzdy som sa dal oslobodit lebo pocuvat tie jeho picoviny a sracky mi akurat dvihalo tlak a okrem toho sme furt hrali futbal alebo florbal co su pre mna uplne nezaujimave debilny
My sme mali skupinu kktov čo nikdy nemali úbor/necvičili a jeden bol oslobodený, ale chlapcov cvičilo vždy aspoň 8. Ja som bol raz v živote oslobodený, keď som mal narazenú nohu
No baby, heh tie mááálo cvičili. Furt "nemám úbor" alebo "som chorá" alebo tak. Asi dve cvičili pravidelne, to úž spájali s chlapcami dokopy.
Ja posleddné 3 a 1/2 4 ročník som chodil cez TV na tréningy, kedže som to mal vybavené. A v 1.ročníku sme dreli.. kedže sme mali učiteľa fyzicky dosť zdatného.. 2.ročník si nepamätám ani.
záleží od učitela vo velkej miere. Zväčša sa porobia cviky čo sa majú, alebo ako tak dodržia osnovy, a ked je dobrý učitel tak nas necha hrať čo chceme druhú polovicu hodiny minimálne. Ak nie tak proste robíme somariny... a aj ked robime športy tak nejake blbe cviky s kuželami slalomi a podobne veci... A z báb fakt minimum cvičilo... keby sme my chalani tolko necvičili tak už som davno prepadol zo správania kvoli tomu že necvičim na telesnej. Ale v prvom ročniku sme mali učitela super, ktory ale zapisoval dochadzku a nie vždy sa sním dalo dohodnuť nech si to neznačí. A potom 2 roky sme mali telocvikárku ktorá bola uplne super, a ja ako športovec( ) čo som mal v nedelu zapasy, pondelok treningy a podobne, tak som proste povedal že nemám veci lebo proste nemám druhé tenisky a veci na cvičenie a tak som velku časť roka necvičil ked som mal v nedelu zapasy. Cvičil som len vo štvrtok. A nezapisovala mi to, a ešte ked hrali niečo ako futbal alebo florbal tak som cvičil aj ked som nemal ubor. To inak bežne , zväčša do brány ide necvičiaci .... A baby povedia že maju kramy a tym to hasne proste ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
povedala by som, že čo sa týka telesnej a dievčat veľmi závisí na prístupe učiteľa..
No baby, heh tie mááálo cvičili. Furt "nemám úbor" alebo "som chorá" alebo tak. Asi dve cvičili pravidelne, to úž spájali s chlapcami dokopy.