Chcel by som si kupit elektricku gitaru.Neviete kolko € si mam priblizne nachystat na gitaru a vsetky ostatne veci ktore ktomu potrebujem?Nemusia byt nove,mozu byt aj pouzivane staci aby to hralo
@exonr yop... a ešte ten kápel... len si to pred kúpou ešte omrkni, či budeš spokojný, lebo keď si tú ponuku živo predstavím, neviem, či svojmu používateľovi prinesie viac radosti alebo týrania zmyslových orgánov
Tak urcite ju najskor vyskusam ale s mojimi skusenostami s elek. gitaraou by som asi nezbadal rozdiel medzi tou za 45€ a neakou za 700€.. a ten kabel co stoji?
@eraser Tak urcite ju najskor vyskusam ale s mojimi skusenostami s elek. gitaraou by som asi nezbadal rozdiel medzi tou za 45€ a neakou za 700€.. a ten kabel co stoji?
@exonr gitara za 45 eciek? ak chces kupovat elektriku tak ak naozaj chces aby to aj hralo pod 300 eur by si nemal ist. No a kombo idealne v takej istej cenovej kategorii. Inak budes sklamany a ver mi, hned zistis ze je to na picu a je jedno ci mas nejake skusenosti alebo nie kabel stoji 20 eur, ale zvycajne ho dostanes ku gitare zadarmo. Ja som kupoval v hudobnom bazare pouzitu gitaru a dostal som okrem kablu aj kufor.
Imho si kup nejaku Squier kopiu Stratocastru s kombom tak 15-tkou (dokopy tak 150-170 uri) a potom neskor uvidis, ci sa tomu chces venovat viac... inak len vyhodis peniaze, potrebujes nadsenie, nie stredne dobre vybavenie za vela penazi. Ale tie totalne low-end veci, ako si uviedol, by som zas nebral. Potrebujes:
-Gitoska
-Kombo - to spojis s gitarou kablom lol. Zober nieco do 20w, ak to budes mat v izbe. Viac nepotrebujes a ak ta to _hrozne_ zacne bavit, tak si aj tak kupis este dalsie do skusobne alebo co.
-Struny... hocijake, nepotrebujes uzasny zvuk, potrebujes cvicit. Spytaj sa chlapika v shope. Zober nejake 10-iny, mensie cislo je stoka IMO (plastelina)
-Kabel - asi to chces mat v izbe, rozhodni sa sam. Ked budes hrat, tak sa mozno budes chciet prechadzat , zobral by som tak 6-10m. Ale tiez je to na tvojom uvazeni, hlavne aby fungoval.
-Trsatka... to sa ti bude stracat, zober najprv 10. Kup si od 1mm po 2mm rozne hrubky a zisti, ktora ti vyhovuje najviac.
..no moj brat sA v tom vyzna... no potrebuješ combo... to j taky velky reprak... a do toho tu elktricku gitaru zapojiš.... ... na elektricku su najlepšie asi trsátka... ak vieš čo to je...a kolko stojí? fakt... nwn ale je ais draha... moj brat si na to musel požičiavta od fotrovcov.....
@exonr Urob, co povazujes za vhodne Mne osobne by az taky zly zvuk liezol na nervy, ale ak ti to nebude vadit, tak pohoda jazz. Ale ta ponuka za 45 euri, neviem neviem. 5w kombo je extrem. Vhodna pre zaciatocnikov je jedine preto, ze je lacna. Okrem toho ma tremolo, to by si musel srobovat dole, alebo by ti to v zaciatkoch zavadzalo.
Aj na lacnej gitare sa vies naucit hrat ako kral, ale aby si to o polroka nepredaval za 20,- kvoli tomu, ze ti to bude pilit usi. Najlepsie je spytat sa v hudobnom obchode, co ti tam typek povie. Nemam skusenost, ze by nejak odrbavali.
No a zozen si ucitela, lebo ked zacnes hrat len tak sam, akurat pochytas zlozvyky.
@sirota a treba vyberat gitaru aj podla toho aku hudbu chcem hrat?Aku by som potreboval keby chcem hrat napr. punkrock? ta za 45€ asi nebude na to moc dobra
@exonr Jasne, ze treba, ale punkrock nie je taky vyhraneny, tam ti bude fungovat v podstate vsetko. Skor na funk alebo ultratemny metal by si zhanal nieco specifickejsie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Imho si kup nejaku Squier kopiu Stratocastru s kombom tak 15-tkou (dokopy tak 150-170 uri) a potom neskor uvidis, ci sa tomu chces venovat viac... inak len vyhodis peniaze, potrebujes nadsenie, nie stredne dobre vybavenie za vela penazi. Ale tie totalne low-end veci, ako si uviedol, by som zas nebral. Potrebujes:
-Gitoska
-Kombo - to spojis s gitarou kablom lol. Zober nieco do 20w, ak to budes mat v izbe. Viac nepotrebujes a ak ta to _hrozne_ zacne bavit, tak si aj tak kupis este dalsie do skusobne alebo co.
-Struny... hocijake, nepotrebujes uzasny zvuk, potrebujes cvicit. Spytaj sa chlapika v shope. Zober nejake 10-iny, mensie cislo je stoka IMO (plastelina)
-Kabel - asi to chces mat v izbe, rozhodni sa sam. Ked budes hrat, tak sa mozno budes chciet prechadzat , zobral by som tak 6-10m. Ale tiez je to na tvojom uvazeni, hlavne aby fungoval.
-Trsatka... to sa ti bude stracat, zober najprv 10. Kup si od 1mm po 2mm rozne hrubky a zisti, ktora ti vyhovuje najviac.
Jea
Aj na lacnej gitare sa vies naucit hrat ako kral, ale aby si to o polroka nepredaval za 20,- kvoli tomu, ze ti to bude pilit usi. Najlepsie je spytat sa v hudobnom obchode, co ti tam typek povie. Nemam skusenost, ze by nejak odrbavali.
No a zozen si ucitela, lebo ked zacnes hrat len tak sam, akurat pochytas zlozvyky.