ale to nie je vina zubárov.. ja mám pripravených okolo 600e, lebo mi bude zubárka (moja teta) len korunkovať niektoré zuby..a to si nepýta samozrejme nič za prácu....
@catmartina A to radšej budeš poslušne skladať peniažky na kopu ako poslušná ovečka, nadradene tvrdiť, že to je normálne, až prekvapene, čo som ti vypustil z klávesnice a veriť tomu, že tých 600 eur je bez príplatku práce jo? Som zvedavý, koľko eur si bude pýtať moja zubárka, čoskoro idem dať zistiť, čo s mojím zubom prasknutým kvôli bývalej zubárke...
no tak jaby som mmohla mať korunku za cca 150 ... ale som mimo BA a chodím na pravidelné preventívky (ak nahodou si nebola 5 rokov u zubárky tak sa nečuduj)
@normane aha jasné tak ty si neodkaldaj peniažky ako poslušná ovečka a choď si s poloprazdnou hubou rozpadnutou, logika a zober si že slovaci čo žijú napr. v amerike, tak keď idú navštíviť rodinu tak si idu hneď dať iurbiť zuby: prednostne, ako nepoistený oný, majú to 5x drahšie ako mi a stále ich to výjde lacnejšie ako tam
@lawey Na preventívku chodím každý rok, myslím, že som ani raz nevymeškal preventívku...
@lawey Ale ja kurva nehovorím o Amerike, ale o Slovensku, kde je plat rodiča do piči niečo okolo 300 eur!!! Tak prečo stále to porovnávanie?! Vravím o Slovensku, tak o Slovensku! A mám len jeden zub na 30% vybitý, tak mi tu nehovor nič o poloprázdnej hube ty škaredá píča!
Slovenské-neslovenské...materiály sú Švajčiarské...asi zadarmo robiť nebudú. Ver tomu,3/4 sumy,si zhrabnú zubní technici a 300e za zub je sakra veľa,to v akom meste bývaš?
@normane ty hovoríš o tom AKE TO JE NA SLOVENSKU ZO ZUBARMI .... tak somt i dala príklad ze pre ludí z INYCH STATOV je tu tuto LACNE! (z toho vyplýva že všade sú drahí, ba aj drahší)
a prosím ťa, tie perojatíva si nechaj pre seba dobre?
sance, ze ten zub bude kvalitnejsi ako to co dostanes v uk zubarstve su vsak ovela vyssie. plus aj lacnejsie. a treba si zvykat, zachvilu budeme platit aj za vzduch co dychame.
@neviemsivybratnick toto je inteligentná reakcia hodná dospelého človeka... používam takmer všetko dostupné v oblasti ústnej hygieny a aj tak mám problémy zo zubami.... genetiku neojebeš
Nedávno som bola u zubára, opravoval mi stoličky, zmena nebola vidieť. Možno tam dával neviditeľnú blombu, alebo nejaký zázrak. Keď za to nič vypýtal 80€ tak som len zízala, nechcem vidieť čo bude o týžden na dalšej prehliadke.. Viac ako stovku tam teda nenechám, má síce super prístroje ktoré som nikde nevidela ešte, ale aj tak. Ľudí majú lekári dosť, a mali by viac keby nebrali také prijebané velké čiastky
@skingirl94 zubári sú strašne drahí ... ako ja som chodila k jednému takému ... no nevyjadrujem sa, a potom som prešla k mojej terajšej a iné pálky .... za pol roka som tam vyše 500€ nechala, sa čudovala že čo mi to so zubami porobil ....
každá. výnimkou sú pochopiteľne tie ako parodontax čo obsahujú liečivé sajrajty na ďasná, ale zubom samotným je takmer jedno akú pastu, a či vôbec nejakú použiješ, to najpodstatnejšie z celého procesu je mechanické odstránenie povlaku
"ale na druhej strane ti pasta vseobecne pomaha jednoduchsie a ucinnejsie odstranit plak"
áno, pokiaľ je abrazívna, tak popri tom ako ti stenšuje sklovinu pomôže aj v tomto, to je fakt.
"obsahuje fluor, lepsie chrani pred kazmi"
zaprvé toto je jeden bod, pretože môže lepšie chrániť pred kazmi jedine tým že bude zubom dodávať fluór, zadruhé je to tak trochu neistý bod, lebo sa stále vedú (aj keď už nie tak ohnivé) diskusie o tom či vôbec a ako veľmi je fluór schopný sa do skloviny vstrebávať v tej forme ako je v pastách, a ak aj áno, či má nejaký výrazný účinok (vraj len tvorí na povrchu zubu vrstvu "akožeskloviny", materiálu ktorý je sklovine podobný, aj keď krehkejší a jednoduchšie baktériami zožrateľný, ale hej, stále lepšie než nič)...
proste... hej, nejaký efekt má, ale ani zďaleka nie taký radikálny a dôležitý ako si myslíš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
ale to nie je vina zubárov.. ja mám pripravených okolo 600e, lebo mi bude zubárka (moja teta) len korunkovať niektoré zuby..a to si nepýta samozrejme nič za prácu....
a hej sú drahí... ale čo dnes nie je...
@lawey Ale ja kurva nehovorím o Amerike, ale o Slovensku, kde je plat rodiča do piči niečo okolo 300 eur!!! Tak prečo stále to porovnávanie?! Vravím o Slovensku, tak o Slovensku! A mám len jeden zub na 30% vybitý, tak mi tu nehovor nič o poloprázdnej hube ty škaredá píča!
a prosím ťa, tie perojatíva si nechaj pre seba dobre?
Tiez som sa mi zlomili horne jednotky a musel som cvakat 700€. Ten material na zuby je jednoducho drahy bohuzial
...a vieš o tom že pasta je pri umývaní zubov to najmenej podstatné?
každá. výnimkou sú pochopiteľne tie ako parodontax čo obsahujú liečivé sajrajty na ďasná, ale zubom samotným je takmer jedno akú pastu, a či vôbec nejakú použiješ, to najpodstatnejšie z celého procesu je mechanické odstránenie povlaku
ale na druhej strane ti pasta vseobecne pomaha jednoduchsie a ucinnejsie odstranit plak, zvysky jedal, obsahuje fluor, lepsie chrani pred kazmi atd
"ale na druhej strane ti pasta vseobecne pomaha jednoduchsie a ucinnejsie odstranit plak"
áno, pokiaľ je abrazívna, tak popri tom ako ti stenšuje sklovinu pomôže aj v tomto, to je fakt.
"obsahuje fluor, lepsie chrani pred kazmi"
zaprvé toto je jeden bod, pretože môže lepšie chrániť pred kazmi jedine tým že bude zubom dodávať fluór, zadruhé je to tak trochu neistý bod, lebo sa stále vedú (aj keď už nie tak ohnivé) diskusie o tom či vôbec a ako veľmi je fluór schopný sa do skloviny vstrebávať v tej forme ako je v pastách, a ak aj áno, či má nejaký výrazný účinok (vraj len tvorí na povrchu zubu vrstvu "akožeskloviny", materiálu ktorý je sklovine podobný, aj keď krehkejší a jednoduchšie baktériami zožrateľný, ale hej, stále lepšie než nič)...
proste... hej, nejaký efekt má, ale ani zďaleka nie taký radikálny a dôležitý ako si myslíš.