Asi nudite ludi, ked si pri vas scrolluju facebookom ked ich zavolate do baru. Pri mne to ludia nerobia a ked nahodou ano, tak je to na par sekund ako odpisanie atd. a to ma fakt nevadi, ked ma popri tom ta osoba pocuva a nenarusuje to komunikaciu. Keby to niekto pri mne robil, urcite by som mu povedal, ze ked ho nudim, mozem ist domov a nech si sedi na pive sam.
Ja ked chodim s niekym takto sadnut tak mame taku hru ze vsetci daju mobily na zaciatku na stol do stredu a kto ho prvy vezme plati som si nemyslela ale ono je to ozaj ucinne
@gnomeslayer nechodim uz velmi s ludmi na pivo ze jeden na jedneho, ale vzdy je nas viac a obcas sa najde clovek, co raz za 10-15min vytiahne telefon a odpisuje a mne to proste vadi...akoze ti ludia davaju pozor a zapajaju sa do konverzacie,ale maju stale potrebu checkovat kto im mimo to pise.. a ja uz stracam trpezlivost
(nehovorim, ze teraz chce nieco ostatnym ukazat, dohaduje sa s niekym,kto sa ma este pridat alebo je to nieco surne..to je ina vec)
pouzivanie smartfonu v spolocnosti beriem ako normalnu vec pokial ho clovek pouzije len ak sa jedna o nieco dolezite, ak foti alebo toci video ci nejaku inu zaujimavost hlada na nete alebo chce ludom ukazat, alebo ked je na to cas ak si niekto odbehne alebo kontrola casu, sam to tak robim a mam aj znamych ktori castejsie ako je normalne cumia do mobilu a to mi trochu vadi... inak to tolerujem pretoze ak prave teda s niekym nie som tak co mam na tom riesit? je to clovek pouzivajuci svoj maly vreckovy pocitac na zdielanie a vyhladavanie informacii
@sianagirl245 To je fakt krute, to by som platil vzdy, kedze som horuca linka.
@Bebekex Ja napr. nemam rad velku spolocnost, radsej som s jednym max dvoma ludmi a venujem sa im na plno. No a necudujem sa ti, mne to robia fakt zriedka a viem, ze len vtedy, ked je to nieco surne, ale keby cumeli do messengeru kazdu pol hodinu a vedel by som, ze to nie je nic dolezite, tak by ma to sralo. Ale, ako som pisal vyssie, nestava sa mi to casto. nastastie.
@gnomeslayer tak mohol by si si to vediet zariadit ale tak jasne ze vzdy sa to neda...v tom pripade je stale sanca ze ti zrovna vtedy nikto nezavola a myslim ze by ti mohla byt v takomto pripade udelena vynimka ale to uz nezavisi od teba ale od ostatnych
Keď ma volali von niekto takí, ktorí len prečumeli spoločne strávený čas do mobilu, tak som im pri ďalšom pozvaní povedal, že ak plánujú zas čumieť do mobilov, tak nejdem A, samozrejme, aj v danej situácii, som sa voči tomu ozval.
Keď sa sedí v krčme, tak sa sedí v krčme a diskutuje, keď sa píšu SMSky tak sa píšu, keď sa volá tak sa volá, keď sa plače tak sa plače, keď sa smeje tak sa smeje, keď sa chľastá tak sa chľastá, keď sa postí tak sa postí. Preto nemám rád keď je niekto na telefóne v krčme ani hoci-čo podobne rozdvojené. Keď sa chce niekto porozprávať tak asi sa chce porozprávať so mnou a nie s kolegom na FB.
ako ked sme dade 10ti a jeden je furt na mobile tak ok nezájem, ale ked sme dvaja a dakto oproti mne sedi, pije kávu a čúmi na insta tak mam chuť ho zabiť
čo ja viem, ja som tiež stále na nete..len ak idem von nie, vtedy si mobil vôbec neberiem a každý sa venujeme tomu druhému, aj keď občas niekto kukne do mobilu alebo hodí o nás fotku na net
V Ázii je to normálne sedieť nad pivom alebo hamburgerom polhodinu a kecať len 5 minút a ostatný čas sa hrať s mobilom a písať s kamarátmi. Už mi to ani divné nepríde.
To sa aj dá, netolerovať návyky iných?
Btw ja sa pozriem do mobilu vždy keď mi niekto napíše alebo niekedy len tak, rovnako to robí skoro každý koho poznám a nemám pocit žeby sme sa nudili, zabávame sa a niekedy mrkneme do mobilu, ak je tam niečo zábavné tak to ešte aj druhej osobe ukážem a zasmeje sa tiež.
Žijeme v 21. storočí.
Ak to niekoho uráža tak to mám fpiči.
ľudia, ja mám zasa pocit, že žijem v škatuľke... ale odkiaľ beriete všetci tých ľudí, čo čumia do mobilu len?
akože ja z posledných 30 ľudí, s ktorými som sa stretla si nepamätám ani jediného, kto by počas nášho rozhovoru pozeral do telefónu, alebo ho celkovo vyťahoval, ak nešlo o súrny hovor,alebo mi niečo ukázať...
pre mňa je totálne normálne aj 2-3 hodiny byť s niekym v reštaurácii/kaviarni a rozprávať sa a obe strany nemajú za potrebu ísť na socialne siete...
zo všetkých ľudí čo poznám poznám 1 jedinú osobu, čo takto býva na mobile a s ňou si ani nie som blízka...
uraza ma to. akoze ctj, ja telefon mam cely den na silent, vecer idpisem na vocape. ked idem von ani sa hi nechytim. mam kamosku kt nonstop telefonistka, vjuse niekto. ide ma z toho porazit, ale ona kazdy jeden hovor oznaci za dolezity
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
(nehovorim, ze teraz chce nieco ostatnym ukazat, dohaduje sa s niekym,kto sa ma este pridat alebo je to nieco surne..to je ina vec)
ale pokial len tak scrolluje fb,tak to mi vadi.
@Bebekex Ja napr. nemam rad velku spolocnost, radsej som s jednym max dvoma ludmi a venujem sa im na plno. No a necudujem sa ti, mne to robia fakt zriedka a viem, ze len vtedy, ked je to nieco surne, ale keby cumeli do messengeru kazdu pol hodinu a vedel by som, ze to nie je nic dolezite, tak by ma to sralo. Ale, ako som pisal vyssie, nestava sa mi to casto. nastastie.
Btw ja sa pozriem do mobilu vždy keď mi niekto napíše alebo niekedy len tak, rovnako to robí skoro každý koho poznám a nemám pocit žeby sme sa nudili, zabávame sa a niekedy mrkneme do mobilu, ak je tam niečo zábavné tak to ešte aj druhej osobe ukážem a zasmeje sa tiež.
Žijeme v 21. storočí.
Ak to niekoho uráža tak to mám fpiči.
akože ja z posledných 30 ľudí, s ktorými som sa stretla si nepamätám ani jediného, kto by počas nášho rozhovoru pozeral do telefónu, alebo ho celkovo vyťahoval, ak nešlo o súrny hovor,alebo mi niečo ukázať...
pre mňa je totálne normálne aj 2-3 hodiny byť s niekym v reštaurácii/kaviarni a rozprávať sa a obe strany nemajú za potrebu ísť na socialne siete...
zo všetkých ľudí čo poznám poznám 1 jedinú osobu, čo takto býva na mobile a s ňou si ani nie som blízka...