ťahám tak už 5rokov všetky hry, programy, hudbu, ebooks, keby môžem stiahnem si odtiaľ aj toaleťák ...ale na druhú stranu sa priznám, že ak sa mi nejaká hudba veľmi páči tak si kúpim album, alebo vinil a už som si aj kupovala hru, ktorá sa mi veľmi zapáčila
podľa mňa je chyba spoločností, že sa nevedia prispôsobiť novým požiadavkám moderného trhu a najmä preto ľudia ilegálne sťahujú (napríklad si nekúpim hru za 70euro, keď neviem či ma budem baviť a po troch dňoch ju neodinštalujem).
myslím, že keby chceli tak vystopujú, ale tých čo ťahajú cez torrent je veľmi veľa a my sme len také malé rybky
No teraz nedavno bolo v spravach alebo na aktualitach... neviem presne, že v Trnave na vysokoškolskom internate niekto sťahoval cez torrent a tušim im dali pokutu alebo zrušili na chvilu internet ... neviem
samozrejme. dokonca americká vláda má vlastné "lapače", servery ktoré sa tvária ako torrentové klienty a tvária sa že ľuďom poskytujú časti toho obsahu ktorý sťahujú, a keď sa naň ľudia pripoja, tak si ukladajú ich IPčky.
čiže keby chceli, tak si odbijú zopár formalít a majú tvoje meno aj adresu, ale ako tu už bolo povedané, torrenťáci sú obvykle malé ryby, tým sa nikomu nechce zaoberať, tých pár správ o ľuďoch čo dostali obrovské pokuty, to boli len "exemplárne prípady", ktorými chceli odstrašiť ostatných.
@qwer28 tak ja som sťahoval 50 GB serie disneyoviek a bol som rad, aj ked to trvalo viac ako týždeň, lebo aspoň tam to bolo a netreba sa o to stahovanie starat
Neviem presne teraz nazov tej stranky ale existuje uz, jej ucel je jednoduchy, stahuje verejne torrenty a zapisuje si statistiky - ip adresy a co stahuju. Tato databaza je verejne dostupna s vyhladavanim...nastastie moju IP este nezaznamenali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
podľa mňa je chyba spoločností, že sa nevedia prispôsobiť novým požiadavkám moderného trhu a najmä preto ľudia ilegálne sťahujú (napríklad si nekúpim hru za 70euro, keď neviem či ma budem baviť a po troch dňoch ju neodinštalujem).
myslím, že keby chceli tak vystopujú, ale tých čo ťahajú cez torrent je veľmi veľa a my sme len také malé rybky
samozrejme. dokonca americká vláda má vlastné "lapače", servery ktoré sa tvária ako torrentové klienty a tvária sa že ľuďom poskytujú časti toho obsahu ktorý sťahujú, a keď sa naň ľudia pripoja, tak si ukladajú ich IPčky.
čiže keby chceli, tak si odbijú zopár formalít a majú tvoje meno aj adresu, ale ako tu už bolo povedané, torrenťáci sú obvykle malé ryby, tým sa nikomu nechce zaoberať, tých pár správ o ľuďoch čo dostali obrovské pokuty, to boli len "exemplárne prípady", ktorými chceli odstrašiť ostatných.
no ťahám iba cez torrenty (pár TB som cez ne už stiahol) a zatiaľ nič