Tak nie to, že na škole máme zakázané nosiť "plážové oblečenie" typu šortky, kraťasy, tričká na ramienka, šaty či žabky ale ešte keď neprídem do školy musí rodič volať triednej alebo na sekretariát, že neprídem lebo keď nezavolá nemusí mi uznať ospravedln
vitaj v Košiciach mne triedna neospravedlnila lebo som jej doniesla neskoro ospravedlnenku (ona totiž bola mesiac na liečení) tak mám na poslednom vysvečku z môjho jeblého gympla 3 zo správania ale na ten zákaz oblečenia by som sa vybodla, zo školy ťa preto nevyhodia, nemôžeš predsa v 30 stupňových teplotách sedieť v dlhých čiernych nohaviciach a svetri
@faxx normálne tam zapisujú rodičia svoje deti toto je naša "škola" prosím pekne vychádza ti na vysvedčení trojka profesor ti dá prepadnúť pretože on si môže známkovať ako chce on a to prosím pekne máš 3,3,3 ale nejako z toho vznikla 5 a náš odbor sa neotvára tak nech sa páči reparát v auguste a s tým oblečením to je fakt tak
Jáj to si ešte asi nebola na hotelovej v PN. Tam vraj len čierne nohavice a košele. Proste spoločenskejšie oblečenie. Šortky či nejaké povoľnejšie tričko neexistuje. Proste čo najslušnejšie. Tiež choré. Čo im to pri tom štúdiu pomôže ?
Som v druhej časti budovy (Šrobárka), ale nevyzerá to tam o nič lepšie. Musíme volať na sekretariát pre každú píčovinu a pani profesorka si to aspoň trikrát ešte overí... ospravedlnenky niekedy neuznáva vôbec.
@esmik : šaty, tričká na ramienka aj kraťasy myslíš že to niekto rešpektuje? ale tak máme na škole pár "inteligentných ľudí" ktorí keď je vonku 30 stupňov oblečú si rolák D
Lol akože nech vám nejebe toto keby mi niekto povie že si nemožeš do školy obliecť to čo chceš tak by som mu určite neveril vlastne mne sa ani moc nechce veriť normalne by som sa dostavil v kraťasoch,žabkách,farebnom tričku,šiltovka,okuliare, že čo je neverím tomu proste že toto može byť na školach
@hegi450 no tak nejako to máme aj my ešte že nemáme už zástupkyňu za triednu profku ako minulý rok.. D juj to by bolo že minule mi bolo zle dobre že som neodpadla a nevygrcala sa na ňu a ona ma nechcela pustiť domov lebo si myslela že simulujem
zly pristup ste zvolili. netreba ist s vacsinou, ktora je posrata a namiesto toho zo seba urobit vasinu. my sme tak v tretom stvrtom spravili. keby sa to ma naozaj dodrzat, tak mame 4ky z chovania vsetci, komisionalne skusky so vsetkeho(nejak nad 150 hodin bola hranica... triedny priemer 170) a tych menej stastnych, co by vyhodili bolo asi 7 so mnou nacele
Ci boha ta ale to už kde sme ?!!! ja ked dojdem do školy v šatách ta mi učitelka povie že provokujem chalanov, pritom to boli normalne šaty ! More ty šika stará mi nebudeš vypravať jako sa mám ja obliekať.... a akože 35 stupnov minimalne a máme chodiť do školy v mikine a riflach ?! no možem sa na nu vykašlať .. A ešte k totým hodinám .. podobne je to aj u nás, len debility vymýšlaju.. alebo u nas je to ešte také že napriklad minule som bola u očnej v Trnave a doniesla som jej ospravedlnenku s pečiatku,datumom,aj podpisom. Normalna ospravedlnenka. A dik triedna mi začne .. To mi chceš povedať že si bola cely den u jednej doktorky ?! Od 8 rána do pol druhej ? ,som jej povedala že som tam čakala dlho a bola som tam asi dve hodiny .. a okrem toho to bolo v Trnave ..a dig ona cesta do trnavy trvá 20minut dve hodiny si tam nemohla byť ešte som nevidela aby bol niekto u doktora dve hodiny ale aj kebyže dve hodiny plus cesta naspet, kebyže mi neklameš by si mohla ešte po tretej hodine prisť do školy čiže moja draha sa nehnevaj ale ja ti to neospravedlním. Akože to bol konec, totalny .. inteligencia hupacieho konika
Zborovna nechce byt z vas nadrzana tak vam zakazali plazove oblecenie , bud rada aspon na teba nebude mysliet nejaky 40 rocny ucitel vecer ked bude nakladat zenu.
to je taka naivna snaha skoly naucit ludi aspon nejakemu zakladnemu dresscodu uz ako priprava do prace. ale velmi naivna snaha a je normalne ze zavolas do skoly ze neprides, do roboty musis urobti to iste inak si skoncila. to sa len teraz nad vsetkym tak cudujes, uvidis neskor.
Choď sa sťažovať detskému ombudsmanovi. Ako hovorí @34 Vnútorné predpisy určuje škola, a keď má nejakú úroveň tak je proste aj oblečenie, ktoré sa do školy nehodí.
Ja keď som chodil na strednú tak bolo na našej škole samozrejmosťou že boli zakázané trička na ramienka, krátke tričká, minisukne, topánky na podpätkoch...
Dokonca raz jednej spolužiačke triedna nariadila obmedziť make-up, pretože niekoľkokrát prišla do školy s modrými očnými tieňmi.
My sme tiež museli dať do predu vedieť, že neprídeme. A čo sem pletiš haváriu, to by sa zase bralo inak. Záleží od situácie a väčšiu si v situáci, keď ,môžeš dať vedieť, len sa ti nechce. To oblečenie síce vážne nechápem, ale čo, niekde majú rovnošaty, tak čo sa sťažuješ
Sorry za výraz, ale vy ste tak sprostí všetci čo toto tvrdíte. Hovorí to o inteligencii, to je taký problém aby mama vzala telefón a zavolala, moje najzlatšie, najlepšie dieťa dnes nepríde do školy? Podľa mňa to svedčí jedine o jednom - záškoláctvo - lebo jedine vtedy by si mala problém poprosiť mamu, aby zavolala.
My to máme tiež aj s oblečením aj s ospravedlnenkami a nemám s tým najmenší problém, ani moji rodičia len moji spolužiaci lebo sú tiež sprostí (česť výnimkám) . Akurát sa mi podarilo uprosiť telocvikára, aby povolil ospravedlnenky od rodičov, lebo doktorka chcela peniaze aj po vyšetrení
Škola je ako tvoja práca, tak by si sa do nej mala primerane obliecť, nemyslíš? Vieš si predstaviť, aby prišla učiteľka s výstrihom po pupok ja neviem trebars bez spodného prádla?? Ako by to vyzeralo? Mohla by ísť tak učiť vieš čo....
@adheleide prepáč, ale nedovolím si s tebou súhlasiť. Podľa mňa by sa malo volať, ak to dieťa berú preč, ide na súťaž a pod. nie keď ide k lekárovi. Samozrejme ak ma 500 vymeškaných riešiť to potom cez rodičov, tí maju tieť svoju prácu a nie,aby v kuse prihladali svoje dieťa.. a o tom oblečení. Keď vám tak pekne všetko zakazujú,čo Vám nedajú uniformy a je po probléme. Ale aby som v triede sedela v horučavach v nohaviciach, botaskach s ponožkami, tričku a mikine? Však by niektorí chalani zamorili pol školy. To máte čo za školy? Kokos počujem o takýchto "pravidlách" prvý krát :/ a my sme s tým problémy nemali
@niklinka lenže triedny učiteľ je za mňa zodpovedný odkedy začína vyučovanie a odkiľ on má vedieť, že som u lekára a že som v poriadku (pod dozorom rodiča napríklad) a neflákam sa niekde poza školu alebo neviem čo robím, hm??
Nemusíme sedieť v bundách, dlhých nohaviciach a rolákoch. Je rozdiel medzi tričkom s krátkym rukávom a tričkom na ramienka. (príklad)... Takže nezveličuj prosím ťa.
A len tak možno trošku mimo témy, ale to ako sa dnes venujú rodičia svojim deťom už nemá obdobu. Všetko im dovolia, ich deti nič zlé nerobia, sú najlepšie, najmúdrejšie... a potom to dopadne napríklad aj takto: » www.topky.sk/cl/11/1277168/O...
To s tým oblikaním je kokotina ak to nahodov nieje reakcia na baby ktore sa obliekali ehm ... zdržím sa. Ale to s tým volaním je určite pre zaskolactvo a verim tomu ze keby sa stala autonehoda to pochopia niesu uplne prípičený
@adheleide však donesie ospravedlnenku. My sme to mali tak. Na začiatku roka sme dali podpísať rodičom papier, že učiteľ ich pustí, ale ak idu na dlhsie musia zavolať..ale nie každy druhý deň..
btw.takto som to "zveličene" nemyslela. Ja som mala spolužiačku,ktorá sa strašne potila, ked mala priliehave tričko(aj ked použivala deodorant) ostal jej fľak a chalani sa jej smiali,preto nosila len tielka.. aj tak som za uniformy
a prosím ťa, čítaj s porozumením a nedomýšľaj si, nehovorila som, ani nepísala veci typu, že detičky su dobre.. čo som naivna 15-nástka? Usúdila si odpoveď na základe ničoho-odpovedala si si sama.. Pracujem v školstve, vidím to denno denne a ešte horšie ako z článku pekný večer
@18 same here, hoci mne toto absolútne neprekáža. U nás sa stretneš s takým nebotyčným pičizmom v iných ohľadoch, že na oblečenie ani nepomyslíš (A Nárazu si aj tak chodí s výstrihom po vložku.)
Fajn ja by som proti uniformam nebola.. Ale je normalne aj to ze si zoberiem na seba tricko s oblubenou kapelou a oni maju problem lebo ze to pohorsuje ziakov? Toto uz je na hlavu! A moji rodicia maju miliony na platenie pausalov? asi nie.. Ale proste ked raz nepridem do skoly a rodic zabudne zavoLat alebo od rana mu zvoni telefon a nemoze sa dovolat uz je zle.. A ked je cloveku v skole zle dobre ze sa nepogrca a neodpadne nepustia ho domov lebo simuluje. Dakujeme Pani S..
@adheleide uplne s tebou suhlasim.... keby si vsetci vyskusali miesto ucitela a nielen decká ale aj rodicia pochopili by... mala som tu moznost robit hned po slkole rok vychovavatelku....niektore deti a ich rodicia nemaju obdobu.... prvacik nadava a vychovavatelka na to upozorni mamicku a ta sa este urazi ze co si to dovoluje uplne nepochopitelne... ucta alebo aspon tolerancia voci ucitelom je dnes uplne prec...
@niklinka Lenže si vezmi, že ak pôjde žiak poza školu v čase vyučovania a učiteľ o tom nevie (ak rodič zavolá, že jeho žiak nepríde do školy, tak je za neho zodpovedný on, už nie učiteľ) a prejde ho auto alebo neviem čo, tak učiteľ pôjde do basy, pre pár centov za zavolanie????
- nie je predpis priliehavé tričko
a toto čo som pridala ten odkaz som už nepísala Tebe ale všeobecne o témy...
@simi14 ďakujem kedysi bolo, že učiteľ mohol dať žiakovi minimálne facku o pár rokov to bude naopak. Žiaci budú byť učiteľov. Ak sa žiak nenaučí novú látku, raz, druhýkrát, tretí krát... a potom na písomke nevie lebo toho má veľa - na vine je učiteľ.... Takýto je dnešný systém, hovorím z pohľadu študentky......
Všetkým odporúčam prečítať si knihu od Ľubomíra Pajtinku - Učitelia patria do neba (alebo malá pocta veľkému povolaniu).
Aj my by sme mali volať vždy, ked nejdeme do školy, ale realita je taká, že moja mama ráno zavolá a nikto jej to tam neberie, alebo jej to zdvihne nejaká sekretárka, ekonomka .. a tá ani nevie, čo od nej mama chce. Mne sa veľakrát stalo, že som sa ráno zobudila napríklad s teplotou a bola som sama doma a nemala som ako zavolať mame, že idem k doktorke.
S oblečením to máte fakt prísne, nechápem. Ked sú takéto teplá, tak mne je teplo aj v tých šortkách a tričku na ramienka, neviem si predstaviť dlhé nohavice a dlhé tričko
Bože to by som nevydržal ...u nás je to všetko okej ja už nosím ospravedlnienku triednemu už 2 mesiace ... a nosíme si do školy čo chceme vobec nás neobmedzuju
@wordsarejustdropsofrain nehovorím o tom vyškrkávaní Ale už! Ja si pamätám ako minulý rok za to nadával aj nám za malovanie (aj tento rok Jirková nám to hovorila) aj bývalým deviatačkam za farbenie vlasov.
@fakecocacolazero Neviem, ale mne tá tvoja prvá veta znela ako "My triednej ospravedlnenky ani nenosíme...." = zaškrtávanie alebo tak niečo.
Každá to spomenula jednou vetou a tým to haslo. (Okrem Gelingerovej a chvíľku aj zástupcu). A farbenie nám ani raz nespomenul nikto (až na zástupcu, keď sa ma pýtal či si môže tak ružovú.
Tie ospravedlnenky mi upridu celkom logicke.Aj my to mame robit ale aj tak sa na to vacsina ludi vyjebe. Aleako ono je to odvovodnene... to mi nepride moc odveci.
Ale to oblecenie.... ok, to uznam, je to fakt moc. Ale keb si bola na nejakej cirkevnej tak sa nedivim ze je to tak...
@adheleide nechcem urazat ale si hlupa pica, ucitel tiez neni najvacsi svatec a dost velke percento z nich by mohlo ist do basy za to ze si zacinaju so ziackami a pod. rovnako zakomplexovane stare dievky ktore si vybijaju zlost na ziakoch lebo im znovu narastla blana? vidis to z pohladu idealnej ziacky ktora sa asi vecer modli za riaditelku ale realita je ina
keď toto čítam som vďačná za moju školu, ospravedlnenky v pohode, máme najhoršiu dochádzku (škoda, že mám 0 vymeškaných), oblečenie nosíme aké chceme, ešte aj cez vyučovanie môžme vychádzať von zo školy jediný raz, čo ma pre porušenie nejakého zákazu zdrbala profesorka (teda naraz dve zostarnuté angličtinárky) bolo, keď som sa s frajerom pobozkala uprostred chodby že narúšame morálku pred deťmi, pričom tam boli len samí maturanti
@adheleide stale sme pri tom ze si hlupa pica, ano mam v blizkej rodine ucitela a nie jedneho a viem ze to neni take ako si to sama vykreslujes, jednu som taku poznal na ZS, tiez to bola hlupa pica a uspesne v tom pokracuje
@revo a ty tiez asi nie si celkom v poriadku ked o cudzom cloveku napises ze je pica.... Nikto tu nepovedal ze su to dokonali ludia ale neviem preco by to mali byt vsetci hovada... ja som mala na ucitelov stastie az na jednu anglictinarku.... Nikdy nehadzem ludi do jedneho vreca ani si ich neskatulkujem je to tak lepsie, clovek ma vadsi rozhlad
do školy sa ma chodiť slušne oblečený a nie ako debil.........je to vizitka človeka....keď pojdeš na kúpalisko oblečieš si večerné šatý???...........filip
to mám šťastie že som na takej škole, na akej som u nás by bolo profesorom u riti, kebyže dojdem do školy obllečená jek z dé jednotky (baby, ktoré na sebe NIKDY nemali nohavice sú u nás bežné ) a tie ospravedlnenky....hmmm...každému je tu všetko jedno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
O_______________o O_o O_____o
zakázané nosiť šortky, kraťasy, tričká na ramienka, šaty či žabky O____o ZAKAZANE NOSIT KRATASE O_o ŽE ČI JEBE?! JEBE?! JEBE?!
tá škola je na slovensku,či? lebo keby je v izraeli tak ešte ok.
a na strednej to bolo jedno, len aby toho nebolo málo
zly pristup ste zvolili. netreba ist s vacsinou, ktora je posrata a namiesto toho zo seba urobit vasinu. my sme tak v tretom stvrtom spravili. keby sa to ma naozaj dodrzat, tak mame 4ky z chovania vsetci, komisionalne skusky so vsetkeho(nejak nad 150 hodin bola hranica... triedny priemer 170) a tych menej stastnych, co by vyhodili bolo asi 7 so mnou nacele
Nika nič si s toho nerob ..
@scandalous : tak nejako tak keď máme šortky musíme si obliecť na seba plášte ktoré používame pri cvičeniach
@blacktears : odstúpiť? a oplatí sa mi to keď už idem do tretieho?
Ja keď som chodil na strednú tak bolo na našej škole samozrejmosťou že boli zakázané trička na ramienka, krátke tričká, minisukne, topánky na podpätkoch...
Dokonca raz jednej spolužiačke triedna nariadila obmedziť make-up, pretože niekoľkokrát prišla do školy s modrými očnými tieňmi.
My to máme tiež aj s oblečením aj s ospravedlnenkami a nemám s tým najmenší problém, ani moji rodičia len moji spolužiaci lebo sú tiež sprostí (česť výnimkám) . Akurát sa mi podarilo uprosiť telocvikára, aby povolil ospravedlnenky od rodičov, lebo doktorka chcela peniaze aj po vyšetrení
Škola je ako tvoja práca, tak by si sa do nej mala primerane obliecť, nemyslíš? Vieš si predstaviť, aby prišla učiteľka s výstrihom po pupok ja neviem trebars bez spodného prádla?? Ako by to vyzeralo? Mohla by ísť tak učiť vieš čo....
Nemusíme sedieť v bundách, dlhých nohaviciach a rolákoch. Je rozdiel medzi tričkom s krátkym rukávom a tričkom na ramienka. (príklad)... Takže nezveličuj prosím ťa.
A len tak možno trošku mimo témy, ale to ako sa dnes venujú rodičia svojim deťom už nemá obdobu. Všetko im dovolia, ich deti nič zlé nerobia, sú najlepšie, najmúdrejšie... a potom to dopadne napríklad aj takto: » www.topky.sk/cl/11/1277168/O...
btw.takto som to "zveličene" nemyslela. Ja som mala spolužiačku,ktorá sa strašne potila, ked mala priliehave tričko(aj ked použivala deodorant) ostal jej fľak a chalani sa jej smiali,preto nosila len tielka.. aj tak som za uniformy
a prosím ťa, čítaj s porozumením a nedomýšľaj si, nehovorila som, ani nepísala veci typu, že detičky su dobre.. čo som naivna 15-nástka? Usúdila si odpoveď na základe ničoho-odpovedala si si sama.. Pracujem v školstve, vidím to denno denne a ešte horšie ako z článku pekný večer
- nie je predpis priliehavé tričko
a toto čo som pridala ten odkaz som už nepísala Tebe ale všeobecne o témy...
Všetkým odporúčam prečítať si knihu od Ľubomíra Pajtinku - Učitelia patria do neba (alebo malá pocta veľkému povolaniu).
S oblečením to máte fakt prísne, nechápem. Ked sú takéto teplá, tak mne je teplo aj v tých šortkách a tričku na ramienka, neviem si predstaviť dlhé nohavice a dlhé tričko
Ale napríklad my si nemôžeme v škole farbiť vlasy ani maľovať a tiež by sme nemali nosiť veci ktoré odhaľujú toho veľa.
Inak hovoríš , že všetci to ignorujú tak potom čo riešiš ?
A s tými ospravedlnenkami to Majo s Kubom spravili raz, keby že to spraví niekto druhý aj nabudúce tak vieš, že neuverí.
Každá to spomenula jednou vetou a tým to haslo. (Okrem Gelingerovej a chvíľku aj zástupcu). A farbenie nám ani raz nespomenul nikto (až na zástupcu, keď sa ma pýtal či si môže tak ružovú.
Ale to oblecenie.... ok, to uznam, je to fakt moc. Ale keb si bola na nejakej cirkevnej tak sa nedivim ze je to tak...
Šak máš po šestnástke, desaťročnú dochádzku skončenú, kurník, čo/kto ťa drží na tej škole?! Prehlás sa na inú alebo si choď na seba zarábať, nie?
viva GMH Trstená!