Dodržujete nejaké zvyky na sviatok svätej Lucie, alebo o ňom ani neviete? Ja som sa s tým naposledy stretla v škôlke, avšak na dedine ma zopár starých čarodejníc zvyklo okríknuť, lebo vedia, že som sa vtedy narodila. Ako ten sviatok vnímate vy?
Ani o tom dni neviem, a už ani po dedine nechodili posledné roky Lucie ako som tam žil a tu už v meste dupľom nie. Tu ani Dobrá novina nechodí a pomaly sused nepozná suseda.
ee ale ked som bol mladsi, strasne som chcel vidiet tie bosorky, otec mi to fest sugestivne opisal, ako si vyrobit bez klincov ten stolcek, ako ist do kostola a tak, velmi som sa toho bal a zaroven bol zvedavy
keď som mala 12,napísala som si akurát na papieriky mojich 12 spolužiakov - chalanov a ťahala som....a fuha len tak tak, deň pred Vianocami som vytiahla jedného Miša, ktorého vôbec nemusím a na Vianoce už celkom fajn teda vzhľadom na to, čo sa mi páčilo predtým
hah teraz som si spomenula na jednu prihodu.
segra mala asi 4 roky, ja 12.
a mali sme samozrejme spolu ibu, poschodovu postel, ona hore a ja dole.
ale ona nechcela zaspat.
a ja som bola mega unavena (uz neviem preco, ako z coho moze byt 12 rocna baba unavena?)
no tak som jej povedala ze ak nebude spat, pride biela pani a zoberie ju prec.
no lenze to som netusila, ze mama sa chysta prvykrat v nasom zivote zahrat sa na Luciu.
a tak po chvilu co segra zmlkla, mama vosla, cela v bielom, a zacala robit buuuu a buchat o nabytok varechou
sestra ak vtedy nedostala infarkt tak uz nedostane, ona chuda naozaj verila ze si pre nu ta biela pani prisla bolo vela kriku a placu ale nakoniec sme to vsetci prezili.
takze long story short, uz nerobime na luciu nic
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
a to je všetko
Ale väčšinou neprídu žiadne, lebo sa nevolám Lucia
segra mala asi 4 roky, ja 12.
a mali sme samozrejme spolu ibu, poschodovu postel, ona hore a ja dole.
ale ona nechcela zaspat.
a ja som bola mega unavena (uz neviem preco, ako z coho moze byt 12 rocna baba unavena?)
no tak som jej povedala ze ak nebude spat, pride biela pani a zoberie ju prec.
no lenze to som netusila, ze mama sa chysta prvykrat v nasom zivote zahrat sa na Luciu.
a tak po chvilu co segra zmlkla, mama vosla, cela v bielom, a zacala robit buuuu a buchat o nabytok varechou
sestra ak vtedy nedostala infarkt tak uz nedostane, ona chuda naozaj verila ze si pre nu ta biela pani prisla bolo vela kriku a placu ale nakoniec sme to vsetci prezili.
takze long story short, uz nerobime na luciu nic