,,Zo Záhoria sa dovážali na trh do Bratislavy aj špeciality, napríklad mravčie vajíčka, ktoré zbierali v lesoch a v Bratislave predávali ako vtáčí zob.
Nielen ako vtáčí zob, veď mravčie kukly sa pražili a sypali do kornútov, bola to príslovečná prešporská chuťovka. Predávali to hlavne vo viechach, ktorých bolo plno a praskali vo švíkoch celú jeseň až do zimy, keď sa koštovalo mladé víno" Ja len tak , pre zaujímavosť
Pečená kačica alebo hus s lokšami, halušky s bryndzou alebo kapustou, fazuľová polievka s údeným mäsom, kapustnica s klobásou, syrové nite a korbáče, skalický trdelník, bratislavské rožky, zlatý bažant, trnavská medovina... tieto sú zaručene slovenské, možno som ešte na niečo zabudol, zvyšok čo je populárny má pôvod v inej krajine.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Nielen ako vtáčí zob, veď mravčie kukly sa pražili a sypali do kornútov, bola to príslovečná prešporská chuťovka. Predávali to hlavne vo viechach, ktorých bolo plno a praskali vo švíkoch celú jeseň až do zimy, keď sa koštovalo mladé víno" Ja len tak , pre zaujímavosť