Ako by ste sa zachovali, keby ste mali priateľa o ktorom viete, že fičí na tráve a chceli by ste aby to zmenil, on vám to niekoľko krát sľúbi ale nikdy nesplní. Nechcete sa s ním rozísť, ale chcete mu pomôcť. Myslíte si, že sa to vôbec dá?
uf. treba sa ho spytat, ci s tym nieco vobec robit chce. mozes priniest tim najlepsich odbornikov a vymysliet aj 50 inych aktivit, ktore by ho teoreticky naplnali dostatocne na to aby jebal na hulenie, pokial on sam nebude chciet nieco robit, nic nepomoze. ak si to vedela predtym ako ste spolu zacali chodit tak je to o to tazsie, lebo vratane neho kazdeho ako prva vec napadne, preco si vobec isla do takeho vztahu? a tiez je rozdiel ked to robi obcas a ked je to jeho prva identita a ani z toho nema stavy, proste travou zije. ked ti kvoli tomu klame a nechce pomoc tak mu povedz, ze so vztahom koncis a ak ho ani to nedonuti k tomu aby zacal nieco robit, tak proste je pre neho trava prvorada a ver mi, ze s takym clovekom sa natahovat nechces a prosit ho aby sa uvedomil, ze je jednoducho jebnutost davat svoju zavislost na trave pred svoje dievca je to hrozne nahovno situacia a bohuzial tomu rozumiem viac nez by som chcela
@4 mozes si este skusit pripravit zopar klucovych bodov (ide to do penazi, klamanie lame vztah, je z toho vytrety atd.), o ktore sa opres ked mu budes chciet vysvetlit, ze robi hlupost. ale fakt zalezi na okolnostiach, kolko ma rokov, ci zije s rodicmi alebo zijete spolu, ci kvoli tomu ma aj ine problemy okrem toho, ze ti klame a tak.
mam dost kamaratov ktori fajcia travu,poznam.aj.dost parov kde jeden fajci obcas alebo aj obaja a nikde nie je.problem...
na druhej strane pokial nevypaluje zobak kazdy jeden den s tym ze keby si nedal tak nevstane ani z postele.tak sa o pomoci hovorit neda...skor mi to pride ze ludia ktori su takto prehnane zachranarsky, maju patent na rozum...ale.len pomyselne..
@melancholik Veď keby to robil občas tak mi to je v podstate jedno ... Neublížilo by mu to , ale pravidelné užívanie každodenné nepodporujem. Ak by sme aj mali mať najaký manželský trvalý vzťah, ide to do peňazí a myslím, že to nie je ani dobré pre bábo ak to cíti zo šatstva napríklad....
@wewo Nezabŕdam do neho po prvé a po druhé keby to robil občas tak mi to nevadí. Vadí mi to, pretože to robí pravidelne a pretože to je pre neho dôležitejšie ako ja v určitých chvíľach.
@15 ked je v tom len tolko, tak sa s nim rozid a bude vsetko ok. lebo zle volis slova, nechces mu pomoct, ide fakt len o to, ze to prekaza tebe. a ked ti to z nejakeho dovodu prekaza a on s tym aj tak nic nerobi, nema to zmysel. urcite by s tym nemal problem prestat ak by to robil len nejaku dobu po tom co ste sa dali dokopy, ale evidentne to robil uz davno predtym ako ta spoznal a preto je to pre neho tazsie a je to smutne, ale musis sa zmierit s faktom, ze kvoli tebe sa nechce "menit" :> kazdy mame toho nasho jedneho specialneho jednorozca, pre ktoreho by sme si dali trebars aj stredne meno pablo, ale ty nim pre neho nie si :c
Bola som na tom podobne. On nechcel prestať a ja som nechcela skončiť. časom to bolo že on nechcel prestať a ja som rozmýšlala o skončení. Potom mi klamal o ton že skončil aby som s ním neskončila i ja. Nakoniec som s ním skončila a pol roka mi robil zo života peklo.
@loveillumination Nie je to sebecké, možno sa len zle vyjadrujem.. Ale prvý krát s tým v podstate prišiel on. A viem, že mu to spôsobuje problémy aj v rodine.
Ale okej .. Ako ma tuto dakto nazval hore že som piča .. chápem... Nehľadám tu riešenie len názor, pretože viem, že pokiaľ sa nebude chcieť zmeniť sám tak sa ani nezmení, hľadám tu len názory a tých tu dostávam dosť.. niektoré dosť negatívne na moju osobu a to ma nikto nepozná ale okej ..
@genenica ak chce byť feťák a ty feťáka frajera nechceš, je asi vhodné hľadať nového. Ak to sám nechce zmeniť, zbytočne sa snažíš. Nepočúva ťa a nechce čo chceš ty, je ti potom viac cudzí ako si myslíš.
Založ falošnú odbornú stránku (musí vyzerať fakt odborne) a napíš tam, že kto fajčí pravidelne marišku mu odpadne penis alebo sa mu už nikdy nepostaví a ukáž to priateľovi...Prestane hneď
Ale teraz vážne. Sadni si s ním, pokojne mu vysvetli čo ti na tom vadí a možno sa spýtaj že čo je za tým každodenným užívaním (pravidelné užívanie drôg je väčšinou sekundárny problém). Netlač naňho, nedávaj mu ultimáta (resp. aj keď mu dáš nepovedz mu o ňom), pravidelne sa sním pokojne rozprávaj o tomto probléme, ale keď uvidíš že napr. do mesiaca s tým vôbec nič nerobí (zase nečakaj že prestane zo dňa na deň) mala by si to ukončiť.
Podľa mňa v prvom rade, ak človek s tým sám prestať nechce a je na to už dosť navyknutý, tak s ním nepohne nič. Hovorí sa, že láska hory prenáša, ale pokiaľ ide už o drogy (áno, aj tráva je droga) , tak treba ísť postupne, netreba povedať "Máš to zakázané!" ani žiadne kompromisy typu "Buď ja alebo tráva." .. Nič nezaberie, bude to robiť poza tvoj chrbát. Otvorene sa s ním o tom porozprávaj a stanovte si limity a kompromisy, ale nie typu, ktorý som uviedla. Ak mu na tebe naozaj záleží, malo by to v ňom pohnúť a prinajmenšom by sa mal začať snažiť, inak ti za to asi fakt nestojí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
nezakazuj mu to alebo sa s ním rozíď, ak ti to prekáža..
on neprestane len tak, lebo ty chceš.
mam dost kamaratov ktori fajcia travu,poznam.aj.dost parov kde jeden fajci obcas alebo aj obaja a nikde nie je.problem...
na druhej strane pokial nevypaluje zobak kazdy jeden den s tym ze keby si nedal tak nevstane ani z postele.tak sa o pomoci hovorit neda...skor mi to pride ze ludia ktori su takto prehnane zachranarsky, maju patent na rozum...ale.len pomyselne..
ludia by mali vediet aj tolerovat urcite veci
Ale okej .. Ako ma tuto dakto nazval hore že som piča .. chápem... Nehľadám tu riešenie len názor, pretože viem, že pokiaľ sa nebude chcieť zmeniť sám tak sa ani nezmení, hľadám tu len názory a tých tu dostávam dosť.. niektoré dosť negatívne na moju osobu a to ma nikto nepozná ale okej ..
Držím palce