Mam problem... kamarat na facebooku zalozil skupinu o jednom ucitelovi. A ja som do nej, na wall zavesil jeho fotku, z podtitulom kokot... A akosi to cele prasklo.... A ten ucitel chce z toho vyvodzovat trestno-pravne dosledky... moze vobec nieco dosiahnu
Ja len nechápem, načo to tam vôbec človek dáva (ok, má nervy, chce sa pobaviť) keď vie, že sa to lahko môže prevaliť.. potom majú len nasraté v gatiach.
nabuduce daj podtitul kokot pod svoju fotku...internet a hlavne facebook je prilis verejne medium aby si si mohol nieco take dovolit..mal si mat rozum, uz je neskoro...podla mna riesenie, ktore by akceptoval je ospravedlnenie sa+mozno flaska niecoho dobreho ako odskodne..ak ma trochu rozumu tak to prijme aspon do takej miery, ze ta pred sud hnat nebude..ale v skole to mas u neho zratane..
a mal by si pozerať tie výchovné šoty, čo chodievajú na dvojke, o ovečkách a internete...človek by si ma proste dávať pozor na hubu a ruky, výrazy, ktoré by daný človek nemusel zniesť z očí do očí, s takými opatrne aj cez net...
holt sa tí učitelia nejak snažia napchať do modernej doby, a fejsbúk sa im zdá ako skvelý spôsob
haa... ja som to vedel ludia, viete vy vobec odhadnut co moze predstavovat facebook? okrem toho ze uz ludia o mne vedia aj to co nechcem aby vedeli tak dokaze aj toto... ved mal si si davat pozor ale myslim ze z toho nic nebudes mat lebo facebook je registrovany v USA a pochybujem ze ten tvoj profak sa bude sudit s nimi az do ameriky
môže prd to by sa riešilo v občiansko právnom spore, čiže nič trestné, konkrétne ochrana osobnosti:
Občiansky zákonník -zákon č. 40/1964 v aktuálnom znení
Ochrana osobnosti
§ 11
Fyzická osoba má právo na ochranu svojej osobnosti, najmä života a zdravia, občianskej cti a ľudskej dôstojnosti, ako aj súkromia, svojho mena a prejavov osobnej povahy.
§ 12
(1) Písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkajúce sa fyzickej osoby alebo jej prejavov osobnej povahy sa smú vyhotoviť alebo použiť len s jej privolením.
(2) Privolenie nie je potrebné, ak sa použijú písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky alebo obrazové a zvukové záznamy na úradné účely na základe zákona.
(3) Podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy sa môžu bez privolenia fyzickej osoby vyhotoviť alebo použiť primeraným spôsobom tiež na vedecké a umelecké účely a pre tlačové, filmové, rozhlasové a televízne spravodajstvo. Ani také použitie však nesmie byť v rozpore s oprávnenými záujmami fyzickej osoby.
§ 13
(1) Fyzická osoba má právo najmä sa domáhať, aby sa upustilo od neoprávnených zásahov do práva na ochranu jej osobnosti, aby sa odstránili následky týchto zásahov a aby jej bolo dané primerané zadosťučinenie.
(2) Pokiaľ by sa nezdalo postačujúce zadosťučinenie podľa odseku 1 najmä preto, že bola v značnej miere znížená dôstojnosť fyzickej osoby alebo jej vážnosť v spoločnosti, má fyzická osoba tiež právo na náhradu nemajetkovej ujmy v peniazoch.
(3) Výšku náhrady podľa odseku 2 určí súd s prihliadnutím na závažnosť vzniknutej ujmy a na okolnosti, za ktorých k porušeniu práva došlo.
Aj napriek tomu že učitelia sú chránené osoby od minulého roka, v celom trestnom zákone nie je nič pod čo by to mohol podradiť Takže z jeho strany sú to len plané reči a neznalosť..
Navyše ak by sa aj súdil, nemá vôbec isté že vyhrá, bolo by to zdĺhavé a náklady by boli o dosť vyššie než prípadné odškodnenie nemajetkovej újmy v peniazoch (ktorú by aj tak nedokázal).
Čiže to najskôr ostane pri nejakom pokarhaní riaditeľom a ospravedlnení Ale to už je interná záležitosť školy.
Jeden môj spolužiak raz poslal inému cez hodinu lístoček na ktorom bolo napísané: "Ostromcecka smrdí ako tchor". Samozrejme pani učiteľka Ostromecká lístok zabavila a bolo bububu, strašná "aféra" A skončilo to pri nejakom pokarhaní (och och).
Odkedy zrušili telesné tresty (my sme ešte v prvej triede na základke dostávali ukazovátkom a že to bolelo ) tak školské tresty nestoja za starú bačkoru.
Nuž, treba si dávať pozor. Nám už učitelia párkrát vyčítali, že sa niektorí spolužiaci škaredo vyjadrujú v statusoch ... Mám ich momentálne pridaných asi 6 z našej školy, ale viem určite aj o 20tich.
No neviem ako to dopadne kazdopadne si spravil fakt hlupost...pretoze vycapit niekoho fotku bez suhlasu na internet a navyse s takym komentom podtym je naozaj arogancia. Ako mysliet si o ucitelovi mozes, ale predsa je to starsi clovek ku ktoremu by mal mat clovek aspon stipku ucty, a nie vyjadrovat sa o nom VEREJNE takym sposobom. Je ine ked si to poviete medzi kamosmi a spoluziakmi tak ze sa to nikto nedozvie, ale takto si o dost prekrocil hranicu elementarnej slusnosti.
Ale snad to pre teba nedopadne zle a poucis sa z toho
Nechcem byť sviňa ale tak chlapče mať 19 rokov a robiť také kraviny ako keby si mal 15? Ja byť sudcom tak mu vyhoviem a dám vám pokutu aspoň po 500 euro alebo koľko bude chcieť ten učiteľ odškodné za urážku na cti.
To len ukazuje na vašu debilitu lebo ak si nevážite človeka ktorý je starší a ešte vzdelaný tak už koho si budete vážiť a poučenie snáď dostanete ak vás obviní ja hlavne by som dotyčnému učiteľovi radil aby si zavolal rodičov a ukázal im na facebook - u ako sa ich synátor vyjadruje to si myslím že bude dobrý trest, lebo ja poznám takých paholkov ešte keď som ja chodil na strednú tak tiež vyskakovali a hrali gerojov(frajerov) ale rodičov sa báli jak žid kríža ako sa hovorí
@matias nie je trest ako trest. Trestné právo takéto blbosti nerieši, to robí občianske. Trest tu nie je myslený ako sankcia, ale ako právne odvetvie. Toto by bol maximálne priestupok
Priestupkový zákon
§ 49
Priestupky proti občianskemu spolunažívaniu
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto
a) inému ublíži na cti tým, že ho urazí alebo vydá na posmech,
a mohol by za to dostať pokutu až 33 eur (ak by mu to dokázali a predtým by sa bolo treba súdiť, čiže.. nehrozí..)
@Krutafunebracka a ty ked si sa narodila tak skurvene skareda a obezna a prijebana, to ti teraz kazdy ma vraviet: tak ti treba? Sa spamataj a uz pal do pice z birdzu konecne
@29 pica, tvoje chvalabohu nevidno Nevidim dovod preco by som mal mat z niekoho komplexy, ked si si nevsimla, picujem tu stale len na teba lebo si jebla a plesniva biac, co sa smeje na vlastnych vtipoch a pise v jednom kuse picoviny a mna bavi ti to stale pripomenut. A uz sa neopakuj dookola s tym chorym trpiacim clovekom, ja nicim netrpim, akurat trpim pri pohlade na tvoje komenty.
@ 32 krasne... nezadal som tvoj hnusny nick za @ a aj tak si sem dosla .. a pozrimezesa sem... A co odkazujes adminovi odkaz na koment 30? Do pici ja som odkazal na tvoj koment 29? Pica? Odkazal? Neodkazal... Pica.
@33 To si zase krásne prejavil svoju primitivitu. Nože v tom len pokračuj, možno o chvíľu po teba prídu ujovia v bielych plášťoch.
Len keď už spomínaš to nepísanie nicku, tak by ma skôr zaujímalo, ako si sa ty teda dostal sem (a aj do ostatných tém, kde popisuješ svoje imaginárne svety), pretože stále mi odpisuješ a ja som ten tvoj nenapísala ani raz.
@Jimmycrow jaj ty si nejaky jej kamaratek, tak pohode - pre mna je to najvacsia primitivna a plesniva pica na celom svete a mozes byt premnazamna aj jej foter-alkoholik alebo mater-macocha - aj tak nezmenim nazor, pokial budem stale vidiet tie jej celoplesnute magorie a brainless komenty plne nulovej myslienky a plne vulgarnych drzych slov, ktore sposobuju zavraty, prudke zmeny nalad a myslienky na vrazdu...
Ty kokos, navyše tá sravosť si do vlastnej huby. Človeče, ty stále píšeš sám o sebe ako o niekom inom, ty musíš mať buď hrozné komplexy alebo musíš poriadne fetovať, či nejaká vážna duševná choroba.
Radšej by si mal zavolať svojej maminke, aby ťa odviezla na psychiatriu, s tvojom mozgovou kapacitou by si to sám nezvládol.
Facebook rovnako ako ziadny iny komunitny portal neberie zodpovednost, za obsah pridavany uzivatelmi. Absolutne nie je dovod kontaktovat facebook. Jedina jeho povinnost je ze v pripade nahlasenia by mal fotku alebo dany obsah vymazat v sulade so zakonom danej krajiny. Je irelevantne zatahovat facebook do sudneho procesu.
Ako dokaz tvojmu ucitelovi staci screenshot a par svedkov. (o ktorych asi nebude nudza ze ? )
Ale nemusis sa bat. Kedze nas pravny system funguje na hovno, tak s najvacsou pravdepodobnostou budes len dalsi kokot, ktory sa vyhne zodpovednosti za svoje ciny
@39 uz ti vravim 50x ze sa smiat z vlastnych vtipov je demence. Tak isto sa opakujes dookola s tou tvojou chorobou. Mozes tu tuknut admina aj 50000x, ak tu nejaky je, tak nieje slepy a vidi ze si prijebana, takze s tym asi nic nenarobis.
Ja nefetujem, ty by si asi mala zacat, aspon skor skapes a bude hned na svete krajsie.
@delpurr Nie, nie som nejaký jej kamarátek. Mám ju rád pre niektoré názory a pre to, že si vie spraviť srandu aj z toho, z čoho sa nedá Nie som proti tebe.
@43 nemyslim si, ze by na moju demenciu prisli az po 21 rokoch ty hnusna krava podliacka co sa smeje na vlastnych vtipoch... Smejes sa akurat na nich na mne sa nesmejes, keby ano, rozhodne by si sa nesnazila na mna poukazat prostrednictvom odkazov na admina a tomasa takze ked si tu uz niekto serie do huby, tak si to prave ty, ty skaderuka skadenoha...
@Jimmycrow ja neviem kamo, 9/10 komentov je fakt hlupost co napise... akoze nieze hlupost, ale faktze picovina... Nuz ale fakt no, je to moj nazor
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Ja len nechápem, načo to tam vôbec človek dáva (ok, má nervy, chce sa pobaviť) keď vie, že sa to lahko môže prevaliť.. potom majú len nasraté v gatiach.
Všetky skupiny na FB by mali zrušiť
nepripomína ti to priklady. eu? alias kauza erudavaný
a mal by si pozerať tie výchovné šoty, čo chodievajú na dvojke, o ovečkách a internete...človek by si ma proste dávať pozor na hubu a ruky, výrazy, ktoré by daný človek nemusel zniesť z očí do očí, s takými opatrne aj cez net...
holt sa tí učitelia nejak snažia napchať do modernej doby, a fejsbúk sa im zdá ako skvelý spôsob
aj keby bol neviem co, nemas pravo to vyhlasovat verejne
potom sa necuduj
Občiansky zákonník -zákon č. 40/1964 v aktuálnom znení
Ochrana osobnosti
§ 11
Fyzická osoba má právo na ochranu svojej osobnosti, najmä života a zdravia, občianskej cti a ľudskej dôstojnosti, ako aj súkromia, svojho mena a prejavov osobnej povahy.
§ 12
(1) Písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkajúce sa fyzickej osoby alebo jej prejavov osobnej povahy sa smú vyhotoviť alebo použiť len s jej privolením.
(2) Privolenie nie je potrebné, ak sa použijú písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky alebo obrazové a zvukové záznamy na úradné účely na základe zákona.
(3) Podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy sa môžu bez privolenia fyzickej osoby vyhotoviť alebo použiť primeraným spôsobom tiež na vedecké a umelecké účely a pre tlačové, filmové, rozhlasové a televízne spravodajstvo. Ani také použitie však nesmie byť v rozpore s oprávnenými záujmami fyzickej osoby.
§ 13
(1) Fyzická osoba má právo najmä sa domáhať, aby sa upustilo od neoprávnených zásahov do práva na ochranu jej osobnosti, aby sa odstránili následky týchto zásahov a aby jej bolo dané primerané zadosťučinenie.
(2) Pokiaľ by sa nezdalo postačujúce zadosťučinenie podľa odseku 1 najmä preto, že bola v značnej miere znížená dôstojnosť fyzickej osoby alebo jej vážnosť v spoločnosti, má fyzická osoba tiež právo na náhradu nemajetkovej ujmy v peniazoch.
(3) Výšku náhrady podľa odseku 2 určí súd s prihliadnutím na závažnosť vzniknutej ujmy a na okolnosti, za ktorých k porušeniu práva došlo.
Aj napriek tomu že učitelia sú chránené osoby od minulého roka, v celom trestnom zákone nie je nič pod čo by to mohol podradiť Takže z jeho strany sú to len plané reči a neznalosť..
Navyše ak by sa aj súdil, nemá vôbec isté že vyhrá, bolo by to zdĺhavé a náklady by boli o dosť vyššie než prípadné odškodnenie nemajetkovej újmy v peniazoch (ktorú by aj tak nedokázal).
Čiže to najskôr ostane pri nejakom pokarhaní riaditeľom a ospravedlnení Ale to už je interná záležitosť školy.
Jeden môj spolužiak raz poslal inému cez hodinu lístoček na ktorom bolo napísané: "Ostromcecka smrdí ako tchor". Samozrejme pani učiteľka Ostromecká lístok zabavila a bolo bububu, strašná "aféra" A skončilo to pri nejakom pokarhaní (och och).
Odkedy zrušili telesné tresty (my sme ešte v prvej triede na základke dostávali ukazovátkom a že to bolelo ) tak školské tresty nestoja za starú bačkoru.
a ako to bude riesit on to neviem?
Ale snad to pre teba nedopadne zle a poucis sa z toho
To len ukazuje na vašu debilitu lebo ak si nevážite človeka ktorý je starší a ešte vzdelaný tak už koho si budete vážiť a poučenie snáď dostanete ak vás obviní ja hlavne by som dotyčnému učiteľovi radil aby si zavolal rodičov a ukázal im na facebook - u ako sa ich synátor vyjadruje to si myslím že bude dobrý trest, lebo ja poznám takých paholkov ešte keď som ja chodil na strednú tak tiež vyskakovali a hrali gerojov(frajerov) ale rodičov sa báli jak žid kríža ako sa hovorí
Priestupkový zákon
§ 49
Priestupky proti občianskemu spolunažívaniu
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto
a) inému ublíži na cti tým, že ho urazí alebo vydá na posmech,
a mohol by za to dostať pokutu až 33 eur (ak by mu to dokázali a predtým by sa bolo treba súdiť, čiže.. nehrozí..)
Si duševne chorý človek trpiaci svojím vymysleným svetom.
@admin @tomas Ja som to vravela.
@30 @admin
Len keď už spomínaš to nepísanie nicku, tak by ma skôr zaujímalo, ako si sa ty teda dostal sem (a aj do ostatných tém, kde popisuješ svoje imaginárne svety), pretože stále mi odpisuješ a ja som ten tvoj nenapísala ani raz.
Ty kokos, navyše tá sravosť si do vlastnej huby. Človeče, ty stále píšeš sám o sebe ako o niekom inom, ty musíš mať buď hrozné komplexy alebo musíš poriadne fetovať, či nejaká vážna duševná choroba.
Radšej by si mal zavolať svojej maminke, aby ťa odviezla na psychiatriu, s tvojom mozgovou kapacitou by si to sám nezvládol.
Ako dokaz tvojmu ucitelovi staci screenshot a par svedkov. (o ktorych asi nebude nudza ze ? )
Ale nemusis sa bat. Kedze nas pravny system funguje na hovno, tak s najvacsou pravdepodobnostou budes len dalsi kokot, ktory sa vyhne zodpovednosti za svoje ciny
Ja nefetujem, ty by si asi mala zacat, aspon skor skapes a bude hned na svete krajsie.
Neboj sa, prídu po teba ujovia v bielych plášťoch.
Ale inak už by ste mohli skončiť @krutafunebracka :p
@Jimmycrow ja neviem kamo, 9/10 komentov je fakt hlupost co napise... akoze nieze hlupost, ale faktze picovina... Nuz ale fakt no, je to moj nazor