Toto ani nie je možné... keď som to čítal skoro ma drblo.... To je iba na Slovensku možné aby polmilionovú národnostnú menšinu zastupovali 3 strany a ešte k tomu má ta strana v programe autonómiu južného Slovenska
no pozri sa. SMK je koalícia, zoskupenie všetkých maďarských strán, ktoré tu boli predtým. jediné, čo ich spájalo, bolo, že boli Maďari, v politike sa však názorovo veľmi líšili (boli tam extrémisti, umiernení a aj takí, ktorí riešili politiku slovenska a nie politiku Maďarov na Slovensku...) kvôli týmto nezhodám sa stalo, čo sa stalo (zmena predsedu s nie veľmi dobrým okolnostným pozadím), bugár odišiel a založil si vlastnú stranu.
no a potom tu máme nejakých extrémistických, ktorí chcú, aby ich bolo viac počuť, ale úprimne... pochybujem, že sa im podarí zozbierať dostatok podpisov.
Fakt nechapem, ako moze nacionalneho slovaka nastvat tretia madarska strana, ved nacionalne orientovani Slovaci by mali byt happy...
A pre mna je to vlastne mensie zlo, cim viac bude madarskych stran, tym mensia sanca ze budu v parlamente, a ked nebude madarska strana v parlamente, zrazu nebude mat opodstatnenie Jan Slota a jeho rasisticke reci, cize bude aj on prec...
Ved to je uz uplne trapne.... v madarsku neni ani jedna slovenska strana tak nechapem preco my by sme tu mali mat tri madarske..... Madari si asik myslia ze sme im obsadili uzemeie este asi pred 10000000 rokmi tak si ted nan robia narok, aj ked je to totalna kktina.... saq ked som pri madarskych hranciach dakde na Slovensku taq tam je seeeeecko po madarsky, ale hed uz prejdem hrancicu tak ani slovo po slovensky.... a to je akoze spravodlive
aka spravodlivost? chces tym povedat, ze nam madari robia zle, pretoze je ich tu na slovensku viac ako slovakov v madarsku? nic ti nebrani prestahovat sa do madarska a aspon malou castou prispiet k tomu, aby to bolo konecne "spravodlive"
dokonca si tam mozes neskor aj zalozit slovensku stranu a bude to este spravodlivejsie a menej trapne.
bola si niekedy u nás na juhu??? všetko po maďarsky?? no neviem kde chodíš ale tuto v NZ dokonca ani v Štúrove neni všetko po maďarsky...v obchode sa ťa ženská spýta: tessék, prosím...keď odpovieš slovensky bude hovoriť slovensky, keď maďarsky tak bude hovoriť maďarsky...
@tesfaye ja som zas z dunajskej stredy..a mozno sa ta v obchode opytaju dvoma jazykmi a vsetci aspon ako tak rozumeju aj po slovensky...ale na picu je, ze ak si chces najst robotu tak musis vediet po madarsky...ako keby si ani nebol na slovensku... a moji rodicia nie su odtialto (z trencina a okolia su) takze ja neviem po madarsky ani hovno..nemal som sa to kde naucit proste..ostatne decka odmala rozpravali aj po madarsky doma s rodicmi...cize vysledok je taky ze mozem tych skuvenych madarov jebat do papule...ako zvlast ako ludia mi madari nevadia...ale ked je ich v meste cez 70% a clovek pomaly ani nevie najst slovensku strednu skolu a podobne veci tak by som ich vsetkych poslal za dunaj alebo aspon do dunaja
a btw ked stretnem na ulici niekoho a spytam sa ho dajme tomu ze kolko je hodin alebo nieco ine a on ledva vypoti ze vie po slovensky tak by som mu najradsej najebal...co taky zmrd hlada na slovensku a ako moze mat vobec nase obcianstvo?! problem je v tom ze sa tu narodi v madarskej rodine, vychodi madarsku skolu, u nejakeho madara sa zamestna a cely zivot vlastne prezije jak keby bol v strede madarska a je mu jedno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
no a potom tu máme nejakých extrémistických, ktorí chcú, aby ich bolo viac počuť, ale úprimne... pochybujem, že sa im podarí zozbierať dostatok podpisov.
Jedine sa na tích chudákoch treba smiať...
a tú autonómiu v programe beriem asi tak vážne ako túto stránku » www.feministky.com/www2/index.php...
A pre mna je to vlastne mensie zlo, cim viac bude madarskych stran, tym mensia sanca ze budu v parlamente, a ked nebude madarska strana v parlamente, zrazu nebude mat opodstatnenie Jan Slota a jeho rasisticke reci, cize bude aj on prec...
aka spravodlivost? chces tym povedat, ze nam madari robia zle, pretoze je ich tu na slovensku viac ako slovakov v madarsku? nic ti nebrani prestahovat sa do madarska a aspon malou castou prispiet k tomu, aby to bolo konecne "spravodlive"
dokonca si tam mozes neskor aj zalozit slovensku stranu a bude to este spravodlivejsie a menej trapne.
bola si niekedy u nás na juhu??? všetko po maďarsky?? no neviem kde chodíš ale tuto v NZ dokonca ani v Štúrove neni všetko po maďarsky...v obchode sa ťa ženská spýta: tessék, prosím...keď odpovieš slovensky bude hovoriť slovensky, keď maďarsky tak bude hovoriť maďarsky...
@stmortiis
ja by som zakázal všetky nacionalistické strany...
sakra, ženská vyjadruj sa jasnejšie ja som len jednoduchý južanský človek na mňa treba pomalšie