Nazdar ľudia chcem sa Vás opýtať , či bol niekto v nejakej reštike alebo niekde čašníkom , že keď napr. zákaznik ma platiť 17€ dá 20€ a povie že to je dobe že si môžem nechať tak ako si vydvihnem ten tringelt dvaciatku dám do peňaženky trojku vyberiem a d
@bojkoandy v každom podniku sa tringlet berie inak. napríklad si každý čašník píše, koľko dostal a na konci smeny si to vezme alebo sa (a to je omnoho častejší prípad) dýška prerozdelia po inventúre rovnomerne medzi všetkých čašníkov.
takže ti odporúčam sa na to opýtať svojho provozního, ako to funguje a nie si len tak vyťahovať peniaze z kasy.
V prípade kontroly by si mal mať peniaze presne.Neviem ako je to pohostinstvách ale nedávno sme riešili ako predavačke skontrolovali kasu a mala tam pár centov navyše od zákazníkov no a dostala pokutu okolo 400€.Takže pre istotu by som tam nenechával ani cent .
@ubosko pohostinstvo a supermarket je rozdiel. v pohostinstve sa s dýškami počíta, v obchodoch nie je zvykom sprepitné nechať, takže ak tam má cent navyše, tak to bohužiaľ znamená to, že zle vydala, tým pádom robí zlé meno obchodu/sieti. (napriek tomu, že to sú také tie centy - to je dobré, to si nechajte)
sestra robila v restauracii a u nich to bolo tak ze sa to zapisovalo a na konci sa to rozdeilo medzi tu skupinku co tam obsluhovalal - medzi 3 ludi napr.
@ubosko ako moze dosatt pokutu ze tam ma viac o par centov? to fakt platila 400eur? sak to da zdravy rozum, logika, ze niektori ludia si centy neberu boze ...
a suhlasim s @grietusha... v kazdom podniku to chodi inak ...
@bojkoandy ja napriklad rovim v kaviarni a ked mi zakaznik necha nieco tak si to zapisem a potom vecer vsetko si spocitama zoberiem, v penzenke by som mala mat 1000ku, takze dalo by sa aj tak, ze si odratam trzbu, a potom zvysok je moj... v kzadom podniku je to ine ... mal by si sa spytat sefa
@grietusha čo sa týka tých kás v obchodoch - nemusí predavačka vždy zle vydávať,stane sa, že keď človek kupuje niečo, čo stojí napríklad 6, 99. A keď zákazník ten 1 cent nechá, nemôžeš ho dať do kasy, ale niekde mimo, lebo naozaj z daňového chodia kontroly a dávajú takéto pokuty. Mne to hovorila vedúca, keď som robila v obchode takom malom a nechcela som tomu veriť, že prečo by to preboha malo vadiť
@grietusha máš pravdu.Ja si aj tak myslím že zo strany kontrol. org. je to obyčajná buzerácia.A čo sa týka sprepitného vôbec sa nebudem čudovať keď si nejaký debil zmyslí,že je to úplatok a tým pádom aj trestný čin dávania či brania úplatku.Ale to už by bol azda aj extrém.Ale na slovensku nič nemožné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
takže ti odporúčam sa na to opýtať svojho provozního, ako to funguje a nie si len tak vyťahovať peniaze z kasy.
a suhlasim s @grietusha... v kazdom podniku to chodi inak ...
@bojkoandy ja napriklad rovim v kaviarni a ked mi zakaznik necha nieco tak si to zapisem a potom vecer vsetko si spocitama zoberiem, v penzenke by som mala mat 1000ku, takze dalo by sa aj tak, ze si odratam trzbu, a potom zvysok je moj... v kzadom podniku je to ine ... mal by si sa spytat sefa
Znovu viem niečo viacej do života