Keď už by som na to mala, pomohla by som našim chudobným /chorým/ deťom a nie nejakému údajnému černoškovi v Afrike cez údajnú charitatívnu organizáciu.
Na túto tému sa mi páčil na jednom fóre príspevok: Posielať im tam peniaze vlastne znamená podporovať starý spôsob uvažovania, veď oni sa o nás postarajú (u nás rómska otázka).
tato tema je diskutabilna,ano srdce mi trha ked vidim tie deti,ale na svete je tolko umierajucich a hladujucich deti,takze nevidim dovod preco by sa malo pomahat len im a preco ich kazdy tak neskutocne rozobera
@2 Nemám náladu sa tu o tom hádať, ale tak v krátkosti z môjho pohľadu:
Afrika má ten problém, že v prevažnej väčšine sú tam diktátorské režimy...Na jednej strane moc bohatí a na strane druhej moc chudobní... A kto koho zotročuje a využíva si môžeš domyslieť (napr. Shell - ropa - zdevastovaná krajina, znečistená voda - zabíjanie - vláda sa pekne na tom nabalí = » punkzije.byethost31.com/zine/shell-is-h...
K tomu ich množeniu ako králiky, náhodou som sa dopočula o jednej knihe od Davida Warnera = Tam, kde nie je doktor a tam to rozoberal. V podstate ide o to, že aj preto sa tam rodí toľko detí, lebo čím viac detí, vým vačšia šanca zabezpečenia z dlhodobého hľadiska (pre rodičov).
Tak fajn, súcitím, chcem im pomôcť. Ale takýmto spôsobom sa to nikdy nevyrieši, práveže Afrika bude čoraz viac závislá na pomoci druhých a aj tak tie peniaze zhrabnú najvyšší.
A to je ťažko, povedať, čo sa dá robiť. Mali by sa bojovnejšie postaviť proti vláde, zmenšovať púšte (vysádzať lesy, poľnohospodárstvo - obilie, v súčasnosti dovážajú jedlo za pôžičky s nehoráznymi úrokami), bojovať za to, aby mali aj oni zisk z ropy (taká organizácie už aj je, hore v linku).
Je to vlastne ale neriešiteľný kolobeh, lebo oni majú skôr v povahe, že sú otroci. Tak radšej už dám moje peniaze niekomu, komu padnú aj na úžitok.
Ale ak im chceš pomôcť, nikto ti to v tom nebráni, adoptuj si aj 10 černoškov, sú to tvoje peniaze.
Ja moc unicef a otazku africkych hladujucich deti neriesim. dokonca povazujem unicef vo svojich istych podobach za mor. nemyslim si ze je spravne aby sa staral o deti a mladistvych co sa potravin tyka.
cele starocia zili ludia v afrike v tych nehostinnych a pre zivot tazskych podmienkach, ok ale zili tam. prisposobili sa kulturne, vyvojovo, myslienkovo atd. jednoducho to islo z generacie na generaciu, z otca na syna ako si urobit luk a sipy, kde najist vodu, ako ulovit zviera, kde najist taku a onaku rastlinu,... a dnes? rodicia naucia svoje deti len ze maju hladat stan s modrym napisom unicef a ze tam sa o nich postaraju. ked sa na to z tohto uhla pozriem tak to znie ze unicef nici povodnu kulturu afriky a ludu tam zijuceho. keby sa tam naozaj nedalo zit bez pomoci, ludia by tam uz davno pradavno nezili. nemyslim tym ze by odtial odisli pred 10-20rokmi... planeta sa az tak velmi nemeni. v afrike ale aj sade inde na svete su "rovnake" podmienky uz cele starocia ci dokonca tisicrocia.
a dalej, boh vie co tam naozaj ty udajny samariatani robia s peniezmi a s detmi.
bohuzial ako student sa moc rozhadzovat nemozem a nie to este davat peniaze na ine konta.. Ale casto na nich mylsim a ked pride na tuto temu vzdy ich obhajujem.:.Ze peniaze urcite potrebuju
Je vo mne nedôvera voči takýmto pomocným organizáciám. Som zvedavý, koľko peňazí si ulejú pre seba, určite si niečo ulejú a nie je to málo.
Ďalej slovenským organizáciám neverím určite, keďže u nás si môže zbierku založiť hocijaký Jano z dediny a nikto nekontroluje, kam dá peniaze.
Takže keď už pomôcť, tak radšej obetujem rožok zo svojej desiaty pre bezdomovca, ktorý ma však aj tak skôr pošle do p***, lebo chce chľast. Tak potom nežiadajte pomoc. Alebo niekto dáva oblečenie a niektorí spoluobčania si ho zoberú, ale namiesto toho, aby ho oprali, ho nosia kým sa nezašpiní, a potom si idú pýtať nové.
prepac ale budem do toho zatahovat Slovensko. Vytahovat africku kartu a zubozene deti je nieco "krasne a kulturne" co napadne fakt len tych "sucitiacich". Preco ti ludia, stojaci za tymi velkymi organizaciami, co vo velkom ponahajju nejdu do afriky pomoct tam.. len posielaju prachyy??
Slovensko ma dost vlastnych podobne zubozenych ludi. O bezdomovcov nikto ani nezakopne (ved su to odludi a okraj spolocnosti.. a mozno su to inteligentni ludia, len ich hodnotime hoci o nich nic nevieme) Kto pomaha detom? Kto sa snazi o to aby boli rodiny celistve.. mne pripada ze vsetko doma sa snazime len nicit, a potom aby sme si spravili ciarku, ze sa robi i nieco dobre, posleme peniaze..
Afrika nepotrebuje peniaze!!!! Cim viac ich posleme, tym si ich budu menej vazit a tym mensiu budu mat hodnotu. Afrika potrebuje obnovu.. nie vojnou a nie z vonka. Trebalo by im dat stroje a naucit ich robit. Obrabat, zabezpecovat. Miesto penazi, ktore skonci i tak v USA a Rusku na zbrane, by nebolo od veci vymysliet efektivnejsi sposob pomoci..
A hlavne nie cez milion organizacii kde sa stracaju neskutocne prachy, ale cez jednu, ktora by to zastresila.. a jej cielom by nebolo vybrat 100 a dat 1.. ale skutocne pomoct..
na zmysluplnu charitu prispievam. na take ako Afrika menej. treba rozlisovat podstatu problemu. nam sa mozno nezda ale ti Africania maju vela spolocneho s Romami co ich tu na Slovensku mame. absolutne nic nerobia, ani pre seba....
icefist: a co ak nemozu absolutne nic pre seba robit?? pozri sa na Romov ved oni su uz absolutne odsudeny, pravda robia si to sami ale my ako ina spolocnost ich vobec nechceme prijimat.. A s Africanmi je to podobne oni nemaju moznosti vo vyvoji a my ich nechceme prijimat..
nie. unicefu neverim a podobnym instituciam tiez nie. kedze studujem, nemam tolko money any som ich vrazala do organizacii, ktorym nedoverujem v dobrej viere, ze sa skutocne dostanu tam, kam sa maju dostat. okrem toho si myslim, ze afrike treba pomahat inym sposobom. To ze prispejem nejakou sumou situaciu tam nevyriesi. A z dlhodobeho hladiska je to uplne bezvyznamne.
a kdo za to moze? ved oni nechceli kolonie(vacsina cernochov), a teraz hladuju. A tie charitativne organizacie pomahaju akurat tak sami sebe nebud naivny
Dal som že nevidím dôvod ale nechcem byť sprostý a ani nehumánny ale tak raz som prispel a už mi chodia domov listy na tony aby som prispel aj iným tak prosím pekne ja nie som milionár ani nejaký boháč aby som dával furt raz som dal a stačilo si myslím keby každý človek na slovensku dal len 1Sk tak už by bolo 6 miliónov. A sa pozrite keď sa bude dalej meniť počasie jak sa mení tak za 100 rokov aj my budeme hladovať lebo aj nám už hrozia sucha tak kašľať na Afriku sú štáty ktoré by im mohli pomôcť z večera do rána namiesto zbrojenia a vyvíjania zbraní(USA, Rusko lenže rusi ani svojim ľudom nepomôžu). To je jak keby som mal podporovať KĽDR aj tam je hlad a chudoba a čo keď peniaze sa dávajú inde a nie kde ich treba. U nás to tiež nie je ružové veľa ľudí žije z mesiaca na mesiac a tiež máme bezdomovcov tím netreba pomôcť? veď nie všetci môžu zato že skončili na ulici pre alkohol v dnešnej dobe je ťažko žiť ak nemáte zabezpečenú budúcnosť rodičmi alebo blízkymi a prácu nemáte tak nie je problém po škole sa stať bezdomovcom stačí nemať začo zaplatiť elektrinu, vodu, plyn atď. a exekútor z vás raz dva urobí bezdomovca a z biedy sa ťažko vychádza s5 do normálneho sveta.
prečo peniaze nedávajú tí čo ich aj ozaj majú? Zoberte si len taký zasraný MCDonalds.. tie ich "charitatívne manévre" a rôzne príspevky ktoré pýtajú.. namiesto toho by mohli z každého hamburgeru obetovať pol eura čo by pre nich bolo nič a keď sa to vynásobí ich denným ziskom v rôznych krajinách tak aj keby to len jeden deň fungovalo tak by nazbierali viac ako by mohli prispieť všetci občania z celého Slovenska...
V prvom rade by mali pomáhať tí čo majú nehorázne zisky a nie bežný rádový občan topiaci sa v hypotékach či pôžičkách... Pomoc treba hľadať inde..
A čo sa týka problému Afriky to sa takto riešiť skrátka ani nedá, vedie to len k ďalšiemu chaosu..
nie, lebo....pozrite si aka je situacia v afrike dnes. stale tam idu peniaze a nejaki pokrok vobec nevydno. prave naopak,same kmenove,obcianske vojny.podla mna je afrika absolutna strata casu a penaziii. ludia by mali prispievat a angazovat sa v vyspelich krajinach. mna minule zamrazilo jak som vydel normalneho maleho chlapca(nebol to rom!), vyberat z kosa veci
Problém je ten, že černosi v Afrike nechcú a ani nevedia pracovať, alebo majú veľmi odlišný systém práce ako my v rozvinutom svete, to vám povie každý misionár alebo človek, ktorý s africkými černochmi pracoval.
Osobne si myslím, že Slovensko nieje na takej úrovni aby mohlo pomáhať, Slovensko potrebuje pomoc.
@23 Nikeboy . . . rom by sa k niecomu takemu ani neznizil, aby vyberal veci z kosa. Radsej by kradol bez ohladu na vek, resp. tie mensie decka su tak uz vychovane a moc si asi nenavyberaju. U nas im este stat co to nadeli z pokladnice a pohoda. To len biely, musi platit ucty inak je z neho troska z ulice, hlboko na okraji spolocnosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
Na túto tému sa mi páčil na jednom fóre príspevok: Posielať im tam peniaze vlastne znamená podporovať starý spôsob uvažovania, veď oni sa o nás postarajú (u nás rómska otázka).
Ze tam ani nevedia, co je to kondom a tym viac sa mnozia.
Aj ked pomozes len jednemu z nich, aj tak pomozes, je to o sucite, chcem pomoct...
Ako si maju pomôcť sami?
Afrika má ten problém, že v prevažnej väčšine sú tam diktátorské režimy...Na jednej strane moc bohatí a na strane druhej moc chudobní... A kto koho zotročuje a využíva si môžeš domyslieť (napr. Shell - ropa - zdevastovaná krajina, znečistená voda - zabíjanie - vláda sa pekne na tom nabalí = » punkzije.byethost31.com/zine/shell-is-h...
K tomu ich množeniu ako králiky, náhodou som sa dopočula o jednej knihe od Davida Warnera = Tam, kde nie je doktor a tam to rozoberal. V podstate ide o to, že aj preto sa tam rodí toľko detí, lebo čím viac detí, vým vačšia šanca zabezpečenia z dlhodobého hľadiska (pre rodičov).
Tak fajn, súcitím, chcem im pomôcť. Ale takýmto spôsobom sa to nikdy nevyrieši, práveže Afrika bude čoraz viac závislá na pomoci druhých a aj tak tie peniaze zhrabnú najvyšší.
A to je ťažko, povedať, čo sa dá robiť. Mali by sa bojovnejšie postaviť proti vláde, zmenšovať púšte (vysádzať lesy, poľnohospodárstvo - obilie, v súčasnosti dovážajú jedlo za pôžičky s nehoráznymi úrokami), bojovať za to, aby mali aj oni zisk z ropy (taká organizácie už aj je, hore v linku).
Je to vlastne ale neriešiteľný kolobeh, lebo oni majú skôr v povahe, že sú otroci. Tak radšej už dám moje peniaze niekomu, komu padnú aj na úžitok.
Ale ak im chceš pomôcť, nikto ti to v tom nebráni, adoptuj si aj 10 černoškov, sú to tvoje peniaze.
cele starocia zili ludia v afrike v tych nehostinnych a pre zivot tazskych podmienkach, ok ale zili tam. prisposobili sa kulturne, vyvojovo, myslienkovo atd. jednoducho to islo z generacie na generaciu, z otca na syna ako si urobit luk a sipy, kde najist vodu, ako ulovit zviera, kde najist taku a onaku rastlinu,... a dnes? rodicia naucia svoje deti len ze maju hladat stan s modrym napisom unicef a ze tam sa o nich postaraju. ked sa na to z tohto uhla pozriem tak to znie ze unicef nici povodnu kulturu afriky a ludu tam zijuceho. keby sa tam naozaj nedalo zit bez pomoci, ludia by tam uz davno pradavno nezili. nemyslim tym ze by odtial odisli pred 10-20rokmi... planeta sa az tak velmi nemeni. v afrike ale aj sade inde na svete su "rovnake" podmienky uz cele starocia ci dokonca tisicrocia.
a dalej, boh vie co tam naozaj ty udajny samariatani robia s peniezmi a s detmi.
Ďalej slovenským organizáciám neverím určite, keďže u nás si môže zbierku založiť hocijaký Jano z dediny a nikto nekontroluje, kam dá peniaze.
Takže keď už pomôcť, tak radšej obetujem rožok zo svojej desiaty pre bezdomovca, ktorý ma však aj tak skôr pošle do p***, lebo chce chľast. Tak potom nežiadajte pomoc. Alebo niekto dáva oblečenie a niektorí spoluobčania si ho zoberú, ale namiesto toho, aby ho oprali, ho nosia kým sa nezašpiní, a potom si idú pýtať nové.
To kde sme? Podám prst a niekto zhltne celú ruku.
@sajmonnko
prepac ale budem do toho zatahovat Slovensko. Vytahovat africku kartu a zubozene deti je nieco "krasne a kulturne" co napadne fakt len tych "sucitiacich". Preco ti ludia, stojaci za tymi velkymi organizaciami, co vo velkom ponahajju nejdu do afriky pomoct tam.. len posielaju prachyy??
Slovensko ma dost vlastnych podobne zubozenych ludi. O bezdomovcov nikto ani nezakopne (ved su to odludi a okraj spolocnosti.. a mozno su to inteligentni ludia, len ich hodnotime hoci o nich nic nevieme) Kto pomaha detom? Kto sa snazi o to aby boli rodiny celistve.. mne pripada ze vsetko doma sa snazime len nicit, a potom aby sme si spravili ciarku, ze sa robi i nieco dobre, posleme peniaze..
Afrika nepotrebuje peniaze!!!! Cim viac ich posleme, tym si ich budu menej vazit a tym mensiu budu mat hodnotu. Afrika potrebuje obnovu.. nie vojnou a nie z vonka. Trebalo by im dat stroje a naucit ich robit. Obrabat, zabezpecovat. Miesto penazi, ktore skonci i tak v USA a Rusku na zbrane, by nebolo od veci vymysliet efektivnejsi sposob pomoci..
A hlavne nie cez milion organizacii kde sa stracaju neskutocne prachy, ale cez jednu, ktora by to zastresila.. a jej cielom by nebolo vybrat 100 a dat 1.. ale skutocne pomoct..
a kdo za to moze? ved oni nechceli kolonie(vacsina cernochov), a teraz hladuju. A tie charitativne organizacie pomahaju akurat tak sami sebe nebud naivny
V dnesnej dobe aj tak normalny clovek neda ani cent, hlavne ak ma malo a este si ani nieje isty ci zajtra nepride do roboty naposledy a p.
V prvom rade by mali pomáhať tí čo majú nehorázne zisky a nie bežný rádový občan topiaci sa v hypotékach či pôžičkách... Pomoc treba hľadať inde..
A čo sa týka problému Afriky to sa takto riešiť skrátka ani nedá, vedie to len k ďalšiemu chaosu..
Keby som mala toľko peňazí, že by som nevedela, čo s nimi, tak hlavne prispejem na ochranu zvierat a prírody... a potom možno aj na deti v Afrike...
Osobne si myslím, že Slovensko nieje na takej úrovni aby mohlo pomáhať, Slovensko potrebuje pomoc.