Do komentárov prosím dávajte bližšie info k možnostiam, ktoré ste vybrali + napíšte, aké druhy pijete a vselico ine - smutne i vesele pribehy suvisiace s kavou, oblubene kaviarne, ci mate doma dake fancy strojceky na pripravu a vselico ine, co vam k teme napadne
Pre povzbudenie pijem s (falosnou?) nadejou, ze to funguje - nezda sa mi, ze by ano ale Takze hlavne pre chut. K jedlu pijem len niekedy a nejakemu - teda rad si ku kave dam daky kolac alebo sladke pecivo a podobne.
Standardne by som najcastejsie pil doma alebo na navsteve, ale momentalne robim na pracovisku, kde mam viac-menej neobmedzeny pristup k roznym kavam, ktore mi celkom chutia, takze to vyuzivam.
@darkestangel jj to nie je univerzalna prosba - skor to myslim tak, ze niektori ludia budu mat urcite co zaujimave k tym moznostiam doplnit a od nich by som velice rad cital viac
Bezne nepijem vobec no kedze mavam nizky tlak, tak si ju (velmi nerad) parkrat v mesiaci musim dat. Do kavy sa vobec nevyznam, nechodievam do kaviarni a ani si tento napoj nevychutnavam. Rovnako nemam rad nic co obsahuje aromu alebo chut kavy - cokoladu Kofilu preto nemozem ani citit rovnako ani zakusky, ktore ju obsahuju.
Som fanatik do kávy, káva je moja vášeň a záľuba, pijem iba výberovú, espresso väčšinou bez mlieka a cukru... Doma si robím iba filtrovanu cez aeropress alebo chemex. A tak to by bolo nadlho
moj vztah s kavou je taky love-hate
pracou v kaviarni som si kavu uuuuuplne zamilovala, jej pripravu,chut,vsetko
ptm mi zistili HIT, takze som musela kavu uplne vylucit no a teraz po istej dobe uz ju pijem,ale nie az tak casto,cize aj ucinky na mna ma znova
Dlhý čas mi káva nechutila a nevedel som jej prísť na chuť a teda, ani som ju nepil až kým som neochutnal alternatívne prípravy ako chemex, aero press, v60. V práci sme mali kvalitný kávovar la marzocco takže s tým bola sranda a dalo sa všeliak experimentovať a bavilo ma to. Espresso ako také mi nechutilo hoci som si k nemu tiež začínal hľadať cestu a všeobecne ma veľmi bavilo pripravovať kávu, napeňovať mlieko a učiť sa latte art. Ale doma by som kávovar určite nekupoval, viac oceňujem menej pražené kávy a tie by sa lepšie pripravovali cez tie alternatívky.
a tej instantnej, prip. popradskej alebo inej žbrndy sa vyhýbam a nechutí mi, celkovo ak si dám kávu tak pre chuť, preto aj na návštevách poviem, že nepijem vôbec a radšej uprednostním nápoj v overenej kaviarni, kde na to použijú dobrú kávu, dobrú techniku a hlavne, dobrú vodu. A som všeobecne v týchto veciach kajnšmetke
bez kavy sa mi nevie tak rychlo rozbehnut mozog a telo rano .. cize nemozem zacat den bez kavy .. navyse mam uz taku zavislost na kofeine vybuduvanu za tych 5 rokov co ju pijem, ze ak si nedam den aspon jednu kavu, hrozne ma rozboli hlava a som tak extremne yˇunaveny ze keby lahnem tak spim hned ..
pocas volna pijem jednu kavu za den( max dve) .. cez pracovne dni 3 kavy za den
nepijem casto, nechuti mi, v praci mame kavovar, tam je dost zla kava, ked si ju uz dam, tak len preto, lebo naivne dufam, ze po nej nezaspim
ked uz ideme do kaviarne, tak mi chuti flat white, nedavam donho cukor ani mlieko (vlastne tusim tam uz mlieko je, nevyznam sa v tom), alebo som zistila, ze take tie kvalitne kavy mi chutia tiez, alebo sladke sracky ako 3v1, ale to viem, ze nemozem pit, lebo tam je kopa cukru a ja uz cukor prijimam dost v inych veciach
My sme také to typické policajné oddelenie, kde tečie káva z kohútika. A striedame značky, ktoré nám stroj pomelie. Doma mám DolceGusto, v kaviarni si vychutnám poctivé espresso a na návšteve vypijem aj nesku. Ale max dve-tri denne.
Ale nedávno som sa zoznámila s kolegom, ktorý si dá namiesto raňajok kávu a za ňou ďalšie dve a nemá problém ju piť aj o desiatej večer.
kavu pijem naozaj iba niekedy. Som staromodny doma pijem zalievanu , bez mlieka a bez cukru A v restauracii si obcas dam preso bez mlieka . Tie znacky vacsinou nerozlisujem , u nasich doma vacsinou byva Lavazza alebo Popradska kava
Kávu som síce už vyskúšal, pretože stalo sa mi hlavne u babky, že si ma viackrát pomýlila s mojim bratrancom, ktorý zas kávu pije a ja som zas nechcel zostať nezdvorilý a odmietnuť ju, keď ju už spravila ...vypil som ju a chuťovo mi nijak extra neučarovala a preto sa dokážem zaobísť aj bez nej ...s pivom to ale zasa ja mám opačne ...už po ani nie týždni mi začne chýbať
Dufam ze @3 pripravuje doma s laskou nesku, ked kaviarne maju hnusnu @feelagain ona pointa flat white je ta, ze je tam mlieko, bez mlieka by to nebolo white a bolo by to prakticky doppio
Pijem rada, mam svoj frenchpressovy "ritualik" s dobrou cokoladou alebo holandskymi waflickami, som strasny maniak na kavy a caje, aj ked so mnou nic nerobia...
keď spím menej než 8 hodín, musím mať hneď po zobudení ku raňajkám (alebo keď v noci neviem spať atď), inak to prispôsobujem dennému plánu, dokedy chcem byť hore a či sa musím učiť a tak väčšinou mám 1-2
ked sme niekde v kaviarni tak si dam latte, ked mam chut, niekedy i ochutene (milujem tu mliecnu penu, to je proste TOP!)
ked pijeme kavu doma, tak bud latte z kavovaru (ale nechuti velmi ako z kaviarne) , alebo nescu (najradsej tu crema) a dam si pol vody , pol mlieka
cize pijem len take slabsie kavicky, silna mi nechuti cukru vela nedavam, obcas aj vobec
Jo a doma tiez mame take tie monin sirupceky, tak este toho si do kavy , alebo teda toho mojho "kakauka" obcas dam
pijem espresso kvôli tomu, že má dosť dobre preháňacie účinky ale či ma povzbudzuje to neviem, a mám rada tie rôzne cukrové bomby z starbucksu, alebo z costy, ale to sa za kávu asi nepovažuje
nepijem, nechutí mi, je to najhnusnejšie čo som kedy pila .. minule som dokonca ochutnala espresso a nikdy som si nemyslela, že to tak strašne zle chutí ...
.. mňa napríklad prekvapilo ako v skutočnosti vyzerajú plody kávovníka, že sú to vlastne červené bobule
každá káva je dobrá, ale uprednostňujem bezkofeinovu, dobré je si dať napríklad granko do kávy s mliekom, podľa mňa lepšie neexistuje skus to, a dat napríklad jeden rad (tri kusy či kolko je tam) tabličku horkej čokolády. paradička nie každý den, ale tak raz za čas _
@vreskot000 jj, to švagriná "vymyslela", kávu s grankom. Akože jasné, že nebola prvá ani jediná, ale myslím, že jej to napadlo samej, nezávisle od iných ľudí. Ešte tomu dala aj meno, kagranka
Iba v robote a v novej mam orieskove cappuccino za 15 korun Aj ked no, v starej sme mali kvalitny kavovar so super kavami zadarmo. A bolo to uplne eňo tutti.
skôr pre chuť, kúpim si nejakú čo ma zaújme a vyskúšam, 3-4 kávy do týždňa, niekedy aj viac dni a nechýba mi to. Skôr taký zvyk že musím si dať 2-3 za deň a keď ich nemám potom sa mi dá len spať, bez kávy sa dá uplne super zvyknúť fungovať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Btw kava z kaviarni byva niekedy fakt hnusna .. radsej doma pripravenu z lasky k nej
Standardne by som najcastejsie pil doma alebo na navsteve, ale momentalne robim na pracovisku, kde mam viac-menej neobmedzeny pristup k roznym kavam, ktore mi celkom chutia, takze to vyuzivam.
pracou v kaviarni som si kavu uuuuuplne zamilovala, jej pripravu,chut,vsetko
ptm mi zistili HIT, takze som musela kavu uplne vylucit no a teraz po istej dobe uz ju pijem,ale nie az tak casto,cize aj ucinky na mna ma znova
pocas volna pijem jednu kavu za den( max dve) .. cez pracovne dni 3 kavy za den
ked uz ideme do kaviarne, tak mi chuti flat white, nedavam donho cukor ani mlieko (vlastne tusim tam uz mlieko je, nevyznam sa v tom), alebo som zistila, ze take tie kvalitne kavy mi chutia tiez, alebo sladke sracky ako 3v1, ale to viem, ze nemozem pit, lebo tam je kopa cukru a ja uz cukor prijimam dost v inych veciach
mna kava nenormalne uspava, takze za mna ee
Ale nedávno som sa zoznámila s kolegom, ktorý si dá namiesto raňajok kávu a za ňou ďalšie dve a nemá problém ju piť aj o desiatej večer.
Arabica Cuba doma zo stroja
Arabica Cuba doma z koťoga
v reštaurácií len výnimočne a keď, tak latté alebo espreso
@feelagain ona pointa flat white je ta, ze je tam mlieko, bez mlieka by to nebolo white a bolo by to prakticky doppio
Pijem rada, mam svoj frenchpressovy "ritualik" s dobrou cokoladou alebo holandskymi waflickami, som strasny maniak na kavy a caje, aj ked so mnou nic nerobia...
ked pijeme kavu doma, tak bud latte z kavovaru (ale nechuti velmi ako z kaviarne) , alebo nescu (najradsej tu crema) a dam si pol vody , pol mlieka
cize pijem len take slabsie kavicky, silna mi nechuti cukru vela nedavam, obcas aj vobec
Jo a doma tiez mame take tie monin sirupceky, tak este toho si do kavy , alebo teda toho mojho "kakauka" obcas dam
.. mňa napríklad prekvapilo ako v skutočnosti vyzerajú plody kávovníka, že sú to vlastne červené bobule