Nemám rada varené zemiaky. A aj zemiakovú kašu len od starkej taka kde je poriadne veľa mlieka a pečene zemiaky mam rada len keď sú čerstvo upečené, také ohrievanie na druhý deň mi nechutia
ja ľúbim najviac na svete placky a potom ešte aj gratinovane zemiaky alebo male pecene zemiaky v šupke so živočíšnym maslom a kapustou. alebo aj hocijako pripravene zemiaky okrem teda kaše/pyré so smotanovo cesnakovym dipom. alebo aj mladé zemiaky na kolieska na cibulke s vňaťkou a červenou paprikou
milujem zemiaky ale jem ich nie az tak casto lebo mi nesedia do jedalnicka najviac lubim pyre, domace hranolky, krokety, pecene s cibulou pozastrkovanou, zemiakova omacka, zemiakovy salat, nemecky zemiakovy salat zemiakove pagace, slivkove gule v zemiakovom ceste, sladke zemiaky, zemiaky su super
zemiaková kaša je najtop - ideálne keď sú zemiaky pečené a nie varené so šupkou a potom sa len pretlačia a majú takú úžasnú bohatú "rustikálnu" chuť ako z pahreby. Zamiešajú sa s roztopeným maslom, mliekom s tymiánom
@pubertslatinocelny no na zemiakovú kašu musíš uvariť zemiaky ale ja ich preferujem upiecť a potom pretlačiť cez väčšie sitko, nemusíš ani šúpať. Plus nemixovať, radšej ich pretláčať lebo majú veľa škrobu a mixovaním vznikne tuhá lepkavá hmota.
@poke tie zemiaky pecies tak v celku alebo nakrajas na nejake kocky a tak upecies a potom z toho spravis kasu ? a upecies to klasicky do chrumkava najprv ? lebo to znie zaujimavo, aj ked nemam Rada zemiakovu kasu ale zemiaky z pahreby zboznujem
@sasi2680 záleží od veľkosti, najradšej používam malé do 3-4cm, ak sú väčšie, nakrájam. Nepečiem ich do chrumkava, len dokým neprejde vidlička bez odporu. Nesolím ani neolejujem, všetko sa dochutí v kaši. Tu je inak dobré video kde to vysvetľujú, no oni ich konkrétne pripravujú na pare, čo je tiež fajn, no nie je tam tá pečená aróma ktorá je s tymiánom top.
mám rada korenené so zmesou na zemiaky, zemiakový šalát, placky, plnené zemiaky s dresingom a kôprom, domáce hranolky, pučené so spraženou cibuľou, pyré s maslom a mliekom a rôzne knedle, hlavne slivkové a marhuľové, noo a samozrejme bryndázky a pirohy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
ale aj tak som ryzofil a na dobru ryzu sa nechytaju
môj obľúbený spôsob ako ich jesť, hh