Chcela by som poprosiť niekoho kto sa v tom vyzná, či by mi nevedel poradiť kde stiahnuť Ubuntu tak, aby som ho mohla mať naraz aj s Windowsom 7 (keby zapnem noťas, aby mi nabehla tabuľka nech si vyberiem či Ubuntu alebo Windows). Vôbec sa do toho nevyzná
Ubuntu sa dá stiahnuť tu » www.ubuntu.com/desktop/get-ubu... ... keď si nainštaluješ Ubuntu, Windows ti v počítači zostane (pokiaľ pri inštalácii neurobíš chybu pri rozdeľovaní disku a na konci inštalácie Ubuntu sa ti nainštaluje aj zavádzač Grub, takže si budeš môcť pri štarte počítača vybrať, či chceš spustiť Ubuntu alebo Vistu... inštalácia je jednoduchá, ale s rozdelením disku by ti mal niekto osobne pomôcť, pokiaľ tomu nebudeš rozumieť
@1 , @3 Ak neviete pomôcť tak sa nemusíte ozývať. Načo mi je? Nato načo aj ostatným. Bo Windows ma serie a kazí sa mi vkuse Prieskumník.
@fatmatt Diky moc A to rozdeľovanie disku je moc náročné na vysvetľovanie cez net? Lebo keby nie a máš náhodou čas a chuť tak by si mi mohol napísať stručný návod
@gukol linux nie je len na programovanie a spravovanie serverov..mam plno kamosov co ho pouzivaju ako primarny os, a nie su ani jedno, ani druhe..ja sam si ho chystam dat do stareho compu pre brata a dokonca aj frajerka uvazuje ze si ho da namiesto winu..cize..
@annemarie najprv by si si mohla vyskúšať LiveCD Ubuntu, to je ako normálne Ubuntu, ale načítava sa to z CDčka, nemusíš to inštalovať a neurobí ti to žiadne zmeny na disku... iba si to jednoducho vyskúšaš a keď sa ti to bude páčiť, tak až potom začať s inštaláciou
@fatmatt Už som to stiahla z ich stránky. Len je to .iso a nedá sa otvoriť a neviem teraz čo s tým. Pozriem zajtra ten návod, tuším treba niečo s CD, ale už len to slovko CD ma desí Ja neviem napalovať. Ani nič také, tak dúfam to nepokašlem :/
@annemarie nooo treba to napáliť ... musíš si najprv stiahnuť program, ktorý ti vytvorí virtuálnu mechaniku, do nej napojíš to ISO a potom cez napalovací program prepáliš to CD na normálne čisté CD, ktoré budeš mať v normálnej mechanike ... alebo je tu druhý spôsob, že si stiahneš dajme tomu trial verziu CloneCD a cez ňu to napáliš, je to jednoduchšie... ono sú ľahké obidva spôsoby, len ja to tak zložito vysvetlujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
@fatmatt Diky moc A to rozdeľovanie disku je moc náročné na vysvetľovanie cez net? Lebo keby nie a máš náhodou čas a chuť tak by si mi mohol napísať stručný návod
» www.hardware.sk/clanok-1441/vys...
Toto zvládneš, nemáš za čo Jednoducho stiahneš, spustíš a nainštaluješ. Keď ťa to prestane baviť, to ide jednoducho odinštalovať.
@fatmatt Skúsim to teda pozrieť. Ak to nepôjde tak sa na to asi vykašlem. Ale potešilo by ma keby sa mi to podarí