@4 skor ten pocit, ked ma vazne vyvola a clocek nic nevie, vstane a v mysli mu ide cosi v tom zmysle, ze "ZA ALAHAAA (a hrdinsky sa diva na tych sralov co sedia "
@mielikki ja si ani nepamätám, čo je to skúšanie na gympli, teda akurát ešte minulý rok na slovine, ale to ma viackrát tak vyvolal, že som sa neučila a ešte na dejepise občas vyvolával
vždy ked vyvoláva a vždy ma to tesne obíde,tak si v duchu poviem"nabuduce sa to musim naucit,lebo mat to stastie este raz nebudem" a aj tak sa na to vyserem
ale ucim sa iba pred pisomkami... akurat tak dejepis si zvyknem rozlozit,aby som toho naraz nemala vela
@mkamka u nás sa skúšalo dosť, ale vždy to prípadne vyzeralo, že toho málo hovorím preto, že som nervózna, nie preto, že to neviem, tak mi prilepšovali (a celkovo som nezvykla byť často vyvolávaná
to vyzera akoby sa tu zisla vsetka inteligencia sveta
v poslednom case na to statocne kaslem, a tak mam niektore znamky ake mam, ale kedze ma ucitelia maju radi (a vzdy mali), tak to vzdy nejako vykryjem
ale ked sa uz na nieco ucim (vacsinou je to na velke pisomky), tak sa to ucim poctivo, nech mam zo seba dobry pocit, ze nieco fakt viem, a teda mi to trva aj niekolko hodin
2x do tyzdna MUSIM pozerat video(vyklad) z fyziky cca 30min. z ktoreho skusa+ napisat mu zhrnutie uciva+ poznamky presne podla jeho predstav.. takze hodina fyziky musi byt stale. inak len pred pisomkami, ked uz je toho vela ako z Dej, Bio,Chem.
nas ustne neskusaju, takze nic ma nedonuti ucit sa z hodiny na hodinu, kazdy den...takze dost casto sa ucim denne 0 hodin ale zas ak viem ze mame mat pisomku, tak si to vzdy minimalne pozriem..za posledne roky som este nesla do skoly s vedomim ze mam pisomku bez toho aby som sa do toho aspon nepozrela s vynimkou angliny, kedze to co bereme v skole povacsine aj tak viem...
ono to záleží na akom gympli si. Niektoré gymnázia sú ťažšie iné ľahšie.
No a to moje je hororové
Ešte som nemala týždeň bez aspoň dvoch písomiek a z jazykov sa u nás skúša každú hodinu, takže za knihami sedím vždy večer asi hodinu až dve a vždy to ťahám na nejaké 1,2,3
ja sa každý deň neučím vôbec, neskúšajú nás.. jedine z dej. a na to kašleme celá trieda
keď je ohlásená písomka tak na tie "biflošské predmety" (chémia, biola,......) sa učím dosť... 2-3 hodiny.. -väčšinou máme poznámky tak na 9-10 veľkých strán...na takú matiku napr. sa neučím vôbec.. len chodím na doučovanie keď tak...
a nebol ešte týždeň kedy by sme nič nepísali... niekedy píšeme každý deň aj tri písomky...niekedy tak 2 písomky do týždňa...
a zvládam to takýmto štýlom tak, že na konci roka nemám ani jednu 3 (klop klop )
ja som mal kvalitny gympel, kde mali aj studenti uroven. 70 nas nan islo s priemerom 1,00. Rocnik po nas bol este OK ale potom uz kastrofa.
V podstate, jedine, z coho som bol nerzvozny, ze sa stale treba ucit, bola litika. Jeden rok som sa vyskusal ucit, tak som mal jednotky a vela predmetov vedel najlepsie v triede. Chcel som si dokazat, ze na to mam. Potom som sa uz neucil a mal som dvojky.
Pred pisomkami som samozrejme mrkol zosit a ucebnicu. Ale litika bola najhorsia. Na nu som sa nevedel ucit prve 2 roky.
Záleží na aký gympel ideš, ja sa musím učiť priebežne, keďže u nás skúšajú na každej hodine a sú schopní ťa vyskúšať aj keď tam máš 4 známky, ostatní po 3, a tie známe máš rovnaké (napr. 1,1,1,1), takže tak Nikdy nevieš, či ťa učiteľ náhodou nevyvolá, ale zas takto to nie je na každom predmete, niektoré sú "normálne", ale tiež sa občas pritrafí aj nejaká neohlásená písomka z posledných 3 učív... :/
A ako nič proti ostatným, ale keď sa neučíte a máte 1,2, tak buď ste nadpriemerne inteligentný (čo samozrejme môžte byť), alebo potom úroveň gymnáziá tak neskutočne klesla, že až.... A potom to aj tak vyzerá
@marek2031 súhlasím...akurát som to tu chcel napísať, že je zaujímavé, že nikto z tých čo sa tu nikdy v živote neučili nesedí v svetovej akadémii mudrcov...alebo by som rád videl, ako prebiehajú tie hodiny na tých školách...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
vždy deň pred písomkou, pri matike/jazykoch som si občas spravila úlohu.
Okrem fyziky som to bez problémov dala na 1-2, pri fyzike s problémami
tak normalnejsie sa ucim len pred pisomkou
inak sa neucim, maximalne si to raz, dvakrat precitam aj to niekedy len pred hodinou
stačí deň pred písomkou a pri skúšaní si myslieť o sebe,že si sprostá(sprostí majú šťastie)
úlohy ak si vôbec robím tak v škole cez prestávky
ale ucim sa iba pred pisomkami... akurat tak dejepis si zvyknem rozlozit,aby som toho naraz nemala vela
sem tam pred pisomkou, alebo ked mi islo o znamku..
a v pohode 1, 2
v poslednom case na to statocne kaslem, a tak mam niektore znamky ake mam, ale kedze ma ucitelia maju radi (a vzdy mali), tak to vzdy nejako vykryjem
ale ked sa uz na nieco ucim (vacsinou je to na velke pisomky), tak sa to ucim poctivo, nech mam zo seba dobry pocit, ze nieco fakt viem, a teda mi to trva aj niekolko hodin
No a to moje je hororové
Ešte som nemala týždeň bez aspoň dvoch písomiek a z jazykov sa u nás skúša každú hodinu, takže za knihami sedím vždy večer asi hodinu až dve a vždy to ťahám na nejaké 1,2,3
ja sa každý deň neučím vôbec, neskúšajú nás.. jedine z dej. a na to kašleme celá trieda
keď je ohlásená písomka tak na tie "biflošské predmety" (chémia, biola,......) sa učím dosť... 2-3 hodiny.. -väčšinou máme poznámky tak na 9-10 veľkých strán...na takú matiku napr. sa neučím vôbec.. len chodím na doučovanie keď tak...
a nebol ešte týždeň kedy by sme nič nepísali... niekedy píšeme každý deň aj tri písomky...niekedy tak 2 písomky do týždňa...
a zvládam to takýmto štýlom tak, že na konci roka nemám ani jednu 3 (klop klop )
ale sem tam nieco pozriem pred hodinou
V podstate, jedine, z coho som bol nerzvozny, ze sa stale treba ucit, bola litika. Jeden rok som sa vyskusal ucit, tak som mal jednotky a vela predmetov vedel najlepsie v triede. Chcel som si dokazat, ze na to mam. Potom som sa uz neucil a mal som dvojky.
Pred pisomkami som samozrejme mrkol zosit a ucebnicu. Ale litika bola najhorsia. Na nu som sa nevedel ucit prve 2 roky.