Ahojte birdzáci vysokoškoláci (aj stredoškoláci) Nakoľko je skúškové a koniec polroka, blíži sa matura a čo ja viem čo ešte, tak toto fórum bude aj celkom aktuálne. Momentálne sa už 4. deň učím na svoju poslednú najťažšiu skúšku a ide mi to dosť pomaly
my to mame tak ze normalne ide semester potom tyzden volno a potom den po dni skusky v jeden tyzden (datum dany cize si neni co vyberat)
a predmetov mame 5
tak to nejako musim zvladnut ten tyzden s minimom spanku a v kniznici taham 10 hodinovky a tak... ale nemam na vyber
Zatial na take predmety, v ktorych som sa citila doma, som sa ucievala cca den a pol predtym.
Na vrazedne skusky, tzn trvajuce viac nez tri hodiny a obsahujuce prikladovu cast, na ktoru treba mat prejdenych niekolko desiatok typov prikladov, styri az sest dni aj s pocitanim.
Vcera a dnes placem krv, grcam krv, seriem krv a potim krv, lebo som totalne oblbnuta z antibiotik a pripadnej zvysenej teploty, keby to niekoho zaujimalo.
dnes som sa začala cca finále učiť na zajtrajšiu skúšku a bude to all day all night
neviem sa predtým prinútiť a zas tak blbá niesom aby som to nedala za jednu noc
Ideálne pre mňa je začať sa učiť týždeň pred skúškou, lebo toho mám vždy veľa. A nejak si to rozdeliť vopred. Ráno si zopakujem, čo som sa naučila dovtedy a potom začínam nové učivo a večer si zopakujem to, čo som sa naučila za ten deň. A aj to splním raz takto.. snáď.
2-3 týždne stredne ťažké skúšky Ale dá sa aj za 1,5. No a take fakt ťažké tak to som ešte nemal tak neviem povedať Je to individuálne. Ľahké skúšky týždeň max
Jednu maturitnu otazku sa ucim pol hodinu-hodinu, zalezi od narocnosti, od dlzky a od toho, ci si z toho este nieco pamatam z predchadzajucich rocnikov
Záleží to od mnohých faktorov...poznám ľudí čo sa učia max. 1 deň a aj to stihnú vybehnúť na nákup či na kávu. Ja ako kedy, ako na čo...keď to je blbosť, tak zväčša stačia dva tri dni, preletieť prezentácie...ale ak to je profilový predmet, tak nedbám u toho sedieť aj dva týždne od rána do večera s pauzou na uvarenie čaju, jedenie a wc Najhoršie natom je, ak mám takýchto zabijakov viac, tak sa to vždy nestíham naučiť tak ako by som chcela...keďže skúškové má len mesiac
Myslím, že to je dosť individuálne a nechcem ponižovať/povyšovať žiadnu školu ani intelekt...každému ako vyhovuje
hmm podla toho na akú, sú skúšky na ktoré sa učim deň predtým, že si to len prečítam a potom na tie ťažšie si nechávam aj týžden, alebo 4 dni minimalne.
teraz som sa na biochemiu ucila najdlhsie 7 dni.
ale tak to je take ze denne tak cca par hodin, robim aj ine veci pomimo toho of course
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
inak, hlavne si hovorím že, " Hlavne sa neporovnávať s inými!" potom mi to ide ľahšie.
a predmetov mame 5
tak to nejako musim zvladnut ten tyzden s minimom spanku a v kniznici taham 10 hodinovky a tak... ale nemam na vyber
asi zaleži na mnozstve učiva obtiaznosti atd
Na vrazedne skusky, tzn trvajuce viac nez tri hodiny a obsahujuce prikladovu cast, na ktoru treba mat prejdenych niekolko desiatok typov prikladov, styri az sest dni aj s pocitanim.
Vcera a dnes placem krv, grcam krv, seriem krv a potim krv, lebo som totalne oblbnuta z antibiotik a pripadnej zvysenej teploty, keby to niekoho zaujimalo.
vyhodili ma
tak plus ešte týždeň
neviem sa predtým prinútiť a zas tak blbá niesom aby som to nedala za jednu noc
Myslím, že to je dosť individuálne a nechcem ponižovať/povyšovať žiadnu školu ani intelekt...každému ako vyhovuje
teraz som sa na biochemiu ucila najdlhsie 7 dni.
ale tak to je take ze denne tak cca par hodin, robim aj ine veci pomimo toho of course
taku humanitnu picovinu