Prosím vás vysvetlíte mi ako sa dostanem na tento odbor keďže nematurujem z matematiky tak neviem či tam mám robiť prijímacie skúšky z nej alebo len podľa maturity prijímajú..som z toho jeleň prosím poraďte.
Na » fmph.uniba.sk/index.php?id=27... je to pomerne jasne vysvetlené - existuje prijatie bez prijímačiek, ktorého podmienky ale nespĺňaš, čiže sa ťa týkajú prijímačky. Jediný spôsob, ako sa im vyhnúť, by bolo, keby sa prihlásilo menej ľudí, ako chcú zobrať, čo sa na informatike ale asi nestane.
a ešte je dole poznámka, že ak si chceš dorobiť tú skúšku, ktorá ti pre potreby prijímačiek nahradí maturitu z matiky, máš na to už len 31.3.
@wewo to stíhaš! prihlášky sa predávajú napríklad v Ševte, kúpiš, vyplníš, zajtra si dáš v škole na to dať pečiatku a zabehneš s tým na poštu, rozhoduje dátum na obálke. (či zabudla som na nejakú prílohu?)
Aha, ale nechápem tomu že teda koľko ľudí prijmú bez prijímačiek a koľko ľudí s prijímačkami. To majú rozdelené že napríklad polovicu stým najlepším priemerom a ostatný prijímačky budu robiť?...á ano stihaš to aj ja to idem zajtra odoslať a aj keby v stredu to posielaš akceptujú to a ešte životopis a je
"Na štúdium bakalárskych študijných programov na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky BUDÚ do prvého ročníka bez prijímacích skúšok prijatí absolventi stredných škôl nasledovne:"
Budú. Čiže zaručene (ak ich počet nepresiahne 1,5 násobok plánovaného počtu prijatých, inak predpokladám nezáleží na ich počte) Najprv sa teda naberú všetci bezprijímačkoví a zvyšok sa doplní z ostatných podľa rebríčka výsledkov prijímačiek.
Môže sa stať že tam budú mať toľko študentov že prijímačkových nebudú brať? Dúfam že nemám blbé otázky ale rozmýšľam nad tým že prijímajú 150 ľudí takže ak všetci budú mať maturitu z matiky nad 50% takže nemám šancu a ani na prijímačky sa nedostanem? alebo to majú určené inak...
@14 Prijímačky sa určite budú konať. Prijatie bez a s prijímačkami sa vyhodnocuje naraz, bezprijímačkoví tiež dostanú list až niekedy v júny, že sú prijatí. Neviem ale, aká by bola šanca sa tam dostať po vyhodnotení, či potom vezmú ten 1,5 násobok predpokladaného počtu, alebo ako. Ale nejak si nepamätám, že by tam býval až taký nával @tikalok , nevieš?
Ja si to idem vypĺňať až večer a tiež som zmätená z tejto elektronickej prihlášky a inak ty tam máš aplikovanú informatiku a ja som sa pýtala len na katedru informatiky tak neviem veru. A hej známky zo všetkých predmetov a ja tam mam tiež elektrotechniku ale treba to tam dať
@wewo fúú, toto si vôbec nepamätám (ani, či som také niečo vôbec robila), takže idem len tipovať...
to, že tam máš povinné predmety, to bude asi to, čo v linku hore, čo som sem dala, označujú ako profilové, čiže maturita z nich ovplyvňuje prijatie bez prijímačiek. asi. každopádne, sedí to, AIN má ako profilové predmety matiku a informatiku.
tam, kde je ich šesť, by som vyplnila štyri a nestarala sa, aj tak tam vstupuje ľudský faktor a niekto to kontroluje a nemáš týmto čo pokaziť.
čo sa týka predmetov, na písomnej prihláške som ich kedysi vypĺňala tuším všetky, to sa bežne robieva, ale tým sa netráp, oni si to len niekde založia...
a myslím, že deadline bude až 29., len keď niekto 30.9.2011 písal ten obsah na stránke, asi si neuvedomil, že bude prestupný rok. ale neviem s istotou.
@anzu@16 nás vtedy na INF myslím chceli brať maximálne 100, ale zobrali nás len 40, vtedy sa prijímalo len na základe prijímačiek alebo výsledkov nejakých tých súťaží, takže asi 40 nás bolo takých, ktorí dosiahli na prijímačkách nejaký uspokojivý počet bodov.. nezaujímal som sa už potom veľmi, prečo to bolo práve tak, ako to bolo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@wewo to stíhaš! prihlášky sa predávajú napríklad v Ševte, kúpiš, vyplníš, zajtra si dáš v škole na to dať pečiatku a zabehneš s tým na poštu, rozhoduje dátum na obálke. (či zabudla som na nejakú prílohu?)
"Na štúdium bakalárskych študijných programov na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky BUDÚ do prvého ročníka bez prijímacích skúšok prijatí absolventi stredných škôl nasledovne:"
Budú. Čiže zaručene (ak ich počet nepresiahne 1,5 násobok plánovaného počtu prijatých, inak predpokladám nezáleží na ich počte) Najprv sa teda naberú všetci bezprijímačkoví a zvyšok sa doplní z ostatných podľa rebríčka výsledkov prijímačiek.
@mirusena budeš musieť robiť príjmačky ako sa už písalo. Ak ich nespravíš tak si podaj odvolanie a zoberú ťa už na istotu.
» www.minedu.sk/index.php?rootI...
a výsledky by mala mať aj škola
@14 Prijímačky sa určite budú konať. Prijatie bez a s prijímačkami sa vyhodnocuje naraz, bezprijímačkoví tiež dostanú list až niekedy v júny, že sú prijatí. Neviem ale, aká by bola šanca sa tam dostať po vyhodnotení, či potom vezmú ten 1,5 násobok predpokladaného počtu, alebo ako. Ale nejak si nepamätám, že by tam býval až taký nával @tikalok , nevieš?
to, že tam máš povinné predmety, to bude asi to, čo v linku hore, čo som sem dala, označujú ako profilové, čiže maturita z nich ovplyvňuje prijatie bez prijímačiek. asi. každopádne, sedí to, AIN má ako profilové predmety matiku a informatiku.
tam, kde je ich šesť, by som vyplnila štyri a nestarala sa, aj tak tam vstupuje ľudský faktor a niekto to kontroluje a nemáš týmto čo pokaziť.
čo sa týka predmetov, na písomnej prihláške som ich kedysi vypĺňala tuším všetky, to sa bežne robieva, ale tým sa netráp, oni si to len niekde založia...
a myslím, že deadline bude až 29., len keď niekto 30.9.2011 písal ten obsah na stránke, asi si neuvedomil, že bude prestupný rok. ale neviem s istotou.